Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko wpadła mi porcelanka od świecy do śilnika podczas jazdy i naszły nastempujące obiawy kopcenie i bierze olej . Newiem czy naprawiać czy wymieniać silnik. Co radzicie.
Opublikowano
Prawdopodobnie taniej bedzie wymienic silnik, pod warunkiem, ze kupisz silnik w dobrym stanie i na gwarancji - chociaz kilkudniowej, zebys zdazyl wmontowac ten silnik i przejechac nim pareset kilometrow.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Witam, jezeli jest to w miare nowy silnik w dobrym stanie nie zajezdzony mozesz podjac sie naprawy, a jesli nie to proponuje wymiane na nowszy :).

Na moje oko uszkodzona zostalo gladz cylindra i pierscienie, a moze rowniez zawor wydechowy (w extremalnym przypadku), no i dlatego pali olej.

W tym momecie proponuje nie przeciazac silnika (ostre krawedzie na pierscieniach i wglebienia na tuleji) bo mozesz zatrzec ten cylinder, a korbowud moze pokazac gest Kozakiewicza :) !

W naprawe wchodzi wymianie tuleji, pierscieni i tloka (dodatkowo musisz wymienic uszczelke i splanowac glowice [to akurat sie przyda], olej i komplet swiec), wiec nie proboj tego robic w domu :)

PS: Podaj wiecej szczegolow jakim cudem porcelanka wpadle Ci podczas jazdy do cylindra, bo to bardzo interesujacy przypadek na skale europejska :)

Opublikowano
A no wlasnie-pewnie wszyscy sa ciekawi jak to sie stalo.Opowiedz ta sytuacje aby innym beemkowiczom cos takiego sie nie przytrafilo!!
te gusta conducir? BMW
Opublikowano
pewnie przekosił świece oryginalnym kluczem bmw z plastikową wkładką, porcelanka strzeliła i wyciągnął świecę. miałem tak w m20 na 6 garku ale od razu po zgrzycie świecy odkurzacz ze zwężką i syk :)
Opublikowano
pewnie przekosił świece oryginalnym kluczem bmw z plastikową wkładką, porcelanka strzeliła i wyciągnął świecę. miałem tak w m20 na 6 garku ale od razu po zgrzycie świecy odkurzacz ze zwężką i syk :)

Pisał ze w czasie jazdy,więc ciekawy przypadek :D :?: