Skocz do zawartości

Xenon E39 PROBLEM ze świeceniem....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Wydaję mi się, że w mojej 5 xenon świeci za nisko ziemi... Jest gdzieś regulacja wysokości? Xenon jest orginalny i ma samopoziomywanie...

pozdrawiam,

KAROL

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano
Witajcie!

Xenon jest orginalny i ma samopoziomywanie...

pozdrawiam,

KAROL

jesli jest orginalny i ma samopoziomowanie to jak moze swiecic za nisko no chyba ze ci sie poobrywały (tr :?: zymadła)
na volta core el can na volta core el lievore
Opublikowano
A gdzie te trzymadła są? Bo trochę mnie to drażni :) jutro będę sprawdzał czy nie ma pod maską ręcznej regulacji...

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano

Jest regulacja manualna ,ale prawdopodobnie to nic nie pomoże . Można spróbować i odkręcić śruby mocujące reflektor i trochę go podnieść ,ale to jest tylko chwilowa naprawa .... nasze drogi . Trzeba jechać do speców od xenonów i muszą to naprawić . Ja też się z tym zbieram i gdyby nie wiosna i nowe przepisy to czekalbym z tym do zimy . No chyba ,że jesteś złotą rączką i sam to naprawisz i jak tobie się uda to podziel się z nami nowym doświadczeniem lub co było nie tak w reflektorze .

Ktoś wspomniał ,że puściły tzw. trzymadła . Jaki jest koszt naprawy i czy wogóle jest sens bawić się w naprawę ,czy kupić nowy relfektor ? Żeby "fachowiec" przy okazji czegoś nie zepsuł ,bo już miałem takie doświadczenia .

Opublikowano
Tylko teraz gdzie znaleźć takiego speca od xenonów w Warszawie? Macie może jakieś adresy?

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano
Dzięki, dzisiaj znalazłem śrubki, jeszcze nimi pokręcę jak się nic nie zmieni to jade tam:)

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano
Pokręciłem śrubkami niestety nie pomogło... Szukałem pokrętła w środku samochodu, które podnosi światła... Niestety nie mogłem znaleźć!? Nie orientujecie się czy jak samochód jest z orginalnym xenonem to nie ma takiego pokrętła do regulacji ręcznej? A jeśli jest to gdzie szukać?

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano
Dzwoniłem dzisiaj do sąsiada elektryka i powiedział mi, że w tych e39 jest regulacja wysokości xenona komputerem... :) takze czy to możliwe? :)

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano
śruby mam ale niestety po kręceniu nimi nic się nie dzieje... zobaczymy jutro co powie na to mój sąsiad...

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano

Prawdopodobnie pękły wewnętrzne mocowania. Tu opisałem jak się je wymienia:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=48410

Xenony mają regulację ręczną - ustawia się "poziom odniesienia" dla samopoziomowania

wewnętrzne mocowania kosztują kilkadziesiąt zł (nie pamiętam ale chyba 50-70 zł) za komplet 2 szt. (do jednego reflektora)

Pozdrawiam

typer

Opublikowano
typer dzięki, powiedz mi czy jak są połamane te mocowania to xenon w środku, znaczy soczekwa ze swiatłami drogowymi, rusza się w różne strony ?

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano
i jeszcze jedno jakbyś mógł mi je zlokalizować bo szukam w ETK i nie moge nic takiego jak wewnetrzne mocowania znaleźć...

Pozdrawiam,

Karol

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

odświeżam temat,

tez mam ten sam problem ,xenony swiecą jakos tak blisko i szlag mnie tarfia na drodze jak wyprzedzam jakieś wozidełko i podczas zrównania z tym autem widze że ono świeci zwyklymi h4 dalej niz mój xenon....

byłem a auto-chipie i przy okazji poprosiłem o regulacje i [BAD] -nie pomoglo,oprocz tego widze że na dziurach prawe światło skacze góra-dół

po obejrzeniu z bliska widze że cały ten srebrny środek klosza rusza sie na boki.

w sumie tylko w prawym kloszu ,lewy niby ok,patrzyłem czy rusza sie tez w pionie,i nie bardzo.

najbardziej rusza sie w poziomie....

ktoś walkowal temat tych mocowań klosza?

gdzie najlepiej podjechać z tym we wrocku???

pozdro

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
Opublikowano

Niestety pozostaje Ci tylko kupić nowe lampy. Wiem, że to spory wydatek jednak inaczej tego nie naprawisz...

pozdrawiam

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano
Dobrze wiedzieć, bo to straszny problem i chyba każdy ma lub miał z tym kiedyś jakąś przeprawę...

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano
takie plastiki, które trzymają całą soczewkę. Są zrobione z bardzo kruchego materiału i po prostu przy większych nierównościach czy dołkach mogą pęknąć.

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano
takie plastiki, które trzymają całą soczewkę. Są zrobione z bardzo kruchego materiału i po prostu przy większych nierównościach czy dołkach mogą pęknąć.

No niestety Plastik jest bardzo kruchy. Trzeba uważać nawet przy zamykaniu maski i za mocno nie można trzeskać. Ja niestety przekonałem się o tym sam. Auto pracuje, światełka ładnie świecą, kolega nieobeznany zamknął maskę tak jak to robi w swoim renault a tu nagle swiatełko opadło i zaczeł świecic tyż przed maskę. prawa lampka do wymiany. próbowałem kleić ale na długo nie wytrzymało. Nie wiem czemu wszystkim padają prawe lampy. Może trzeba podziękować drogowcom !!!

nie ma to jak poczciwa niemiecka konstrukcja !
Opublikowano
nie ma to jak poczciwa niemiecka konstrukcja !