Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie dość, że mam pognite progi, to jescze założone plastikowe reperaturki Riegera, więc nie mogę podnosić samochodu za standardowe miejsce.

Przy wymianie koła podnoszę samochód za wahacz.

Natomiast chciałbym zmienić sprężyny a do tego już nie można podnosić za wahacz, więc macie jakiś pomysł za co można bezpiecznie chwycić?

W zakładzie wulkanizacyjnym widziałem taką poduszkę która wkładają pod samochód i pompują ją i się podnosi, ale nie wiem czy w warsztacie mają coś takiego, i czy wogóle maja na to jakis sposób....

Opublikowano
można wsadzić żabę pod dyfer

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

nie napisałęś, że chodzi o przód - sądziłem, że jak ktoś umie sam wymienić przednie sprężyny, to nie będzie miał problemu z podniesieniem auta :lol:

podstaw żabę pod miskę

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
nie napisałęś, że chodzi o przód - sądziłem, że jak ktoś umie sam wymienić przednie sprężyny, to nie będzie miał problemu z podniesieniem auta :lol:

podstaw żabę pod miskę

To chyba nie jest zbyt dobry pomysł. Może się złamać (aluminium), nie wspomnę co wtedy czują poduszki silnika...

Opublikowano

A za podłużnice próbowałeś?? Połóż na lewarek jakąś deseczkę i napewno się nie wgniecie, a jeśli podłużnica się wgniecie to ja bym sprężyn nie wymieniał, tylko samochód na jakiś zło oddał bo strach takim jeździć.

Powodzenia.

Tuning is not a crime it's a way of life!!