Skocz do zawartości

[e36] wydech,koncowka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chcialem polepszyc sobie swist tego cudownego brzmienia ktore wychodzi z bmw :) ale nie chce dodawac basowego brzmienia, bardziej zalezalo by mi na wyrazistrzym swiście i pomruku. Czy daje to jakis wydeszek ? a moze wystarczy koncowka ?
BMW - to jest to :)
Opublikowano
przeciez nie da sie ulepszyc dzwieku R6 ... 328 ... to moznaby chyba za zbrodnie uznac :?
Opublikowano
  • Autor
nie wiem czy sie da pytam wlasnie o to :o no jest super ale moze da sie by byl jeszcze lepszy :o
Opublikowano

Zrób kilka dziur w tłumiku końcowym ;)

Żartuję oczywiście. Sama końcówka wiele Ci nie zmieni natomiast czy sens jest wymieniać tłumik dla dzwięku który i tak jest super????

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif
Opublikowano
  • Autor
dochodze do wniosku ze nie oplaca sie wymieniac wydechu... no ale moze koncowke chociaz by poglosnic ten swist troszke ?
Opublikowano
caly wydech masz dobry? z ktorego roku? moze chcesz sprzedac zamiast go "ulepszac"? mozesz odp na PW
Opublikowano
  • Autor
ma ktos z was dolozona koncowke czy jezdzicie na standardowym wydeszku ?
Opublikowano
Jak chcesz polepszyc fabryke to polecam zastosowanie tlumikow koncowych supersprinata lub..... eisenmanna.Sa to tlumiki robione specjalnie pod dany model bmw i o dziwo znacznie poprawiaja "fabryczny" dzwiek.Samochod ma fajny basik.....ale przyjemny dla ucha a nie jakies dudnienie jak przy masowach typu remus,sebring etc.Jedyna wada to koszta: do 328 ok 600 euro

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano
  • Członkowie klubu
ma ktos z was dolozona koncowke czy jezdzicie na standardowym wydeszku ?

Ja mam przyspawaną końcówkę do oryginalnego wydechu, ale dlatego, że w 1.8 jest po prostu brzydka rura :evil:

Zrobiłem to dla "estetyki" a nie ucha... choć jest to akurat taka, która TYLKO na wolnych obrotach daje usłyszeć coś "gardłowego"...

Jak tylko dodam gazu efekt dźwiękowy znika :wink:

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

Opublikowano
  • Autor
Wydeszek mi nawet chodzi dobrze a te z remusa i inne nie sa az takie super jak sluchalem i to za jeszcze taka kase co chca... wiec raczej nie bede zmienial wydechu dorzuce tylko koncowke dla wygladu .