Skocz do zawartości

[e32,e34] Pompka cyrkulacji, każda to ma?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chodzi o pompke cyrkulacji cieczy chłodzącej. Oto opis: SPRZEDAM POMPKĘ CYRKULACYJNĄ OGRZEWANIA DO BMW E-34,E-32... JEST TO POMPKA, PRZEZ KTÓRĄ PRZEPŁYWA CIECZ CHŁODZĄCA, I TAK KIEDY JEST ZIMNO I WYŁĄCZYMY SILNIK ALE KLUCZYK ZOSTAWIMY NA ZAPŁONIE POMPKA TA WYMUSZA OBIEG CIECZY DZIĘKI CZEMU W KABINIE JEST CIEPŁO.... jeszcze raz link http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=33593545

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...

Opublikowano
Czy kazda to ma to nie wiem , ale ja takowa mam i jest zamocowana pod elektrozaworami od nagrzewnic w komorze silnika. Z tym wymuszaniem obiegu na postoju , to nie jest tak do konca , bo ona nie ma wydatku tak jak pompa wody i sluzy raczej do wymuszania obiegu na wolnych obrotach kiedy pompa wody wolno sie obraca i przy szybko pracujacej dmuchawie jest za wolna wymiana wody w nagrzewnicy , wiec ona wymusza szybszy obieg , zeby bylo cieplo.( w niektorych autach tak jest, ze na wolnych obrotach ogrzewanie wyraznie slabnie lub wrecz zanika )
Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))
  • 1 rok później...
Opublikowano

U mnie tez na wolnych obrotach ogrzewanie prawie calkiem zanika.

nie wiem co moze byc.

na wysokich obrotach grzeje jak wsciekle.

pompa wody sprawna, termostat ok, auto sie nei przegrzewa, plyn w chlodnicy ok.

co to moze byc ze na wolnych obrotach nie ma grzania??