Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ja chorowalem na 17" ale juz mnie wyleczyli bo okazuje sie ze zalozenie na 15"-tki opon 225/50 i dystansow na tyle poprawilo wyglad auta ze dalem sobie spokoj i przedewszystkim nasze drogi.Zmiana felg tylko jak jest dobra okazja i ma sie kase zeby szalec!!!!! :D
Opublikowano
Koszt opon Cię zje i wygoda też przeciętna - zapomnij o krawężnikach i o parkowaniu po mieście. Z drugiej strony wygląd piorunujący :twisted:
Opublikowano
ja latalem na 17 teraz na 16 :D zmieniaj bo stabilnosc jazdy sie bardzo poprawia a jezeli chodzi o opony to teraz latwiej o ladne uzywane 16 niz 15.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

...a ja znam gościa który sprzedaje komplet 4 szt. kół (opony Continental ContiSportContact 3 215/45R17 na felgach Alessio F1 7.5/17), te koła mu sprzedałem ok pół roku temu za okrągłą sumę, on chcę za nie teraz znacznie mniej. Moja E30 na tych felgach w galerii link poniżej. Opony w bdb stanie, kupiłem je jako nowe w zeszłym roku i mają ok 7 mm bieżnika.

Co do jazdy, bardzo zwracają uwagę szczególnie gdy się obracają (wolny lans po mieście), naprawdę dobre prowadzenie auta (choć komfort nieco mniejszy). Do tego felgi można powiedzieć niezniszczalne (wyglądają jak nowe - pełna branzelka i mycie co 3-4 dni), po sezonie jazdy po Warszawskich drogach nie mają żadnych uszkodzeń (typu podbicia itp).

Niestety wymagają dystansów które dorobiłem na zamówienie i śrub mocujących z zabezpieczeniami - ale wszystko jest w komplecie :cool2:

Co do parkowania po mieście, trzeba po prostu uważać, od zawsze jeżdze na profilu 45 / 40 i nigdy nie uszkodziłem opony / felgi - przy dobrym, bezmyślnie dojechanym krawężniku nawet 65 można przeciąć :mrgreen:

...jak by coś, dam kontakt...

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg