Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
mam problem niemoge otworzyc bagażnika ani z centrlki ani z kluczyka pewnego dnia poprostu go zamknołem i koniec. Za tylną kanapą jest otwór ale zbyt mały zeby dostać sie do środka Edytowane przez martin8512
Opublikowano

Zamknąłeś kluczykiem, czy po prostu centralny nie odpuścił? Myślę, że tu tylko fachowiec poradzi - bo rozwiercanie zamka nie zawsze jest skuteczne.

To mi przypomniało, że muszę w końcu swój zamek bagażnika naprawić.

Opublikowano
mam problem niemoge otworzyc bagażnika ani z centrlki ani z kluczyka pewnego dnia poprostu go zamknołem i koniec. Za tylną kanapą jest otwór ale zbyt mały zeby dostać sie do środka

Jak zatrzasnął mi się bagażnik w pugu 605 to tak jeździłem pół roku - nikt nie był w stanie otworzyć bagażnika, ani "kluczyk" ani złodziej :D

Miałem butle od gazu to dodatkowo potęgowało problem...

Pewnego dnia powiedziałem że nie odpuszczę, zdemontowałem kanape tylną, zdemontowałem półkę z góry i najpierw udało mi się na drut pociągnąć plastik pod klapą, potem go złapałem i wyrwałem .... miałem dostęp do zamka ale był za daleko.... więc ponad godzinę leżąc utrafiałem drutem w ciemności aż udało mi się pociąnąć dźwigienkę! Zdemontowałem zamek, wyrwałem sufalty, skręciłem i taki zamontowałem spowrotem.... zamek co prawda można było otworzyć każdym kluczykiem od puga 605 (taki okrągły), ale nie groziło mi już zatrzaśnięcie! Aha... zamek tak się zablokował że siłownik od centrala nie był w stanie się ruszyć!

W e36 jest dużo mniejszy tyłek i bez problemu zrobisz to sam. Podstawa to dostać się pod klapę, pod tą czarną nakładką..... Moja rada - znajdź kogoś szczupłego z DŁUGIMI RĘKOMA.

W sklepach akwarystycznych sprzedają szczypce do sadzenia roślin, kosztuje to 30 pln i bardzo fajnie się tym chwyta znajdujący się pod klapą drucik siłownika....

Opublikowano
a może gdybym podpioł aku o wiekszym amperarzu to ruszyłby siłownik co o tym myślicie :?: nie zjara sie cos tak poza to dzięki za posty
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tym aku o wiekszym amperazu to juz przesada :) Co najwyzej to musialbys napiecie w instalacji podniesc (ale reszta nie dala by rady). Nic nie pozostaje jak mechaniczne odblokowanie silownika. Moze jeszcze probowac dostac sie do wiazki silownik i sprawdzic czy moze cos z nia jest nie tak.
Opublikowano
mam problem niemoge otworzyc bagażnika ani z centrlki ani z kluczyka pewnego dnia poprostu go zamknołem i koniec. Za tylną kanapą jest otwór ale zbyt mały zeby dostać sie do środka

wcale nie jest za maly:) ja mialem to samo podjechalem na warsztat wzialem najchudszego praktykanta i bez problemu wlazl do srodka zeby otworzyc klape:)

Opublikowano
Miałem kiedyś ten sam proble-zatrzaśnięty bagażnik ale... dzielona tylna kanapa rozwiązała problem :lol: :lol: :lol: