Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, takie małe pytanko do posiadaczy E36 z pełnym OBC.

Czy po ustawieniu limitu prędkości i przekroczeniu go powinien brzęczeć komp czy tylko pokazać informację na kompie? U mnie tylko wyświetla info i nic więcej, a wydaje mi się, że powinna być jeszcze jakaś inna reakcja.

http://images24.fotosik.pl/217/db2f86f1b89f14d8.jpg
Opublikowano
Siema, takie małe pytanko do posiadaczy E36 z pełnym OBC.

Czy po ustawieniu limitu prędkości i przekroczeniu go powinien brzęczeć komp czy tylko pokazać informację na kompie? U mnie tylko wyświetla info i nic więcej, a wydaje mi się, że powinna być jeszcze jakaś inna reakcja.

Oprocz informacji na OBC powinien byc dodatkowo "gong" po przekroczeniu limitu.

Opublikowano
Jeżeli chodzi o ten "gong" co przy niskiej temp powietrza (bo nie mam OBC) to masz go wmontowanego w tej osłonie nad kolanami (w sumie to nad piszczelami) pod kierownicą !! odkręć obudowę i zobacz czy jest podłączony o ile w ogóle jest :) U mnie przy temp poniżej 3stopni tez się przestał odzywać nie wiem co mu się stało wymieniłem go i jest git
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

znowu sprawa gongu.

przejrzałem 3 strony wyników wyszukiwania ze słowem kluczowym "gong", ale dalej nie wiem tego co potrzebuję.

samochód: e36, pełny obc, gong pod kierownicą.

rozumiem, że sygnał powinien sie z niego wydobywać przy temp poniżej 3*C i przekroczeniu prędkości [limit] (u mnie wyświetla tylko komunikaty na obc), no i sygnał z [memo]. Czy jak zostawię włączone światła również?-u mnie występuje wtedy takie nieprzyjemne brzęczenie.

to już wszystkie sytuacje w których powinien coś sygnalizować?

jak zdiagnozować w czym problem(czy nie działa sam głośniczek czy może wina gdzieś w instalacji)?

wtyczki (2szt) do gongu podłączone, ale on milczy.

z góry dzięki.

Opublikowano

u mine gong zalacza sie przy:

a) temp < 3 stopni

b) memo

c) limit (info na wyswietlaczu + gong)

jak zostawie swiatła to z liczników wydobywa sie "nieprzyjemne bzyczenie"

napisz jakie masz wartosci w tescie 11 dla EINHEIT 1 oraz EINHEIT 2

masz wersje z chceck control ??

Opublikowano
masz wersje z chceck control ??

tak, i działa be zarzutu. sprawdzę dzisiaj te testy.

Promi chcial dobrze ale testy nie maja nic wspolnego z gongiem :!: Ustawienia (EINHEIT) mozna sprawdzic gdy ktos sobie namieszal w kompie i check nie dziala.

Jak chcesz sprawdzic gong to podlacz go bezposrednio pod akumulator - powinien "zajarzyc" jak jest dobry (sam tak sprawdzalem).

Natomiast jezeli chodzi o "brzeczenie" po zostawieniu wlaczonych swiatel to jest do tego osobny glosniczek.

PZDR

Opublikowano
ok, mogę podpiąć na krótko tylko właśnie tu mam problem: tam są dwie wtyczki i chyba z 4 przewody ... musiałbym wiedzieć co do czego podłączyć.
Opublikowano
zgadzam sie co to testu 11 ze tam sie zalacza check control, ale moze ustawia tam tez sie inne sprawy (np. wlasnie gong), w koncu checka zmienia sie jedna wartoscia a tam ogolnie sa 4, co wy na to ?? sprawdzic zawsze mozna szegolnie ze gong nie dziala tylko przy limicie, wiec sam gong chyba jest sprawny (no chyba ze niedoczytalem i wogole nie dziala).
Opublikowano
W ustawieniach OBC tzn w któryms teście jest funkcja,jaki ma być dzwięk i czy wogóle ma być.U mnie ustawione jest na gong i po przekroczeniu jest baaam. :D .Wciskasz na włączonym zapłonie 1000 i 10 razem i w którymś numerze testu to się ustawia.Jutro ci powiem w którym.
  • 2 tygodnie później...