Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wysuszał ale był matowy. Chce osiągnąć efekt taki jak po kupnie auta 2 lata temu. Deska rozdzielcza była jak nowa, taka "tłuściutka, nawilżona" ale matowa.
kocham moją bejke!!!!!!!!!!
Opublikowano

No Ludziska piszcie!

Ja już wypróbowałem i się bardzo zawiodłem na:

- BMW środek do kokpitu w sprayu

- Porzelack Vinyl ohne Silikon

Zawiodłem się ponieważ po użyciu jest gorzej niż przed.

Tzn. deska się jeszcze bardziej wysuszyła i robią sie szare plamy na czarnej desce - :duh:

Tych tanich środków z marketów nie uzywałem.

Zastanawiam się jeszcze nad kremem do skóry na bazie miodu ale to już wydatek 80-120zł i nie mam żadnej pewności, że będzie ok.

Piszcie. Pozdr.

Opublikowano

Puchatek ale byłem dziś na schellu i nie było zadnego środka do kokpitu shella:/

Jak wygląda ten o którym piszesz?

• Członkowie klubu
Opublikowano

Meguiars - to chyba najlepsze co jest dostępne w PL

Jak chce Ci się bawić w import -> Zymol (najlepsze co chyba jest na świecie, z odpowiednią ceną :mrgreen: )

Poza tym - zanim zastosujesz środek spróbuj umyć deskę wodą z roztworem mydła (najlepiej zwykłego szarego). Dopiero na oczyszczoną z zabrudzeń deskę nakładaj środek pielęgnujący.

Pozdrawiam

PN

BMW Klub Polska

E34 525i '93

E36/8S '98

E53 4.6is '03

E36 325i '91-'92 SPRZEDAM BARDZO DROGO :)

Opublikowano
No Ludziska piszcie!

Ja już wypróbowałem i się bardzo zawiodłem na:

- BMW środek do kokpitu w sprayu

- Porzelack Vinyl ohne Silikon

Zawiodłem się ponieważ po użyciu jest gorzej niż przed.

Tzn. deska się jeszcze bardziej wysuszyła i robią sie szare plamy na czarnej desce - :duh:

Tych tanich środków z marketów nie uzywałem.

Zastanawiam się jeszcze nad kremem do skóry na bazie miodu ale to już wydatek 80-120zł i nie mam żadnej pewności, że będzie ok.

Piszcie. Pozdr.

A NIE UŻYWAŁEŚ TEGO PREPARATU NA SŁOŃCU???

Opublikowano
Puchatek ale byłem dziś na schellu i nie było zadnego środka do kokpitu shella:/

Jak wygląda ten o którym piszesz?

Shel wypuscil na rynek szereg srodkow pielegnujacych,zarowno kokpit tapicerke,skore,welur,felgi,opony :doh: , i wydaje mi sie,ze ten do kokpitu jest super ,matowy,poprostu wyglada potem git :cool2:

Opublikowano

od lat uzywam plak

sa dwa rodzaje matowy i polysk

mat mozna sobie obic o kant

ale polysk ladnie wyglada jak sie popryska deske i za 1-2 min wytrze sucha szmatka

bo pryskajac i nie wycierajac deska jest tlusta i wszystko sie do niej klei

a poza tym tak sie swieci ze nic nie widac w szybie