Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

wiem ze nie palące diesle byly opisywane tu 100 razy, sam prosiłem o pomoc w tym temacie ale bez echa.

poobserwowałem swój samochód i jest tak że pali po nocy zawsze na dotyk bez względu na poziom paliwa w zbiorniku (ktos mi pisal na priv że to moze miec znaczenie). ostatno samochód postał kilka dni bez jazdy i znowu kręcic musiałem kilka razy by odpalił. Teraz przejechałem około 500 km i jest dobrze.

Po prostu samochód pali jak chce i kiedy chce może ktos miał taki przypadek- nie mam pojęcia od czego zacząć sprawdzanie.

dzięki za informacje. :D :lol:

>TDS bez "S">
Opublikowano
Moze paliwo ktore jest w ukladzie zasilania cofa sie do zbiornika przez to ze sa nieszczelne zaworki na pompie paliwa ??!!
Opublikowano
a moze ci ciezko pali jak masz mniej jak 20 litrow ropy ? Zaobserwoj to jezeli sie to potwierdzi to na 100% pompka w baku zaliczyla zgona
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW
Opublikowano

raczej cofa sie paliwo, teraz obserwacja daje taki obraz, że jest rezerwa to auto pali na dotyk, był tylko raz problem jak nie jeździłem kilka dni.

Co o tym sądzicie?

>TDS bez "S">
Opublikowano
Tak m yślalem by to zalożyć. Znasz może Fi zaworka żeby pasował, przewody mam typowe, no i gdzie go założyc przed pompą czy przed filtrem paliwa?
>TDS bez "S">
Opublikowano

sprawdz wszystkie połączenia na odcinku pompa-bak,

wymień oringi w szybkozłączach przy filtrze paliwa i powinno pomoc.Orginalnie nie ma zadnego zaworka zwrotnego.

Możesz jeszcze miec zapchane sitko przy pompce elektrycznej w baku

Opublikowano
TOMAS TDS widzisz to jest na tyle dziwne że teraz przejechałem pełny zbiornik ok. 800 km i odpalał super (poza tym jednym razem kiedy dłuzej stał) ale nieraz mam tak że codziennie muszę chechłać BM-kę jak jakiegos malucha.
>TDS bez "S">
Opublikowano
Najprawdopodobniej paliwo się cofa a im dłużej stoi tym więcej i dalej. Nie jestem zwolennikiem montowania usprawnień na własną rękę więc jestem za tym by sprawdzić szczelność przewodów. Też miałem ten problem ale u mnie to była pompa paliwa. Zamowiłem najtańszą z allegro i jeszcze żyje. Uznałem ze wole w razie czgo kupić 3 nowe zamienniki niz 1 oryginał bo montaż jest banalny jeśli się juz wie jak i trwa to może z 10 min (poprzednia pompa się wieszała więc sporo razy ją wyjmowałem)

" _______

/________\

OO=[][]=OO > ///M-POWER

[#]--------[#]

Opublikowano
Sprawdz pompke !!! Normalne ze paliwo sie cofa . Pompka w zbiorniku po przekreceniu klucza w stacyjce załacza sie i pod cisnieniem 3 atmosfer dobija paliwo az do pompy wtryskowej .
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW
Opublikowano
Sprawdz pompke !!! Normalne ze paliwo sie cofa . Pompka w zbiorniku po przekreceniu klucza w stacyjce załacza sie i pod cisnieniem 3 atmosfer dobija paliwo az do pompy wtryskowej .

Dokladnie. Sprawdzic pompke.

Odkrec (zdejmij) wezyk PRZED czy ZA filtrem paliwa - nie wazne. Wlacz zaplon na 1 czy tam 2... podstaw pod spod SZMATY + jakis kubeczek bo POWINNA zaczac leciec ropka. Jesli leci jest good. Jesli nie .. pompka w baku do wymiany

Czemu nie pali na zimno a na cieplo pali?

Bo auto stoi... dlugo.. silnik stygnie.. a paliwo sie cofa!.

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl