Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem ze spryskiwaczami.Zbiornik jest pełny a mimo tego nie działają. Jeszcze dwa tygodnie temu wszystko było o.k. Dziś igłą czyściłem te dziurki wylotowe ale i to nie pomogło. Co jeszcze moge zrobić?? :mad2:
Opublikowano

Witam

Pomijając kwestię czy spryskiwacze szyby czy reflektorów to czy sprawdzałeś czy słychać pompkę? Czy działa?

Najlepiej sprawdzić w dwie osoby, jedna trzyma dźwignię przy kierownicy a druga nasłuchuje czy pompka działa.

Jeśli ją słychać to wtedy trzeba sprawdzić same przewody.

A jak nie to najpierw bezpieczniki, a potem to już pewnie grubsze zajęcie z wyjęciem pompki itd.

Sprawdź najpierw czy działa pompka.

Pozdro

Opublikowano

[off topic] Uśmiałem sie z nadgorliwości automatycznego cenzora :-)

To już nawet n.a.s.ł.u.c.h.u.j.e nie można napisać, bo będzie tak: nasł[bAD]

[on topic] Miałem taki przypadek - pompka pracuje a płyn nie sika. Okazało sie, że spadła rurka z jednej z dysz - ktoś zdejmował, nie założył opasek zaciskowych i pod ciśnieniem się rurka zsunęła. Lało płynem po wygłuszeniu silnika.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
Pompkę znajdziesz za prawym nadkolem, demontaż jest banalnie prosty czas wymiany ok. 10min, miałem podobny problem, u mnie okazało się, że pompka nawaliła i co najciekawsze nie bawiłem sie w zakup oryginalnej tylko kupiłem od WW golfa (podobna konstrukcja) najlepiej wymontować udać sie do sklepu i dobrać odpowiednią.
Opublikowano
Sprawdziłem to z Dajanem. Okazało się że pompka nie działa. chce teraz sprawdzic bezpiecznik ale niewiem jakim numerem jest opisany.Prosze o pomoc.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

czy ktos wie jak wyglada czujnik poziomu plynu spryskiwaczy E39 ??

bardzo mnie to interesuje bo wczoraj wyskoczyl komunikat napelnij zbiorniczek spryskiwaczy to i to zrobilem ale komunikat nadal jest , mysle ze plywak sie zawiesil a zanim pojade na warsztat to chcial bym ewentualnie zaopatrzyc sie w NOWY

Opublikowano
czy ktos wie jak wyglada czujnik poziomu plynu spryskiwaczy E39 ?

ja mam mechaniczny i nie spotkałem się z innym (obok wlewu do zbiorniczka pudełeczko z czerwoną kulką )

na allegro zawsze jest to komplet

Opublikowano
a ja mam takie pytanie czy spryskiwacze na lampy razem dzialaja z tymi co na szyby? bo u mnie na szyby dzialaja a na lampy nie
Opublikowano
a ja mam takie pytanie czy spryskiwacze na lampy razem dzialaja z tymi co na szyby? bo u mnie na szyby dzialaja a na lampy nie
na lampy działa jak masz swiatła wlonczone
na volta core el can na volta core el lievore
Opublikowano
ale też nie za każdym razem chyba co 3 czy 4, a wogóle i szczególe to lewe nadkole jest spięte 4 spinkami plastikowymi należ je wyjąc odczylić nadkole i na początku progu leży zbiorniczek, i w nim są pompki tylko że u mnie są 2 wtym na progu + 1 pod maską na koncentrat /ta odpada/, więc jak chcesz sam to zmieniać to lepiej kup 2 pompki /małą i dużą/ chyba ze chcesz rozbierać 2 razy jak ja, ale powiem Wam że jak woda jest i pompki działają to mogą działa właśnie ta mniejsza bo jeszcze jest większa na co nie wpadłem od razu
Opublikowano

Ja mam e34 525i z 95r. i u mnie spryskiwanie reflektorów włącza się przy włączonych światłach przy co 5 pryśnięciu na szybę. Co do pompek to są dwie jedna mniejsza u dołu zbiornika jest do szyb a większa trochę wyżej do reflektorów.

A co do czujnika to nie wiem jak jest w e39 ale u mnie też wyświetlał się komunikat o niskim poziomie i okazało się że wtyczka odłączyła się od czujnika.

Opublikowano

w e39 by pompkę wyjąć wystarczy skręcić koła w prawo i odkręcić tylko dolną część nadkola przy progu , po odchyleniu nadkola można wyjąć pompkę ze zbiorniczka i ją wyżucić bo mimo że jest niby plastykowa to pod plastyk dostaje się woda i silniczek jest cały zgnity (skorodowany) jak w zwykłym cinqecento

też przestała mi działać w ubiegłym tygodniu i łudziłem się że to tylko słaby styk w kostce

na allegro gość ma po 15zł http://moto.allegro.pl/item226716721_audi_golf_bmw_mercedes_pompka_spryskiwacza_nowa.html