Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chce obnizyc mojego compacta o ok 40mm wiecej sie boje z uwagi na miske. Pytanie teraz jakie sprezyny kupic?? szukam ladnych uzywek. moze ktos ma cos do sprzedania ??

aha rozwazam tezzakup na allegro.pl nowego zestawu sprezynki na obie osie i amorki firmy gt coupline czy jakos tak nie wiem jak sie to dokladnie pisze. wie ktos co to za firma i jak sie psrawujecena kompletu to 800zl

Opublikowano

tesz szukam do siebie zawieszenia i kilka osob stanowczo odradzalo ta firme, do tego tez JAMEX i zadnych japonskich..

a przy zakupie uzywanych nie zawsze masz pewnosc jakie one naprawde sa...

POZDRAWIAM :cool2:

B M W
Opublikowano
w poprzednim autku mialem sprezyny -60 supersporta na seryjnych amorach to przodem tak rzucalo ze awaria. Wiec jaka firme mozecie polecic w rozsadnych pieniadzach ?
Opublikowano
A amorki zostawisz seryjne?

To zycze duzo szczescia przy podskokach.

I kasy na regularna wymiane amorkow.

jakbys czytal uwaznie to bys wiedzial ze chce kupic sprezyny i amorki. wracajmy do tematu.

Opublikowano

BILSTEINY B8 sa dobre do obnizenia nawet do -60 a b6 pasuja elegancko do -40. Amorki to bilstein sahsy itd. A H&R jako sprezynki sa dobre oraz KW einbach ,weitec.

POZDRO! :8)

B M W
Opublikowano
Ja mam oryginalne sprężynki M-TECH i zmieniam na seryjne - nie nadaje się to na nasze drogi. Kwestia taka, że nie mam za bardzo czasu aby się za to zabrać, a sprężynki będę miał na sprzedaż.
Opublikowano
chce obnizyc mojego compacta o ok 40mm wiecej sie boje z uwagi na miske. Pytanie teraz jakie sprezyny kupic?? szukam ladnych uzywek. moze ktos ma cos do sprzedania ??

aha rozwazam tezzakup na allegro.pl nowego zestawu sprezynki na obie osie i amorki firmy gt coupline czy jakos tak nie wiem jak sie to dokladnie pisze. wie ktos co to za firma i jak sie psrawujecena kompletu to 800zl

Zobacze ile pojezdze swoim compactem, ale jak na razie jest dla mnie za miekki i mysle o zakupie sprezyn Eibach z serii PRO-KIT. Obnizenie -30/-30mm, sa to najbardziej komfortowe sprezyny obnizajace. Specjalnie nie chce jakis mega-top-sportowych bo na trojmiejskich dziurach przesadzac nie warto. Cena 870zł na http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=90162 lub okolo 650zł z www.ebay.de.

EIBACH Pro-Kit to zestaw sportowych sprężyn zawieszenia które mogą być zastosowane w połączeniu z oryginalnymi amortyzatorami jak również innymi amortyzatorami dostępnymi na rynku a w szczególności z EIBACH Pro-Damper. Sportowy charakter sprężyn ujawnia się przy szybkich zmianach kierunku jazdy a także przy wchodzeniu w zakręty z dużą prędkością.

Oparte na doświadczeniach sportowych i poparte setkami testów, sprężyny są zaprojektowane zgodnie z najnowszymi trendami jazdy dynamicznej. Zestawy Pro-Kit to optymalne połączenie sportowego wyglądu, zwiększonego bezpieczeństwa i lepszych osiągów przy jednoczesnym zwiększeniu przyjemności z jazdy.

# Zalety produktu: uzyskanie sportowego wygląd poprzez obniżenie samochodu do 40 mm

# progresywna charakterystyka zawieszenia powodująca wzrost sztywności wraz z ugięciem sprężyn

# zachowanie komfortu w normalnych warunkach drogowych i sportowo-progresywna charakterystyka przy bardziej dynamicznej jeździe

# zwiększenie bezpieczeństwa jazdy

# redukcja „przechyłu” samochodu na zakrętach, oraz przy nagłym przyspieszaniu i hamowaniu

# ochrona antykorozyjna wysokiej klasy

# jakość potwierdzona badaniami TUV, oraz certyfikatami zgodnymi z ISO/TS 16949

http://sklep.tuning.pl/img/33/dzial_1_77001.jpg

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nieprawda, że bilsteiny B6 są do -40. M-technic ma -20mm i producent już do niego zaleca Bilsteiny B8. B6 są zamiast seryjnych, tylko że są twardsze. Ja mam m-technic zawieszenie i mam B8 Sprint. Chyba, że ktoś woli kombinować. Cena prawie ta sama.
Opublikowano
Nieprawda, że bilsteiny B6 są do -40. M-technic ma -20mm i producent już do niego zaleca Bilsteiny B8. B6 są zamiast seryjnych, tylko że są twardsze. Ja mam m-technic zawieszenie i mam B8 Sprint. Chyba, że ktoś woli kombinować. Cena prawie ta sama.

Potwierdzam. Cena jest wrecz identyczna, przynajmniej ja mialem zaoferowana taka sama na B6 i B8.

-- Just --

E36 328 '97 sedan, manual

lekko dlubniete, 211 KM 273 Nm

Fotki i opis:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=51993

E30 S50B32 swap

ok 320 KM i 340 Nm... wkrotce zmierze.

Opublikowano

Jak to wygląda w mojej sytuacji...

Mam zamontowane sprężyny Weitec (Grupa KW) które kosztowały ok. 800 zł i amortyzatory Bilstein B4 również ok 800 zł (komplet 4 szt. 40/15)

...teraz zaczynam się rozglądać (mimo że na poprzednim zestawie przejechałem ok 5000 km.) nad KIT-em H&R lub KW jak to wygląda w cenach: H&R to koszt ok.1600 zł, a KW jest o 60 zł droższy (mowa oczywiście o zestawie amortyzatorów i sprężyn.

...ceny są z rabatem, w detalu jest ok 400 zł drożej ale i tak można zauważyć niewielką różnicę w cenie sprężyn i amortyzatorów kupionych osobno (różnych producentów), a KIT - em więc warto się zastanowić

W ASO zestaw M-Sport Suspension do mojego auta kosztuje ok. 2500 zł a w jego skład wchodzą: amorki, sprężyny, stabilizatory, łączniki...ale jest to seryjna wysokość

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano
Jak to wygląda w mojej sytuacji...

Mam zamontowane sprężyny Weitec (Grupa KW) które kosztowały ok. 800 zł i amortyzatory Bilstein B4 również ok 800 zł (komplet 4 szt. 40/15)

...teraz zaczynam się rozglądać (mimo że na poprzednim zestawie przejechałem ok 5000 km.) nad KIT-em H&R lub KW jak to wygląda w cenach: H&R to koszt ok.1600 zł, a KW jest o 60 zł droższy (mowa oczywiście o zestawie amortyzatorów i sprężyn.

...ceny są z rabatem, w detalu jest ok 400 zł drożej ale i tak można zauważyć niewielką różnicę w cenie sprężyn i amortyzatorów kupionych osobno (różnych producentów), a KIT - em więc warto się zastanowić

W ASO zestaw M-Sport Suspension do mojego auta kosztuje ok. 2500 zł a w jego skład wchodzą: amorki, sprężyny, stabilizatory, łączniki...ale jest to seryjna wysokość[/quote

a jezeli mozna to gdzie znalazles takie KITy w tych cenach ??

B M W
Opublikowano (edytowane)

mam dobre rabaty :norty: za zestaw sprężyn H&R do mojej poprzedniej E30 zapłaciłem 600 zł

Ceny KIT-ów KW 450 EUR + 22% Vat (detal oczywiście), H&R 433 EUR + Vat

Cena zestawu w ASO jest ceną detaliczną +/-

Edytowane przez SN3

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg