Skocz do zawartości

Kontrolka poduszek powietrznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy to prawda że mankamentem 7 jest kontrolka poduszek która po pewnym czasie sama z siebie zaczyna świecić?? Bo mi świeci po chwili zgaśnie jest dobrze potem znów się zapali i sie pali i pali i tak w kółko????????????????????????????????????????????????????????
Opublikowano

ja mam e38 juz 2 lata, i nigdy mi sie nie zapalila kontrolka poduszek, a mam u siebie ich 8

wiec dementuje jakoby to byla jakas wada

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
jeszcze nie słyszalem żeby kontrolka sama zgasła.
Opublikowano
jeszcze nie słyszalem żeby kontrolka sama zgasła.

Tak jak już pisałem mi sie zdarza taka sytuacja że kontrolka pali się długo po zapaleniu silnika -ok. minuty jednak potem gaśnie i już sie nie włącza. Tylko podczas uruchamiania silnika.

Marzenia sie spełniają-->mam E38 :)

Moja historia

Opublikowano

Sama lampka pokazuje defekt w układzie bezpieczeństwa. Jaka to jest usterka, może zdiagnozować tylko fachowiec z komputerem. W mojej E38 lampka nigdy nie "wariowała", natomiast w E65 mojego ojca lampka zapaliła się "sama z siebie", a błąd na komputerze to był "błąd zasilania" (?). Od momentu skasowania błędu problem się nie powtórzył. Jedź po prostu na kompa i wszystko się wyjaśni.

Pozdrawiam

Opublikowano
Albo mata w siedzeniu.

Dokladnie to chyba podstawa ktora padac lubi w E38

Opublikowano
Sama lampka pokazuje defekt w układzie bezpieczeństwa. Jaka to jest usterka, może zdiagnozować tylko fachowiec z komputerem.

Oprócz wykasowania błędu z poduszek radziłbym przejrzeć cały układ elektryczny od poduch.

Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano

Oczywiście, napisałem "zdiagnozować" :) Bo samo wykasowanie niewiele da. Jeśli jest niesprawność, to lampka za chwilę znów się zapali, a co gorsza nie mamy pewności czy w razie wypadku poduchy zadziałają i zapewnią nam prawidłową ochronę.

Pozdroowka.

Opublikowano
Lampka zapala sie , gaśnie i zapala, oznacza to że niesprawny jest układ Airbagu. A co może być przyczyną awarii to tylko możliwe do zdiagnozowania przez komputer. Jak pali sie lampka od poduch to system jest wyłączony.
Opublikowano

U mnie tez jest przypadek zwiazany z lampka poduszek.

Po odpaleniu pali sie jeszcze jakis czas, mysle, ze ponad minute - zmierze przy okazji. Oczywiscie gasnie pozniej i jest spokoj.

Wczesniej nie bylo takiego problemu, myslicie, ze powinienem z tym jechac na komputer?

Opublikowano
Możesz sprawdzić, w sumie nic strasznego zależy tylko czy chcesz?
Opublikowano
Możesz sprawdzić, w sumie nic strasznego zależy tylko czy chcesz?

Chce miec dzialajace poduszki :wink: dlatego jednak sprawdze co tam lezy mu na sercu...

Opublikowano
Jak wrócisz z diagnostyki napisz co za błędy zostały odczytane.
Opublikowano

U mnie ta kontrolka zapaliła się po tym jak mi padł akumulator!

Ale skasowanie błędu komputerem rozwiązało problem