Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mam taki pytanie jakie znacie najtańsze ubezpieczenia OC bo sprowadziłem furke z niemiec i pasuje ją teraz zarejestrowac w Polsce.

I powtarzam pytanie jakie znacie najtańsze ubezpieczalnie, jak macie jakiś taryfikator to wrzućcie też w post :D

.:::B:::. .:::M:::. .:::W:::.
  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Członkowie klubu
Opublikowano
Najważniejszą kwestią jest, ile masz lat i jak długo posiadasz prawo jazdy :mrgreen:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Axa musi jakos nadrobic te przywileje i daltego ubezpieczenie jest drozsze. sprawdzalem kiedys i wyszlo mi jakies 300zł drozej :duh:

poszukaj HDI Samopomoc lub HDI Asekruacja, Pocztex itp Tam powinno byc tanio. Ostatnio M bank sie reklamuyje ze ma najtaniej ale nie wiem (trzeba sprawdzic)

P.S. Pytanie nie na ten dział

Opublikowano
mam w hdi i za 1.8 przy 60 procentach place jednorazowo za caly rok z nw 356 zl taniej juz sie chyba nie da a jak sie da to prosze napiszcie gdzie
liczy się tylko aby wsiąść i jechać a czy to ważne gdzie!!! ważne czym (BMW)
Opublikowano
mam w hdi i za 1.8 przy 60 procentach place jednorazowo za caly rok z nw 356 zl taniej juz sie chyba nie da a jak sie da to prosze napiszcie gdzie

U mnie troche drozej to wychodzi. Skladka zalezy takze od miasta. W Sosnowcu 365 zł za 1.8 nie da rady zaplacic. No chyba ze ktos ma jakichs magikow kto tak ubezpeicza to prosze o namiar :modlitwa:

Opublikowano
nie no oczywiscie masz racje ze rejon tez sie liczy ja podalem cene w odniesieniu do wojewodztwa lubelskiego a dokladniej powiatu biala podlaska przepraszam za niescislosc
liczy się tylko aby wsiąść i jechać a czy to ważne gdzie!!! ważne czym (BMW)
Opublikowano
Tak czytam to troche sie dziwie bo za swego za 35% znizki zapłaciłem 940 zł w link4 i jakos nigdzie nie mogłe znalesc taniej :x
Opublikowano
Ja mam OC w PZU bo byliw moim przypadku nie do przebicia. dla samochodów importowanych mają dodatkowe znizki, z tym że mam 60% zniżek i prawko od 17 roku zycia... czyli 13 lat :D
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Tak czytam to troche sie dziwie bo za swego za 35% znizki zapłaciłem 940 zł w link4 i jakos nigdzie nie mogłe znalesc taniej :x

no to calkiem dobra cena. 35% znizek to nie 60 a gdańsk to nie np biała podlaska ;) gdybys mieszkal. W HDI wyszlo mi u Ciebie 1038 zł, jesli bralbys do tego AC to samo OC 934zł dla porownania mieszkając przykladowo w koszalinie zaplacilbys odpowiednio 711 zł i 640zł.

Opublikowano
polecam mBank, srednio 10% taniej niz najtansza oferta na rynku. ja w 2 roku (nie mialem nigdy wczesniej auta na siebie) place okolo 550zl na rok.
Opublikowano
Ja też mam HDI Samopomoc i jest to najtańsza firma jaką udało mi się znalezc kiedy ubezpieczalem swoje autko.
Opublikowano

Ja w MTU płace 1100 na rok, zero zniżek prawo jazdy od 6 miesiecy.

Nic taniej nie znalazłem

:cry:

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nic taniej nie znalazłem

i tak tanio, ja sie zaczynam bac bo na dniach musze przerejstrowac auto na siebie w koncu, bedzie to oficjalnie moj pierwszy samochod, a wczesniej smigalem np, e36 2.0 na ojca oc z 40% znizek, i tak np. rok temu najtansza podstawowa skladka jaka mi pani w agencji znalazla na ten silnik to ok 1900zl, a teraz mam 2,5litra i zero znizek,

napiszcie ile placicie za 2,5 i gdzie, z gory dzieki

Opublikowano

W czerwcu kończy mie się OC a więć sprawdzałem oferty

Katowice max zniżki Warta ok 600 zł.

Link 4 360 zł za rok

AXA 460 zł w tym asistans

• 7 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W jakiej firmie najlepiej ubezpieczyc auto?
Najtańszej!!

Co to za pytanie w ogóle dziwne?? Każdy szuka gdzie najtaniej. A to co chwilę się zmienia. Dziś może to być np. Samopomoc jutro Allianz. Idź do agenta i niech ci sprawdzą. To cię nic nie kosztuje. A jeżeli już rzeczywiscie zależy ci troszkę na tym gdzie konkretnie ubezpieczyć auto to odradzam Link4, który robi straszne problemy żeby wypłacać odszkodowania, mowa tu o OC. Czyli po prawdzie ciebie to nie powinno martwić, no ale tego w kogo wjedziesz już bardziej. Co do wysokości ubezpieczenia OC. Zależy ona od marki, wieku i pojemności silnika auta. Twojego wieku i doświadczenia oraz miejscowości, w której mieszka właściciel auta. Co do zwyżek za wiek to prawie wszędzie się podniosła ta granica z 25 na 28, gdzieniegdzie do 26 lat. Co do miejscowości to można się naprawdę mocno zdziwić. Pół roku temu kupowałem swoje pierwsze OC, wcześniej śmigałem autem zarejestrowanym na ojca. A że mieszkam w Gdańsku to nie było tanio. Za 2,5l dałem 2200. Ale już np. w chyba najdroższym rejonie Polski, Warszawie, kwota ta się podwajała. A np. gostek, od którego kupiłem auto, mieszkał w Giżycku - mazury. Auto miał na ojca zarejestrowane i chyba max zniżek, za OC rocznie jak patrzyłem wychodzilo im ok 600 zl?? :shock: za 2,5 litra!! Tak więc czasami lepiej zarejestrować furę na kogoś z rodziny, kto mieszka najlepiej na wsi.

Jeszcze jedna istotna sprawa. Jak ubezpieczasz auto pierwszy raz po kupnie masz 30 dni na wypowiedzenie umowy i ubezpieczenie w innej firmie. To też się zmieniło coś nie dawno. Jeśli tego nie zrobisz, musisz zostać w tej firmie do końca trwania umowy. Zrobią ci rekalkulajcę i w zależności od tych wszystkich czynników co pisałem wyżej będziesz musiał dopłacić albo oni zwrócą ci kaskę. Ja się na to naciołem w zeszłym roku. Jak zroibli mi rekalkulację to myślałem, że poćwiartuje tą babę. Wyszło mi że za okres od czerwca do października musiałem dopłacić 1300zl!!!! Gdybym wypowiedział w tym czasie 30 dni i ubezpieczył na cały rok gdzie indziej to tak jak pisałem, dałbym ok 2200zl. Czyli kilka stówek bym zaoszczędził. Pozdro...

Opublikowano

Sprawa jest bardzo prosta. Idziesz do brokera ubezpieczeniowego. Ma w swojej ofercie kilka lub kilkanaście TU i dobiera dla Ciebie najlepsza (najtańszą) opcję. Ja mam już znajomego i co roku sprawdza czy w innej firmie nie ma nic tańszego.

A z brokerami nie ma problemu. Wystarczy sie rozglądnąć do okołoa i zobaczysz napisy: "UBEZPIECZENIA" - AC, OC, NW itd. Nie widzę więc sensu chodzić i pukać do wszystkich drzwi skoro u jednego możesz załatwić i porównac ceny.

Na pewno darowałbym sobie PZU bo ich ceny są kosmiczne a tu chodzi przecież o OC a nie AC (sam mam AC w PZU). Podobnie wygląda sprawa z LINK4-ceny nie powalają na kolana...

sprawdzałem też AXA i też lipa. W końcu ubezpieczyłem w MTU z Sopotu i płacę 450 zeta (40% zniżek) czyli bez zniżek jest niecałe 700zl. No chyba że masz zwyżkę za wiek lub masz prawo jazdy od wczoraj:)

pozdrawiam

Opublikowano

Nic taniej nie znalazłem

i tak tanio, ja sie zaczynam bac bo na dniach musze przerejstrowac auto na siebie w koncu, bedzie to oficjalnie moj pierwszy samochod, a wczesniej smigalem np, e36 2.0 na ojca oc z 40% znizek, i tak np. rok temu najtansza podstawowa skladka jaka mi pani w agencji znalazla na ten silnik to ok 1900zl, a teraz mam 2,5litra i zero znizek,

napiszcie ile placicie za 2,5 i gdzie, z gory dzieki

ja mam 60% zniżki i w allianz płace 730PLN za 2,5 L

region dolnośląskie miasto do 50tys.

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
mam 2.0, 20% znizek i place 580zl na rok - ubezpieczenie zawarlem za posrednictwem mBanku z gwarancja 10% tanszosci od najtanszego na rynku :-) ubezpieczyli w Go Direct.