Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo chciałbym kupić to autko:

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2461850

bardzo was proszę o poradę

ile taki pali? co w nich lubi padać? itd

ogólnie zastanawiam się czy mnie będzie stać na takie BMW, wiem , że BMW to elita...

jakie są koszta eksploatacji?

proszę o poradę bo nie wiem co zrobić.

na liczniku ma ok. 177 000 km w środku jest super jedynie to pojawia się rdza na przednim lewym nadkolu i klapie tylnej.

Opublikowano

Najważniejsze rzeczy jeśli chodzi o silnik:

1. Sprawdź czy pompa wtryskowa się nie poci, czy nie kapie nic z niej

2. Sprawdź turbinę: czy nie ma deszczu oleju z rury i czy nie słychać jakiegoś zgrzytania (np skończyły się uszczelnienia w turbinie i wirniki się zacierają)

3. Sprawdź czy nie zostawia białej smugi za sobą i czy nie słabnie jak się nagrzeje - głowica albo uszczelka

4. Wtryski - jeśli zostawiają mocną chmurę, to lepiej sobie odpuść, ew. naprawa to kupa szmalu

5. Skrzynia, sprzęgło - zwróć uwagę czy biegi wchodzą bez oporu i zgrzytu i czy sprzęgło się nie ślizga

6. Jeśli na jałowych obrotach przy kręceniu kierownicą mocno falują obroty lub dusi się to na 99% to pompa wtryskowa

Jeśli chodzi o spalanie to zależy od miasta i nogi kierowcy. Mi w trasie 130-150 pali 8-8,5 litra, w mieście 10, max. 11 gdy ostrzej pojadę

Opublikowano

Hej ja mam od pół roku 325 td i jestem bardzo zadowolony, Miasto to 8-9l/100km a trasa to 6-6,5l/100km.

Zwróć uwage na to co wyżej kolga napisał + sprawdz luz na listwach maglownicy. Magiel to kiepski elemet e36 i prawie wszytskie maja luz. Pytanie tylko jak duży i czy nie trzeba bedzie cos z tym robic ?

Opublikowano
177 tys standardowy przebieg sprzedawanych w polsce samochodów.. Laughing

dokładnie... nawet ta kierownica jakoś dziwnie przekręcona, że świecącego kompa widać a stanu licznika nie :worried:

może ma jeszcze oryginalny stan ??

jak na ten rocznik i tds'a to zdecydowanie mały przebieg (nie ma słowa wspomniane o książce serwisowej - choć i tą podobno można zrobić)

jedź, sprawdź, osłuchaj.....

ps. i tak nie jest źle, z tym przebiegiem to furę z '91 idzie kupić.

Przebieg naturalnie oryginalny :duh:

Opublikowano (edytowane)

Cześć! Jest to kolejny przykład,kiedy sprowadzony samochód jest u nas tańszy niz u Niemców.W przebieg nie wierzę-niemożliwe.Po tablicach widzę,że był kupiony około połowy marca.Sprzedający miał ponad miesiąc,żeby go zrobić.Do TG masz niedaleko,więc co Ci szkodzi jechać i zobaczyć.Koniecznie zrób przegląd.Doradzam Ci Bosch Serwis "OMNIBUS" na ul.Towarowej 8 w TG tel.285 54 08.Zapłacisz i jak wszystko będzie o.k.,to już będziesz miał do rejestracji.Bardzo uczciwi fachowcy.To jest jak wyjezdżasz z TG w kier.na Poznań-w prawo z ul.Opolskiej .Nie daj się oszukać.Pozdrawiam :)

Koszty utrzymania nie są niskie,ale używane japońce droższe.

Edytowane przez ketiw100
Opublikowano
Sprawdz czy klima dobrze działa,czy wogóle działa ,czy nie rzezi sprężarka.Jak na diesla troszke mały przebieg,tymbardziej że to kombi,więc tymbardziej napewno było wykorzystywane do jakiejs małej działalności.Ja mam 2.5 litra benzyne i mam 200.000km,tylko ze ja jezdze autem 2 lata i zrobiłem 30 tysiecy,a wczesniej jezdzilo 2 dziadków co teraz maja ok 70lat.I u mnie jest oryginalny przebieg,a diesel kombi i 170000km,troche mało chyba.Jesli auto bylo serwisowane w bmw to wystarczy do kompa w serwisie bmw podłaczyc i cala historia auta tam jest z calej europy.
Opublikowano
cena jak za takie autko dosyc niska. 1750 zagladniec na strone na otomoto .przypuszczam ze juz kilka osob obejrzalo to auto . sam posiadam podobne auto rowniez w koloze czarnym ktore nie dawno wystawilem na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=176268069 telefonow mialem kilka na na dzien gdybym zszedl z ceny ok 1000- 1500 to juz bym nim nie jezdzil . moje auto jest do poprawek lakerniczych,aukcje zakonczylem tydzien przed czasem bo juz mi sie nie chcialo wysluchiwac osob ktroe nie maja za duzo pieniedzy a chca jezdzic fajnym bmw w dieslu,ludzie dzwoniili i mowili mi ze ten rocznik po 11 tys stoi. albo negocjowali cene przez tel i molili ze 13,5 daja w ciemno. na spredazy mi za specjalnie nie zalezy gdyby mi sie trafialo takie jakie ty prezentujesz i stan bylby faktycznie taki jak w opisie to nawet bym sie nie zastanawial
Opublikowano
Te przebiegi są boskie dodaj do niego ze 100 000 , i sprawdzić wtedy trzeba wszystko :lol:

Sambo mą religią mata moim niebem

"Rickson"