Skocz do zawartości

Connect drive i aplikacjia mybmw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ostatnim czasie wygasła mi subskrypcja connect i teraz wyszukujac sobie adres w aplikacji mybmw mimo potwierdzenia poprawnej wyslanej trasy wiadomosci do auta nie dochodza juz. Czy do odbioru wiadomosci potrzebna jest aktywna subskrypcja?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Hmm chyba akurat te podstawowe uslugi sa dozywotnie ?! Co innego spotify , aktualizacje mapy czy rtti.

Opublikowano

Niestety nie.

Jak nie masz wykupionej subskrypcji to również nie otworzesz/zamkniesz auta z aplikacji, nie uruchomisz zdalanie wentylacji ani nie ściągniesz widoku 3D z kamer.

Auto przesyła dane do aplikacji ale z aplikacji do auta już nie.

Jak ci się nie spieszy to poczekaj do listopada - na Black Friday mają promocje - ostatnio płacilem wtedy 480zł

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tomi czesciowo jestes w bledzie , otwieranie i zamykanie dziala , wentylacja rowniez inne juz za oplata. Nie jestemnpewien co do wysylania adresu z apki do auta ale to chyba tez powinno dzialac.

Opublikowano

Na 100% pewien już nie jestem, ale wydaje mi się, że jak skończyła mi się subskrybcja to z aplikacji zniknęła cała sekcja gdzie były przyciski do zdalnego zamykania auta, klaksonu czy wentylacji, ale mogę się mylić.

Na 100% jestem pewien, że nie można było robić zdjęcia 3D dookoła auta, bo wtedy zniknęły nawet archiwalne zdjęcia zrobione wcześniej.

Mam iDrive7.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jeśli tak to zaloguj się i aktywuj za darmo Usługi Zdalne

image.png

Edytowane przez luk_byd

Opublikowano

W sumie to masz rację. Też mi pokazuje że mam nieograniczony termin ważności i powinno działać np zdalne przesyłanie celów i zamykanie auta

Niestety jest też napisane - Zakres usług oferowanych w ramach Usług Zdalnych BMW jest uzależniony od roku produkcji Twojego BMW i jego wyposażenia. Po zalogowaniu BMW ConnectedDrive Store automatycznie pokaże wszystkie usługi cyfrowe dostępne dla Twojego BMW.

Nie wiem czy BMW nie wycina pewnych funkcji aby zmobilizować ludzi do wykupu subskrypcji

IMG_2361.png

IMG_2362.png

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Spróbuj w aucie w Connected kliknac Option i tam aktualizuj uslugi i aplikacje - pisze z glowy, ale zapewne wiesz o co chodzi :)

Opublikowano

Mi w g31 działa wysyłanie adresu mimo braku wykupionego abonamentu , tak samo w przedlifcie jak i lci.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Do tego rowniez otwieranie ,zamykanie , przewietrzanie i zapalanie światel rowniez powinno dzialac dożywotnio. Inne wymagaja pakietow platnych.

Opublikowano
  • Autor

Wylogowuje mnie cały czas, zaloguje sie zaktualizuje uslugi i nadal nie dziala. Zostawiam auto na noc i jestem wylogowany ponownie.

Usługi zdalnie sa aktywne bo auto moge otworzyc rowniez zamknac. Z BMW mi nie odpisuja na emaile.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To zadzwon na infolinie connecteddrive tel : +48 662 500 100

Opublikowano
  • Moderatorzy

Witajcie po wakacjach :) Akurat niedawno stuknęło mojemu autku 3 lata, więc fabryczny pakiet Connected wygasł i musiałem (tzn. nie musiałem, ale chciałem) wykupić abonament na kolejny okres. Nie pamiętam ile płaciłem, chyba coś koło 600zł, ale najbardziej wkurzyło mnie to, że...zaproponowali mi 15% rabatu jak już usługę wykupiłem :D

Ale ja nie o tym chciałem. Z poniższego wynika, że podstawowe funkcje, a nawet pobieranie zdjęć z kamer 360 nie jest ograniczone czasowo subskrypcją (przynajmniej u mnie).

obraz.png

Opublikowano
  • Autor

Dzwoniłem na infolinie wysyłka adresów z aplikacji powinna działać bez aktywnej subskrypcji, cos zrobili zresetowali i niby ma działać. Później bede przy aucie to sprawdze czy sie udało.

Opublikowano

A wiecie jak jest przy nowo kupowanych autach? Wydaje mi się, że niestety za wszystko trzeba płacić.

Opublikowano
  • Moderatorzy
4 godziny temu, mwerd napisał(a):

A wiecie jak jest przy nowo kupowanych autach? Wydaje mi się, że niestety za wszystko trzeba płacić.

W sensie, że coś się w tym roku lub zeszłym zmieniło? Bo do tej pory do każdego nowego BMW dostawałem pełen pakiet na 3 lata w cenie samochodu. Potem jak 3-letni pakiet się kończył to trzeba było normalnie co roku odnawiać.

Opublikowano
3 godziny temu, s0nar napisał(a):

W sensie, że coś się w tym roku lub zeszłym zmieniło? Bo do tej pory do każdego nowego BMW dostawałem pełen pakiet na 3 lata w cenie samochodu. Potem jak 3-letni pakiet się kończył to trzeba było normalnie co roku odnawiać.

Tak, słyszałem, że skrócili jakiś czas temu do trzech miesięcy, a teraz do miesiąca. Dramat…

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 19.08.2026 o 13:48, s0nar napisał(a):

Witajcie po wakacjach :) Akurat niedawno stuknęło mojemu autku 3 lata, więc fabryczny pakiet Connected wygasł i musiałem (tzn. nie musiałem, ale chciałem) wykupić abonament na kolejny okres. Nie pamiętam ile płaciłem, chyba coś koło 600zł, ale najbardziej wkurzyło mnie to, że...zaproponowali mi 15% rabatu jak już usługę wykupiłem :D

Ale ja nie o tym chciałem. Z poniższego wynika, że podstawowe funkcje, a nawet pobieranie zdjęć z kamer 360 nie jest ograniczone czasowo subskrypcją (przynajmniej u mnie).

obraz.png

mi się kończy po 3 latach, za miesiąc, pokazuje 600zł.. promocje, to chyba black friday tylko

Edytowane przez kw95s

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany, pomógł flash do najnowszej wersji.