Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy to prawda że mankamentem 7 jest kontrolka poduszek która po pewnym czasie sama z siebie zaczyna świecić?? Bo mi świeci po chwili zgaśnie jest dobrze potem znów się zapali i sie pali i pali i tak w kółko????????????????????????????????????????????????????????
Opublikowano

ja mam e38 juz 2 lata, i nigdy mi sie nie zapalila kontrolka poduszek, a mam u siebie ich 8

wiec dementuje jakoby to byla jakas wada

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
jeszcze nie słyszalem żeby kontrolka sama zgasła.

Tak jak już pisałem mi sie zdarza taka sytuacja że kontrolka pali się długo po zapaleniu silnika -ok. minuty jednak potem gaśnie i już sie nie włącza. Tylko podczas uruchamiania silnika.

Marzenia sie spełniają-->mam E38 :)

Moja historia

Opublikowano

Sama lampka pokazuje defekt w układzie bezpieczeństwa. Jaka to jest usterka, może zdiagnozować tylko fachowiec z komputerem. W mojej E38 lampka nigdy nie "wariowała", natomiast w E65 mojego ojca lampka zapaliła się "sama z siebie", a błąd na komputerze to był "błąd zasilania" (?). Od momentu skasowania błędu problem się nie powtórzył. Jedź po prostu na kompa i wszystko się wyjaśni.

Pozdrawiam

Opublikowano
Sama lampka pokazuje defekt w układzie bezpieczeństwa. Jaka to jest usterka, może zdiagnozować tylko fachowiec z komputerem.

Oprócz wykasowania błędu z poduszek radziłbym przejrzeć cały układ elektryczny od poduch.

Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano

Oczywiście, napisałem "zdiagnozować" :) Bo samo wykasowanie niewiele da. Jeśli jest niesprawność, to lampka za chwilę znów się zapali, a co gorsza nie mamy pewności czy w razie wypadku poduchy zadziałają i zapewnią nam prawidłową ochronę.

Pozdroowka.

Opublikowano
Lampka zapala sie , gaśnie i zapala, oznacza to że niesprawny jest układ Airbagu. A co może być przyczyną awarii to tylko możliwe do zdiagnozowania przez komputer. Jak pali sie lampka od poduch to system jest wyłączony.
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano

U mnie tez jest przypadek zwiazany z lampka poduszek.

Po odpaleniu pali sie jeszcze jakis czas, mysle, ze ponad minute - zmierze przy okazji. Oczywiscie gasnie pozniej i jest spokoj.

Wczesniej nie bylo takiego problemu, myslicie, ze powinienem z tym jechac na komputer?

Opublikowano
Możesz sprawdzić, w sumie nic strasznego zależy tylko czy chcesz?

Chce miec dzialajace poduszki :wink: dlatego jednak sprawdze co tam lezy mu na sercu...