Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Trochę drogo jak na ten rocznik i ten przebieg ........

Mało kto wydaje 200 000 DM po to aby robić autem 10 000 km na rok

ale z wyglądu bomba - przednie kierunki zamienisz na białe i prima

pozdro

Mario

Opublikowano

Jak na białe, a jakie ma :cool2:

Ja bym zamienił na Dymione aby pasowało do ShadowLine :cool2:

Fakt troche drogo jak na ten rok :worried:

Ale dobre rzeczy są w cenie :cool2:

Opublikowano
taki drobiazg - zwroc uwage na fotel kierowcy, jest totalnie zniszczony co nie licuje z przebiegiem. oczywiscie kierowca mogl byc postawny mezczyzna o wadze 150kg i z zespolem ADHD....
Opublikowano

a może cóś o silniku , skrzyni biegów itd a nie kierunki jakby to one były najważniejsze...

Że trochę przy droga to fakt, cóż ale naprawdę czaderska , oglądałem ją na live...

Nadal dobrze mnie się jeździ :)

Kasa dla Ciebie

Opublikowano

Cóż, ale zawsze idzie troche ubic z ceny :cool2:

Nikt nie powiedział ze ona bedzie za tyle sprzedana :cool2:

Uważam ze jakby było z nią coś ostro nie tak jak byc powinno to cena byłaby również duzo niższa :mad2:

Opublikowano

no patrzac na ten fotel to troche malo realny przebieg

chociaz auto ma 12 lat! wiec moze mimo niskiego przebiegu od wsiadania i wysiadanie sie troszke pozaginala skora

widzialem duzo gorsze skory w nowszych autach

ale generalnie wyglada ladnie

uwazam ze cena jest niezla, to auto ma duzy wypas

to jest wersja ze steptronikiem

wiec musi byc po wrzesniu 95

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

to jest wersja ze steptronikiem

wiec musi byc po wrzesniu 95

ja mam skrzynię A5S310Z w 725 tds z maja 1996 roku to ona też jest steptronic? dopiero kupiłem także wybaczcie że pytam :cry2:

Podjechali ułani pod okienko beemką siódemką.
Opublikowano

a tego nie wiem :) nie wiem czy w ogole w tdsach byly steptroniki :)

ale to sam sprawdzisz, porownaj skrzynie do tej na fotce jak masz plus i minus obok raczki to masz steptronik :)

Opublikowano
Nie , jednak u mnie nie ma steptronica . Nie mam plusa i minusa tylko A i S.
Podjechali ułani pod okienko beemką siódemką.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Ze zdjęcia o silniku i reszcie trudo sie wypowiadać chyba , że ktoś jest jasnowidzący...he he :wink:

Typowa V8 BMW - wystarczająco mocna - jedzie do 250km/h przyspiesza poniżej 8 sekund - pali pomiędzy 12-18 l na 100 km - nie mówię o ekstremalnej jeździe bo wtedy potrafi spalić 25 l

Na pewno przed zakupem powinieneś pojechać do mechaniora który ma pojęcie o 7 bo się może okazać , że w krótkim czasie włożysz 3-6 tyś na doprowadzenie do stanu optymalnego.

Auto powinno jeździć na pełnym syntetyku , równo pracować , dynamicznie przyspieszać i rozwijać pełną moc ( prędkość fabryczną )

Komputer nie powinien wykazywać błędów , kontrolka check engine nie świecić podczas jazdy .

Sekwencyjny wtrysk gazu sprawdza się w tych jednostkach innych instalacji bym nie radził .

Mniej więcej na gazie w korkach po Wa-wie średnio będzie Ci paliła ok 17-18 L LPG w trasie zejdziesz do 15 L zresztą zależy jak jeździsz mi przy 160-200 km/h w trasie pali 15 LPG

Nie jest to auto tanie w utrzymaniu - kasują Cię wszyscy równo - bo to przecież 7 szvczyt luksusu - Lepper i Giertych taką jeździ ... he he

Jest sporo części uzywanych na rynku i ceny nie odbiegają od przeciętnych .

Przeciętne przebiegi - dochądzą do 600 000 km i nawet więcej jeśli nie było katowania i zaniedbywana

Nie upieraj się koniecznie na to auto -V8 3.5 , 3.0 a nawet rzędowa 6 poj. 2.8 w manualu także całkiem dobrze chodzą - szukaj zadbanego egzemplarza a nie pojemności silnika

I tyle :wink:

Pozdro i życzę trafnych wyborów

MarioBigred

Opublikowano

Chyba ci sie cos pomylilo

to nie v8 a v12

nie ponizj 8s a ponizej 7sek

i nie gaz tylko bezyna

i nie spalnie 18litrow :)

tylko wiecej, w duzym miescie 20l to minimum :) to jest 5.4l na 2 zaworach na cylinder, to nie pali 18l w miescie :)

18 to pali v8 735, 740

patrz na blache i wnetrze i jak ma edc to dokladnie na amory

jak silnik dobrze chodzi skrzynia nie szarpie to jes tok

zawieszenie i tak wczesniej czy pozniej trzeba zrobic wiec tego nie unikniesz, klocki haulce tak samo

poza tym to te auta sie nie psuja jak sie je normalnie exploatuje

Opublikowano

w polsce nie ma co liczyć na uczciwego sprzedawce,szczegółnie jak to jest komis,samochód ku[iony jak najtanie dla najwiekszego zysku

przykłady:

- chciałem kupic e38 gdzies pod wrocławiem,STAN IDEALNY nie mozna otworzyć maski,silnik nie chodzi równo,tapicerka i rączki zółte od rąk palacza,fotel kierowcy dziurawy dlaej nie oglądałem,powiedziałbym idealny kit

- e38 740 gorzów,stan BARDZO DOBRY juz jak podjechałem to mi sie nie spodobało zgnite nadkole,to w mojej starej e32 było lepsze,brak klamki w drzwiach kierowcy,rysa chyba od gwożdzia przez cały samochód,brak jesdengo halogena,kieruje własciciel ? poprosiłem zeby pokazał jak chodzi skrzynia steptronic,on sie zatrzymuje i mówi ze chyba przełacza sie na postoju,chyba jeżdził do tej pory sam.terenowymi,a jeszcze nie dział lewy ksenon i wspomaganie ,spusci 5 tys :)

- ostatno Gdańsk-Lublin 1000 km w 2 strony chciałem kupic dostawczego ,BEZWYPADKOWA stan IDEALNY, dzwonię i pytam czy wszystko jest sprawne bo mam kawał drogi ,tak wszystko w IDEALNYM stanie ,ogrzewanie nie działa,akumulator złom,cos gruchocze w silniku i BEZWYPADKOWY szyba przednia "wychodzi" z uszczelki samochód po takim "dzwonie wynik minus 500 zł

- kilka dni poźniej piotrków trybunalski (700 km w dwie strony) STAN BARDZO DOBRY ,silnik po remońcie,dzwoniłem wcześniej ze przyjade > syf w kabinie,papiery po kanapkach,butelki po piwie i pełno petów,juz mi się odechciało ,ale wsiadłem do tego "smietnika" samochód wyciagnął tylko 70 km\h ,okazało sie że wyjęli .... turbinę

wpolsce wszystkie samochody to stan bardzo dobry lub idealny,poczytajcie innych nie ma, mam kolege w niemczech sprzedał innemu niemcowi golfa za kilkaset euro,po 2 tygodniach padło sprzęgło kupiec przyszedł z reklamacją,a kolega nie zareagował wynik 3500 euro po wyroku w sądzie

reasumując

sprowadzane samochody są możliwie najtaniej kupione,dobry samochód za granica dużo kosztuje i tu nikt go nie kupi,

samochody sprzedawane w polsce w wiekszości tak dobite i dlatego sprzedawca pozbywa się go bo ma dosyc(choć bardzo rzadko mozna kupić "rodzynka" ale nie tanio)

brak jakiejkolwiek odpowiedzialności karnej za trzeba to jasno powiedzieć za oszustwa w ogłoszeniach

jak chcesz kupic dobry samochód to musisz znależć 1 właściciela w polsce lub za granicą lub miec po prostu szczęście ... :)

Opublikowano
Wiadomo fajna bo to E38 ;-) Ale zauwaz ze jest to auto z pierwszych lat produkcji, po drugie przebieg ma conajmniej X2 a jak nie 3. widac to po zdjeciach fotela kierowcy. Mialem 4 sztuki E38 z roznymi przebiegami, ale zawsze z ksiazka serwisowa ,od 1 wlasciciela niemca. Najstarsza 740IA z 1996 miala 280tys przebiegu i miala skory w 2 razy lepszym stanie. Po za tem kupowanie 7 w polsce to dla mnie pomyłka, wiadomo jaki jest stan drug w polsce a w niemczech, wiadomo jak do tematu napraw podchodzi niemiec a jak polak. Tylko raz ogladalem w polsce e38 z ogloszenia, miala byc idealna, a miala na sobie z dwaz wiadra szpachlu i podloznice spwawane u kowala. Pozdrawiam i jezeli myslisz o zakupie E38, to 735, ewentualnie 4,4litra ;-)
WW.NAVIBOCIAN.PL