Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym zapytać, jaki gaz polecacie założyć.

- Zwykły - 1800zł

- Sekwencja - 2600zł

Słyszałem że przy zwykłym czasami coś się dzieje, może coś "wystrzelić" i uszkodzić np. przepływomierz. Czy spotkaliście się z czymś takim?

Różnica cenowa jest jak widać spora...

Myślę jednak o założeniu zwykłej instalacji. Samochód BMW e36 coupe 1,6

Z góry dzięki za rady :D

Opublikowano
zdublowany watek bodajze pitbulas mial ten sam problem
POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano

"Różnica cenowa jest jak widać spora... "

kolego, daj spokój pomyśl jaka jest różnica cenowa gdy ma się sześć albo i więcej cylindrów.

Każdy wie że zwykły gaz jest do bani!! To jest tylko 800 PLN. A założę się że wydasz te pieniądze na nowy przepływomierz i pompę paliwa.

I oczywiście osiągi samochodu są gorsze. Widzę że masz 1,6 a ten motor nie ma zbyt oszałamiających osiągów więc pomyśl jak auto będzie jeździć gdy uleci jej kilka koni.

Zakładaj sekwencje.

Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
czesc.Jezeli zamierzasz dluzej pojezdzic to tylko sekwencja i nawet sie nie zastanawiaj!!!! Ja zalozylem do swojej bimki pol roku temu, zrobilem 25tys km,jezdzi sie pieknie-nic nie kicha ,nie wybucha,samo sie przelącza o nic sie nie martwie-polecam.Pozdrawiam :)
Opublikowano
Ja właśnie jutro zakładamsekwencje BRC. Poleacało mi ją masa ludzi. Za 2550 mogłem miec jakis polski wynalazek - niby tez sekwencja ale raczej zdecydowałem sie na BRC... Dam znac jak to wyszło ale mam zaufany zakład wiec wierze ze wszystko sie uda OK :D
Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
... nie mój model i pojemność ale jeżeli mozna - miałem LPG II generacji - silnik 2.0i R4 / inna marka / do czasu chodził a potem .... ciągła regulacja składu , strzały - ( trzy przepływki po 100 zł / używki / - klapki wybuchowe ) ciągłe szukanie , zmiana mechaników a co jeden to psioczył na poprzedniego ( kiedyś po regulacji wróciłem do tego co mi ją robił - jak ten nawkładał na .... tamtego mechanika od gazu :duh: ) wywaliłem całą instalację i auto wróciło do normy , chodziło że żal było je oddać :naughty: - jeżeli bym się kiedyś decydował na LPG - to tylko sekwencja ... tym bardziej że ceny spadły a nerwy nie oddadzą różnicy - a jeszcze " gderanie " w domu _ a nie mówiłam że ... :mrgreen:
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Mam instalację II generacji w silniku M40 od 2, 5 roku , przejechane ok.40 000, nigdy nie miałem wystrzału, ani żadnej awarii, w tym okresie 2 razy regulacja gazu (związana z przeglądem gwarancyjnym).

Zużycie gazu na przyzwoitym poziomie, praca silnika stabilna, moc jak na 1,6 przyzwoita(oczywiście w porównaniu z benzyną - słabszy).

Widzę, że inst. sekwencyjna mocno staniała, chyba do następnego e30 założę sekwencję, ale uważam, że II generacja jest całkiem OK.

Opublikowano

Właśnie odstawiłem autko. Miłe zaskoczenie - okazało się, że nowa partia instalek BRC staniała i zamiast 3300 bedzie 2900zł :D

Już się nie mogę doczekać jak to będzie jeździć i ile palić... Niestety za to nie da rady w kompakcie dać butli pod samochodem ze względów bezpieczeństwa. Bedzie więc mały walec w bagażniku... :?

Opublikowano
yyyy panowie sekwencje do is'a założyłem w siedlcach za 2100 złoty. A wiem że teraz jest jeszcze tańsza. Gaz zakłądany w poważnym zakładzie a nie u wujka przy stodole.
Opublikowano
yyyy panowie sekwencje do is'a założyłem w siedlcach za 2100 złoty. A wiem że teraz jest jeszcze tańsza. Gaz zakłądany w poważnym zakładzie a nie u wujka przy stodole.

Za 2900 mam BRC. Mają też cos za 2400 ale jesli sie zdecyduje to na wlasna odpowiedzialnosc. Ta najtansza sekwencja to bedzie jezdzic ale podobno w felici kolegi z ktorym bylem. Bedzie zakladal w przyszlym miesiacu. W autach sporo przekraczajacych moc 100PS tych instalek nie zakładaja...

Opublikowano
Tylko sekwencja... ja zamordowalem swoja Bumke II generacja... w pore zwrocilem jej zycie...

hm.. Powiedz mi moj drogi w jaki sposob druga generacja przyczynila sie do zamordowania Twojej BMWu

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano

Za 2900 mam BRC. Mają też cos za 2400 ale jesli sie zdecyduje to na wlasna odpowiedzialnosc. Ta najtansza sekwencja to bedzie jezdzic ale podobno w felici kolegi z ktorym bylem. Bedzie zakladal w przyszlym miesiacu. W autach sporo przekraczajacych moc 100PS tych instalek nie zakładaja...

Podobno to Stalin umarł. JA mam już rok tę sekwencje zrobiłem ze 30 tysięcy i wszystko okej. Za 2100 chcesz dam ci kontakt do Siedlec.

Opublikowano
Za 4 godzinki odbieram auto wiec to raczej nieaktualne ;)
Opublikowano
Witam

Chciałbym zapytać, jaki gaz polecacie założyć.

- Zwykły - 1800zł

- Sekwencja - 2600zł

Słyszałem że przy zwykłym czasami coś się dzieje, może coś "wystrzelić" i uszkodzić np. przepływomierz. Czy spotkaliście się z czymś takim?

Różnica cenowa jest jak widać spora...

Myślę jednak o założeniu zwykłej instalacji. Samochód BMW e36 coupe 1,6

Z góry dzięki za rady :D

kur... do 1,6? instalke?jezus świat sie kończy, :duh: po co kupowaleś bmw? dla szpanu ? :cry2: a na temat gazu ,sąsiad zalożył do mondeo chyba sekwęcje bo zabulil prawie 5000 zł,to bolało,pewnie do dziś boli,tym bardziej że jeżdzi od święta,ale cóż ,pokłon w strone gazowników

Opublikowano
okej zdaj relacje co i jak. I jeszcze jedno ja na podczas instalacji patrzyłem im na ręce i wychwyciłem parę poprawek. Więc może przejedź sie do nich wcześniej.

Na razie zrobiłem 150km z uśmiechem od ucha do ucha :] Jest super :dance:

Opublikowano
BMK to nie tylko duże silniki. Kolega moze kupił bawarke dla samej estetyki i rozwiązań technicznych. A pozatym po co ma jeździć na benzynie jak może na sekwencji przy nikłej stracie osiągów.
Opublikowano
kur... do 1,6? instalke?jezus świat sie kończy, Surprised po co kupowaleś bmw? dla szpanu ? Crying or Very Sad ...

Tez mam 1.6 na sekwencji i swiat sie wcale nie konczy. Po co mam jezdzic np Dajewo Tiko na benzynie jak moge za te same pieniadze jezdzic beemka na gazie :doh: Po co mam dawać pieniądze tej hydrze nienasyconej, jak ponad polowa ceny beznyny to jakies podatki naliczone niewiadomo z jakiego tytulu :duh: Denerwuje mnie gadanie ze jak kupujesz 1.6 to jestes burakiem i chcesz sobie tylko poszpanowac, a Cie nie stac. Po to zrobili 1.6 zeby mogl sobie jezdzic ktos mniej zamożny, kto ceni sobie komfort i luksus, a nie musi byc wcale jakim szpanerskim burakiem.

Opublikowano

Tez mam 1.6 na sekwencji i swiat sie wcale nie konczy. Po co mam jezdzic np Dajewo Tiko na benzynie jak moge za te same pieniadze jezdzic beemka na gazie :doh: Denerwuje mnie gadanie ze jak kupujesz 1.6 to jestes burakiem i chcesz sobie tylko poszpanowac, a Cie nie stac. Po to zrobili 1.6 zeby mogl sobie jezdzic ktos mniej zamożny, kto ceni sobie komfort i luksus, a nie musi byc wcale jakim szpanerskim burakiem.

:clap: :clap: :clap:

sluszny komentarz

Opublikowano
Ja osobiście wolałbym założyc sekwencję na początku to trochę zaboli kieszeń ale poźniej sekwencja odpłaci się bezawaryjnym użytkowaniem