Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wstyd sie przyznac ale zapaskudziłem zegary w swoim autku, zakladałem rigi chromowane na zegary i musiałem uzyc super glue :duh: , po paru minutach okazało sie ze pobrudziłem szybke i troszke blat zegarów... taraz pytanie: czy dam rade jakos to zmyc ?? HELP!!!
pozdro z centrum PL... :) ---ESI 50KL---
Opublikowano
ciezka sprawa - jak uzyjesz rozpuszczalnika to zmatujesz szybke i zegary - mozesz probowac woda.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Nie chcę cię dołowac ale ślady po superglue sa nie do usunięcia substancja na bazie której jest ten klej (cyjanoakrylan) wchodzi w reakcje z plastikiem emalja i wieloma innymi związkami.
E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano
na przezroczysta szybke polecam automax, pasta lekkoscierna, klej superglue klei w ten sposob ze rozpuszcza dwa skladniki, wiec ...
Opublikowano
moze da sie dotrzec czyms??? jaskas pasta bardzo drobna np. taka do docierania szkielek od zegarkow recznych?????
POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
wstyd sie przyznac ale zapaskudziłem zegary w swoim autku, zakladałem rigi chromowane na zegary i musiałem uzyc super glue :duh: , po paru minutach okazało sie ze pobrudziłem szybke i troszke blat zegarów... taraz pytanie: czy dam rade jakos to zmyc ?? HELP!!!

Ja mam ten sam problem. Zrobilem tak samo jak Ty uzylem super glue...mecze sie z tym juz okolo roku i niestety niczym tego nie zmylem :cry2:

Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

Niczym sie nie zmyje niestety, kolega podobnie sobie pokleil troche szybke. A do okola zegarow powstala taka szara, prawie nie widoczna smuga od kleju. Super glue jest chyba za mocny do klejenia takich rzeczy. Moze lepiej bylo bezbarwny uzyc.

Nie ruszaj niczyc, bo jeszcze bardziej powycierasz.

Opublikowano
do klejenia jest dobry suep glue, ale w zelu, on nie cieknie i nie robi osadow, to opary tego kleju sa takie zrace, ze sie robi bialy osad.
Opublikowano
Jeśli ślady po kleju są niewielkie to nie ruszaj bo możesz jeszcze bardziej pogorszyć. Kleje tego typu wtapiają się w plastik i uszkadzają powierzchnię więc tego nie spolerujesz a mozesz pogorzyc przejrzystość szybki zegarów na jeszcze większej powierzchni.
Opublikowano

oj to przykre . Tez sie przymierzalem do takich przerobek ale zrezygnuje .

moj tata by powiedzial tak " kto chce nad ludzi ten se spaskudzi " nie raz mi to powiedzial

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano

Witam!

Kiedyś też kleiłem i trochę poszło na szybkę i wynik był taki,że musiałem kupić nową.Niczym to nie zejdzie.Jeśłi chcesz kupić porządne aluramki to z czystym sumieniem polecam DIDOBMW,znajdziesz je np.na Allegro.Oczywiscie ramki są bezklejowe a efekt murowany.Szukaj na allegro tez licznika mozna wyrwac za parę groszy ja tak zrobiłem!

Opublikowano
musze sie pochwalic ze usunołem uporczywe smugi:), uzyłem zmywacza do paznokci bez acetonu ktory podobno wchodzi w reakcje z superglue...gdy to zrobiłem to powstały bardzo tłuste plamy co w efekcie jeszcze gorzej wygladało... nie było białych maz tylko takie tłuste smugi na całej szybce... ale zaryzykowałem i wszystko polerowałem woskiem do auta(pomyslałem ze skoro taki wosk moze rozpuscic smołe i inne drogowe brudy to moze taki tłuszcz rozpusci) i szybka sie błyszczy a ja jestem zadowolony :) pozdrawiam
pozdro z centrum PL... :) ---ESI 50KL---
Opublikowano
Witam!

Kiedyś też kleiłem i trochę poszło na szybkę i wynik był taki,że musiałem kupić nową.Niczym to nie zejdzie.Jeśłi chcesz kupić porządne aluramki to z czystym sumieniem polecam DIDOBMW,znajdziesz je np.na Allegro.Oczywiscie ramki są bezklejowe a efekt murowany.Szukaj na allegro tez licznika mozna wyrwac za parę groszy ja tak zrobiłem!

Ja Wlasnie kupilem te ramki od DIDO i bez kleju lataly ja zyd po pustym sklepie. Moze mi sie trafil bubel...ale wyglad po zalozeniu tych ramek jest swietny no tylko te slady po rogach. Ale juz wiadomo jak je usunac :D

Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
Witam!

Ja Wlasnie kupilem te ramki od DIDO i bez kleju lataly ja zyd po pustym sklepie. Moze mi sie trafil bubel...ale wyglad po zalozeniu tych ramek jest swietny no tylko te slady po rogach. Ale juz wiadomo jak je usunac :D

Witam!

To może za słabo je zacisnąłeś.Tam na ramkach jak już je osadzisz wystaje malutki kołnierz który trzeba dobrze zacisnąć najlepiej czym drenianym np ołówkiem!

Opublikowano
NOo fajne te Rameczki . ładnie się te Zegary Prezentują po zamontowaniu :) pasuje to kupić i zamontować :mrgreen:

M y F a v o r i t e ? O n l y B l a c k ...

B l a c k - M i g h t y - W o n d e r f u l