Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich-wreszcie kupilem nowa becie-e39 11.1999-520i-fabryka. tylko że mam z nią pewien problem-nie mogę otworzyć bagażnika ani od środka ani z zewnątrz-jedynie za pomocą kluczyka-pstryczek elektryczek nie dziala. Co mogło się stać? Czy są to samego bagażnika jakieś osobne bezpieczniki? jak tak to który to bezpiecznik-ze schowka czy z bagażnika?

Dzięki za pomoc

Opublikowano

NIE ZARYGLOWAłEM. Jak wsadze kluczyk i krece w lewo to otwiera sie klapa a jak w prawo to otwiera sie centralny (albo zamyka-juz nie pamietam), a bagaznika nie moge otwozyc nawet ze srodka. Aha i powiedzcie mi jeszcze jak zdemontowac panel z oświetleniem w podsufitce bo wyglada na to ze ktos wcisnal troszke przyciski i chcialem to poprawic

Dziekuje za podpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli dobrze zrozumiałem, nie działa centralny tylnej klapy - sprawdź siłownik centralnego i zasilanie siłownika.

Pozdrawiam

Opublikowano
Jak przyciski w podsufitce są wciśnięte - wiem, że to głupie ale kto wie - to może przez to nie działa otwieranie klapy pstryczkiem. Na co dzień naprawiam laptopy i miewałem nie raz sytuacje wciśniętego pstryczka, nie związanego tak naprawdę z przyczyną awarii, a okazywało się, że po odciśnięciu go - awaria ustąpywała.
http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziś miałem podobnie zdejmij tylko osłonę z zamka klapy(dwa kołki i jedna śrubka w uchwycie do zamykania)i tam jest siłownik elektryczny zobacz co z nim,sprawdz czy dochodzi prąd itd.Mi odhaczyła się sprężynka i nie szło zamknąć.
Opublikowano
U mnie było to samo. Fachowiec bez oglądnia stwierdził że na pewno urwał się kabelek w słupku i :shock: faktycznie miał rację. Jak otworzysz bagażnik kluczykiem to z prawej strony ściągnij tą gumę którą idą kable ze środka do bagażnika. U mnie od razu było widać że jeden się przerwał. Spróbuj :cool2:
Tomek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
urwała mi się sprężynka w zamku. Gdzie taką dostanę czy czeka mnie kupno całego elementu ? Jaki jest jego koszt ?

Mi też dziś pękła,troszkę rozciągnołem i zrobiłem nowe oczko i lata jak pszczółka.Bez sensu jest kupować cały zamek taką pierdołkę gdzieś się wychaczy nawet nie musi być taka sama gruba.

Opublikowano
dzięki za rady chłopaki :wink: właśnie zastanawiałem się z jakiej stali jest wykonana i czy się nie złamie. Jutro montuję i dalsze obserwacje :8) Dodatkowo na krawędzi rudy konsumuje i muszę jak najszybciej do lakiernika, ale bawara kupiona tanio z nastawieniem na kilka napraw :wink:
Opublikowano
udało się-mieliście racje co do słupka-przewód się urwał-NAPRAWIONE DZIęKI

No i parę złotych zaoszczędziłeś :D

Tomek