Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

nikt ci nie powie ile to poleci , bo kazde auto jest inne i jedno pojdzie wiecej drugie mniej , jest wiele czynnikow ktore maja na to wplyw a przedewszystkim stan techniczny silnika

Najlepiej pakuj się w auto i sprawdz sam ile to pojedzie

Z doswiadczenia na kumpla aucie ci powiem ze 320i z 1995 r poleciala nam 220km/h i odcielo zaplon ( oczywiscie tyle bylo na zegarze a czy naprawde bylo to 220km/h to nie dam sobie głowy uciac

pozdrawiam

Edytowane przez cn_igi
Opublikowano
Mnie sie udało rozkulac do 225 (tyle pokazywał licznik) ale co niektorzy na forum pisali ze nawet 240 pocisnie ale w to mi sie nie chce wierzyc licze ze 230 -235 to juz jest max. Moim zdaniem takie sprawdzanie max predkosci nie ma sensu bo trzebaby to robic w podobnych warunkach zeby bylo obiektywnie.
Opublikowano

Hihi moja 318i pokazala mi 210... szybciej sie po prostu balem... ale nie sadze by 220 poszla... ( za 3 tygodnie okaze sie z reszta na autobanie )

Pozdrawiam

Opublikowano
A moja 316 leci 287 km/h, licznik sie przekreca 2 razy i jeszcze może wiecej :duh: Nie no takie rozmowy sa bez sensu. Trzeba by stanac identycznych warunkach z GPS-ami i by bylo wiadomo.
Opublikowano
o .. ciekawy pomysl... czy moge polegac na pomiarze predkosci przez GPS w tomtom navigator? chyba ze ktos zna jakis program do gps'a (ppc)
Opublikowano

podam wam przykład z ostatniego wyjazdu do niemiec:

jade octavią 150km/h na gpsie 140km/h

wracam sprinterem: 120km/h na liczniku i gpsie.

moje bmw: na liczniku 130km/h na gpsie 125km/h

nie ma co sie podniecac takimi predkosciami i wskazaniami licznikow bo kazdemu moze pokazac calkiem inaczej i czasem zbyt optymistycznie. Rozmar koła, ilosc bieznika na oponach i juz predkosc na liczniku bedzie inna. zalatwcie sobie navi i wtedy mierzcie.

Jesli chodzi o program na pocket pc to uzywam destinatora oraz automapy i mają wskazania predkosci. Inne nie wiem.

PS destinator podaje nawet wysokosc nad poziomem morza ;)

Opublikowano

Jest jeszcze inny ciekawy sposob. Znajdujemy droge przy ktorej stoi urzadzenie pomiarowe i tam testujemy V-max. Wyniki przychodza poczta do domu i sa bardzo dokladne. Tylko troche sporo to kosztuje.

:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.