Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z automatem ostatnio wogole samochod nieraguje mi na zmiane z E na S czy z E na M.Wczesniej po przelaczeniu z E na S czuc bylo ze rzeczywyscie ten guziczek cos daje , teraz nic.Moje pytanie brzmi jak sprawdzic czy ten guziczek :D jest zepsuty czy to tylko moja wyobraznia ? , czyli co powinno sie tak naprawde dziac z samochodem po wcisnienciu naprzyklad S czyli sport ( zwiekszenie obrotow ? ), jedyne co dziala to to ze na desce rozdzielczej wyswietla na co przelaczam czyli ja przelacze na sport jest s jak na ekonomiczna jest e itd.Pamietam ze wczesniej po zmianie z e na s nawet dzwiek silnika byl inny , teraz tak jak napisalem zadnych zmian. Samochod to bmw e32 735i z gory dzieki :)
Opublikowano

Chyba trochę przewrażliwiony jesteś na S zmienia biegi trochę na wyższych obrotach i to tyle na M rusza jakby przyczepę miała podłączoną ot i cała filozofia .

Włącz na S i trochę mocniej pedałuj gazem poczujesz różnicę tylko wyłącz ASC :twisted:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
A czy na zegarach zmieniaja ci sie ustawienia na wyswietlaczu bo mozliwe ze pzrelacznik ten przy skrzyni daje cialka jak nie on to moje rokowania jak sie nie myle proba podmiany komputera strujacego skrzynia jest za glosnikiem w nogach po stronie pasazera Srebrna puszka z napisem Getribestelung Sproboj podpiac inny o tych samych nr jakie mial no ma wybite twoj zeby byl od tego samego modelu skrzyni najlepiej zajzec na jakis szrot i sprobowac z nimi zagadac zeby dali na chwile dla sprawdzenia i bedziesz mial jasnosc sytuacji czy to mechaniczne czy elektryczne uszkodzenie ale koro skrzynia zmienia biegi mimo to to raczej stawial bym na cos elektrycznego wlacznik oraz wlasnie komp NIc innego nie przychodzi mi do glowy w tej chwili

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano

w bmw e32 przy ASC jest tylko ograniczanie momentu obrotowego silnika ( przez zamykanie przepustnicy ) .... przychamowywanie kół ( tylnych ) jest w ASC+t

w skrzyniach 5-biegowych e32 i e34 ( 5hp18 i 5hp30 ) na S skrzynia wbija wszystie biegi ( 5 takze ) jednak nastepuje to odczuwanie przy szybszych obrotach silnika ... na * ( cvzyli zimowym ) rusza z 2 biegu...

zrob tak - jedz na E spokojnie i zobacz przy jakich obrotach zmieniaja sie biegi , przelacz na S i jedz tak samo ( powinien sie zmienic na wyswietlaczy znaczek na S ) i skrzyni powinna zmieniac biego przy wyzszych obrotach ...

moze to byc wina przelacznika przy srzyni ( ew mam taki do e32 gdyby to byla jego wina )

Opublikowano
Ponadto jak bedziesz chcial dosc agresywniej pojechac to np jadac 4500-5000 rpm po zdjeciu nogi z gazu skrzynia nie przerzuci Ci biegu na wyzszy tylko wciaz bedzie na tym samym.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl