Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

strasznie malo jest watkow w dziale e87. moj problem to skrzypiace zawieszenie z przodu. raz juz z tym bylem w serwisie i wymienili mi jakies gumki w zawieszeniu na gwarancji. niestety jak skrzypialo tak skrzypi. w piatek albo w poniedzialek wybieram sie tam jeszcze raz. dodam ze auto ma przejechane 30tys.moze ktos z forumowiczow mial takie objawy w swojej jedynce i sie z tym uporal?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A jakie gumki Ci wymienili,w jakim stanie są, czy wszystkie, kiedy skrzypi-może to nie zawieszenie a np. poducha pod silnikeim

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A jakie gumki Ci wymienili,w jakim stanie są, czy wszystkie, kiedy skrzypi-może to nie zawieszenie a np. poducha pod silnikeim

skrzypienie zaczyna sie jak sa mokre ulice. jak nie pada deszcz po jednym dniu skrzypienie znika. jest to dziwne bo normalnie powinno byc odwrotnie. najgorzej jest w zimie, bo drogi prawie caly czas sa mokre i jedzie sie jak karocą.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Kto wie czy podobnego tematu przed chwila nie poruszyłem.

Jak się skończył Twój przypadek?

PZDR-MIK

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam, mam ten sam problem. 118d z listopada 2006, przebieg ok 27 tys. km. przy podjezdzaniu na tzw. osiedlowe zwalniacze bardzo wyraznie slychac prace zawieszenia. probowalem skakac ;) opierajac sie o prog auta po prawej stronie, przy otwartych drzwiach. ze strony amortyzatorow dobiegaja paskudne piski. co to jest? moze ktos wie?
Opublikowano
Mi powiedzieli,że to był brud i piasek w zgięciach gum od amortyzatorów-ale oczywiście nadal cos szumi.Ja po prostu zostawiłem to juz (u mnie jest to taki słabiutki jakby gumowy zgrzyt)-stwierdziłem,że skoro nie mqa luzów to jest ok.Polskie drogi-jeżdżąc po tym gównie niestety nie bedzie wszystko działać w nieskonczoność :cry:

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
@mikolajpoznan - piasek i brud moze skrzypiec na metalu ale w gumach to chyba nie... pojedziemy do serwisu, to zobaczymy. ciekaw jestem czy mi powiedza to samo bo objawy mam identyczne jak w twoim aucie: gumowe zgrzyty itp. myslalem ze juz cos z tym konkretnego zrobiles, stad pytanie. generalnie mam odczucie ze te nowsze bmw sa jakies bardziej 'plastikowe'.
Opublikowano

Kapt-ostatnio tak jkaby mi przestało zgrzytać.To miało miejsce po tych deszczach jesienią-może te cholerne gumy tak namokły i skrzypiały,co???

Teraz jest chyba ok-jeżdżę w czapce więc może dlatego nie słyszałem;-)))

Jestem ciekawy co Tobie powiedzą.

MIKE

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
bylem w serwisie. wyrok - 'tak ma byc i tak w kazdej jedynce jest. z zawieszeniem jest wszystko w porzadku'. dostalem zastepcza 3-drzwiowa jedynke. podjechalem pod hopke i... slychac to samo. jak bede mial czas to podjade do znajomego mechanika i poprosze o diagnose "nieautoryzowaną". sam nie wiem czy w serwisie nie chce im sie naprawiac czy naprawde "tak ma byc".
Opublikowano

Hej

U mnie też słychać to na każdym spowalniaczu ....tak przód jak i tył ... moze i ten typ tak ma ale czy powinien ...

Opublikowano
Co ciekawe nie słychać tego przy zwykłej jeździe na "normalnych" dziurach ...tylko na spowalniaczach kiedy oba koła ida do góry .. nie próbowałem przejeżdzać przez jakas wieksza dziurę ale tylko jednym kołem ... ciekawe czy tez tak bedzie hałasować
Opublikowano

Viyo-to,że nie słychac przy wiekszych dziurach wynika pewnie z tego,że po miescie jeździmy szybciej niż po hopkach i pewnie to skrzypienie gdzies "ginie".A przy hopkach sie turlamy,jest cicho i ucho wychwyci takiego "świerszcza".

Tak jak pisałem-auto od paru tygodni nic nie skrzypi przy hopkach,tak jakby obeschło porzadnie po listopadzie.Teraz jest chlapa więc bedę sie znowu przysłuchiwał.

Pozdro

MIKE

Opublikowano

Na chopkach nie słyszę, może za szybko przejeżdzam... :wink:

Ale jak w garażu wysiadam z auta to często sią zdarza...

Widać czas na dietę... :oops:

Pozdroofka

TT

Opublikowano

Popadał śnieg,zrobiło sie mokro,auto namokło-i znowu skrzypi-zatem to chyba chodzi o to,że gumy taki dźwięk wydaja jak sa mokre.Byle do lata :D

A co do skrzypienia podczas wysiadania-pewnie na ręcznym zostawiasz auto-ja mam to samo-skrzypi podczas wysiadania-ale to hamulce zacisniete tak hałasują :mrgreen:

MIKE

Opublikowano

No własnie nie, bo w garażu zawsze zostwiam tylko na biegu.

A takie cichutkie skrzyp słychać, chyba z tyły ale pewny nie jestem...

W każdym razie mi to nie przeszkadza... :lol:

Pozdroofka

TT

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wyjaśnione wszystko-teraz już mam pewność.To zaiweszenie skrzypi po każdym namoknięciu-jak jest deszczowa aura.Po tygodniu,dwóch wszytsko obsycha porządnie i jest cisza jak po śmierci organisty :cool2:

MIKE

• 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Szukałem odpowiedzi na to pytanie.. Czemu skrzypi?? Teraz widzę nie tylko mi :shock: Będę się jutro widział z mechanikiem to spytam.
Opublikowano
Mechanik powiedział że piszczą gumowe osłony amortyzatorów, jak auto postało dziś przez noc w garażu to rano nie piszczały.
Opublikowano

Powtórzę-piszczą jak ktos napisał osłony amorów,najczęściej gdy jest mokro.

A co do innych dźwięków-radzę sprawdzić czy drzwi nie są do wyregulowania.U mnie były,straciłem rok aby doj ść do tego więc chce Wam tego zaoszczędzić ;-)

MIKE