Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Potrzebuje pomocy.wczoraj troche przesadzilem z paleniem kapci chyba i cos mi sie ze wspomaganiem.Kierownica chodzi strasznie ciezko.Ale dzis jak wstalem odpalilem go to chodzila w miare lekko, ale slychac bylo jakis jek spad maski.Przejechalem sie troche, silnik sie rozgrzal i znow strasznie ciezko chodzi.Mam 328. Wiecie co to moze byc? Dzieki za pomoc.
Opublikowano
Witam. Potrzebuje pomocy.wczoraj troche przesadzilem z paleniem kapci chyba i cos mi sie p...... ze wspomaganiem.Kierownica chodzi strasznie ciezko.Ale dzis jak wstalem odpalilem go to chodzila w miare lekko, ale slychac bylo jakis jek spad maski.Przejechalem sie troche, silnik sie rozgrzal i znow strasznie ciezko chodzi.Mam 328. Wiecie co to moze byc? Dzieki za pomoc.

Pewnie pompa od wspomagania ale na początek sprawdz poziom płynu w wspomaganiu.

Opublikowano
Sprawdzilem.Plyn jest, zajebiscie czarny do tego.Poza tym odkrecilem korek i skrecalem kierownica.Moj kolega, co podobno sie zna na mechanice powiedzial ze powinien plyn sie cos ruszyc przy skrecaniu, a tu nic sie nie dzialo.tez mi powiedzial ze to chyba pompa.
Opublikowano
odkrec dolny waz od pompy wspomagania, i oproznij caly plyn z ukladu poruszajac kierownica przy zapalonym silniku. Nalej nowego plynu i zobaczysz czy dfalej sie tak dzieje. Ja mialem podobny problem tyle ze przy ostrym hamowaniu kierownica ciezko chodzila i pomp jeczala. PO wymianie problem calkowice znikl. A wiec polecam wymiane plynu na nowy.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
mam tak samo i również to spróbuje. Na początku jest ok a później jak pochodzi troche to słychać pompę. Jak sie gwałtownie skręci w jedna albo drugą stronę jest jeszcze gorzej :x
Opublikowano
ja mam to samo bylem akurat w francji i czekalem na prom koledzy mnie troszke podkusili i strzelilem baczka tylko ze zaraz potem siadlo mi wspomaganie okazalo sie ze pompe doslownie zmielilo walek sie ukrecil i z zewnatrz wygladalo wszystko nato ze jest w pozadku tylko oleju niepompowal i trzeba sie bylo z kierownica sielowac z tego co patrzylem to e36 ma to samo w 328 umnie w dodatku skrzywil sie ten walek przykrecony do walu na ktorym jest kolo pasowe napedzajace miedzy innymi sprezarke wspomagania widocznie gdy ja zablokowalo opur byl zadurzy i go troszke skrzywilo
Opublikowano
dzieki chlopaki.jutro to sprawdze dokladnie tzn pierw plyn zmienie i powiem wam czy to cos pomoglo.Jak nic nie da to zmienie pompe.Mam nadzieje ze w najgorszym wypadku h.... pompe strzelil.A nie wiecie czy nada sie pompa od mniejszego silnika?
Opublikowano
Na korku od wspomagania pisze jaki plyn ;) O ile pamietam to ma byc ATF do przekladni :) Ja zalalem zwyklym olejem za 10 czy 15zl z Orlenu. Smiga jak ta lala. A zmieniamy na oko jak cos sie niedobrego dzieje. I powinien byc odpowiedni stan oleju. Nie za duzo i nie za malo :)

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

wznawiam temat następującym pytaniem do zorientowanych...

W moim bmw e36 325i od pewnego czasu po ostrym hamowaniu ciężko chodzi kierownica, również tak jest gdy sobie trochę poszaleję

jaki związek ma ostre hamowanie z poprawną pracą pompy wspomagania???

Z góry dziękuję za oświecenie

Pozdrawiam Łukasz

WANTED
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
odkrec dolny waz od pompy wspomagania, i oproznij caly plyn z ukladu poruszajac kierownica przy zapalonym silniku. Nalej nowego plynu i zobaczysz czy dfalej sie tak dzieje. A wiec polecam wymiane plynu na nowy.

mozesz napisac jak wymieniles plyn.jak to zrobic?
Opublikowano
odkrec dolny waz od pompy wspomagania, i oproznij caly plyn z ukladu poruszajac kierownica przy zapalonym silniku. Nalej nowego plynu i zobaczysz czy dfalej sie tak dzieje. A wiec polecam wymiane plynu na nowy.

mozesz napisac jak wymieniles plyn.jak to zrobic?

Ale slepak ze mnie moj blad nie czytalem calego postu :mad2: :duh: