Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie (sorry jeśli popełniłem błąd w pisowni). Pojawił mi sie taki komunikat i pytanie: czy chodzi o ciśnienie oleju, czy o uszkodzony czujnik cisnienia oleju. A może źle kombinuje i chodzi o jeszcze coś innego?

Z góry dzięki.

7-er Fahrer
Opublikowano
Coś Ci się stało z czujnikiem ciśnienia oleju, tak jak przedmówca pisze najpierw sprawdź styki, jeżeli to nic nie da trzeba będzie wymienić czujnik.
Opublikowano
gdzie dokładnie zanjduje sie ten czujnik na dole po lewej stornie patrzac tak jak siedizmy w samochodzie? Tez zapala mi się ten bład olej wymieniany 2 dni temu i inspekcja skasowana ładnie zielone swiatełka sie swiecą :)
.....::: Zaczynaj każdy swój dzień jakby miał swój cel :::....
Opublikowano
u mnie jest ten sam problem ale troche inny jak jade to żdako zawiesza mi sie cały licznik na chwile jak by cos nie niestykało w liczniku ale niewiem a potem jak go gasze to wyskakuje właśnie uszk. czujnik oleju ,ale co to może być niewiem. :idea: :idea:
Opublikowano

u mnie w E32 był podobny problem i była inna przyczyna - w obudowie filtra oleju jest zawór zwrotny który zatrzymuje olej w obudowie aby po wyłączeniu nie spływał cały do miski bo po ponownym odpaleniy pompa potrzebuje więcej czasu aby wtłoczyć olej na górę do klawiatury zaworów (tam jest czujnik ciśnienia oleju) jeżeli z tego powodu minie więcej czasu do uzyskania ciśnienia to komputer to zarejestruje i walnie komunikatem,

generalnie jeżeli ciśnienie się pojawi i komunikat zgasnie i nie trzeba się przejmować (różnica w czasie uzyskania ciśnienie to ok 2sek), gorzej jeżeli to bardzo długo trwa lub wcale nie gaśnie wtedy walnięty czujnik to najniższy wymiar kary (jakieś 20 zł) gorzej jeżeli to pompa oleju.

Aha kompletna obudowa filtra z zaworami to na allegro 50-120 zł ja

kupiłem wymieniłem i ok, wcześniej wymieniłem czujnik i nie pomogło.

Rozpisałem się ale mam nadzieję, że komuś to pomoże i nie wymieni od razu pompy.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dzięki za wszelkie porady. Dziwna sprawa z tym komunikatem bo na drugi dzień było w porządku. Nie wiem, może to dlatego, że przez noc stał krzywo...
7-er Fahrer
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
U mnie byl komunikat 'Stop! Engine OIL PRESS' czyli chyba to samo ... co ciekawe przyczyna tego byl walniety czujnik abs :o
Opublikowano
u mnie w E32 był podobny problem i była inna przyczyna - w obudowie filtra oleju jest zawór zwrotny który zatrzymuje olej w obudowie aby po wyłączeniu nie spływał cały do miski bo po ponownym odpaleniy pompa potrzebuje więcej czasu aby wtłoczyć olej na górę do klawiatury zaworów (tam jest czujnik ciśnienia oleju) jeżeli z tego powodu minie więcej czasu do uzyskania ciśnienia to komputer to zarejestruje i walnie komunikatem,

generalnie jeżeli ciśnienie się pojawi i komunikat zgasnie i nie trzeba się przejmować (różnica w czasie uzyskania ciśnienie to ok 2sek), gorzej jeżeli to bardzo długo trwa lub wcale nie gaśnie wtedy walnięty czujnik to najniższy wymiar kary (jakieś 20 zł) gorzej jeżeli to pompa oleju.

Aha kompletna obudowa filtra z zaworami to na allegro 50-120 zł ja

kupiłem wymieniłem i ok, wcześniej wymieniłem czujnik i nie pomogło.

Rozpisałem się ale mam nadzieję, że komuś to pomoże i nie wymieni od razu pompy.

Pozdrawiam

Gdzie kupiłeś czujnik za 20zł??? używany czy nowy? też mam problem z cisnieniem , pali mi sie kontrolka igasnie...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg