Skocz do zawartości

X5/X6 100-200

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, takiego wątku chyba nie było. Jesli ktos mierzył 100-200 kmh, np za pomocą Dragy, to wstawiajcie tu swoje wyniki 😊.

X5 G05 LCI 40d: przy przebiegu 8700 km wynik był 16,9 s

X6 G06 LCI 40d: nie wiem jeszcze, ale sprawdze

Ktos ma dla G05/G06 LCI 40i?

Opublikowano

Mogę kiedyś zmierzyć 100-200 w M60i bo mam Dragy

Opublikowano

znowu wyjdę na marudę, ale żeby to miało ręcę i nogi to trzeba by było 

Podawać jaki rozmiar kół, jaka pogoda, jakie wyposażenie  etc. Różnica między zimą, a latem,  , r20 a r22 może być nawet  2s różnicy. 

Pozatym coś bardzo optymistyczny ten wynik ci wyszedł i pytanie co dragy pokazało pod wzgledem kątem nachylenia.

Ja niemierzyłem dragym, ale katalogi, youtuby i to co mierzyłem stoperem wychodzi w okolicach 20s 

Opublikowano
2 godziny temu, Big_daddy napisał(a):

(...)
pytanie co dragy pokazało pod wzgledem kątem nachylenia.
(...)

Jak masz różnice poziomów przekraczającą 1% to Dragy "nie zalicza" Ci tego pomiaru oznaczając go jako "Invalid".

A co do pór roku to zima wychodzi zawsze lepiej z uwagi na temperaturę 🙂  (oczywiście przy suchej nawierzchni)

Opublikowano
  • Autor

Ok, no to ze szczegółami: 
- X5 G05 LCI 40d
- przebieg 8700 km
- felgi 21", wzór Y, ciśnienia wg zaleceń komputera
- temp 16 C, wilgotny asfalt
- z wyposażenia, które dorzuca masy, to na pewno: panorama, hak, fotele komfortowe, headup, audio Harman, zawieszenie pneumatyczne
- tryb Sport Plus, czyli zawieszenie na -1
- skrzynia w trybie S
- pomiar z Dragy jest Verified, załączam screena

1-d18f89fc.jpg

Oczywiście wstawiłem najlepszy pomiar z kilku. Generalnie 16.xx pokazało się dwukrotnie. W pozostałych przypadkach było niskie 17.xx.

Edytowane przez Semtex93

Opublikowano
  • Autor

Z tego co wiem, to zeperfs nie są prawdziwymi pomiarami tylko estymacją na podstawie paru parametrów, najczęściej mocno nietrafioną. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Być może bo wyniki przy podobnych mocach i wagach powinny być bardziej zbliżone a są zdecydowanie różne. 40i w obecnej wersji (380KM) będzie pewnie miało około 14-15s 100-200 - większa moc i niższa waga niż 40d. X3 M50 to 12,5s z tego co pamiętam 100-200 a jednak ma więcej o 20KM i jest lżejsze ( w stosunku do X5 40i).

Edytowane przez BigCactus

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, BigCactus napisał(a):

Być może bo wyniki przy podobnych mocach i wagach powinny być bardziej zbliżone a są zdecydowanie różne. 40i w obecnej wersji (380KM) będzie pewnie miało około 14-15s 100-200 - większa moc i niższa waga niż 40d. X3 M50 to 12,5s z tego co pamiętam 100-200 a jednak ma więcej o 20KM i jest lżejsze ( w stosunku do X5 40i).

Dokladnie. Tez bym obstawiał 14 sek 100-200 w przypadku LCI 40i. Zwlaszcza ze one te 380 KM ma w pewnym paśmie, nie „punktowo”. Mam na mysli, ze 40d ma 352 KM chyba tylko przy 4400, a 40i ma 380 KM w zakresie 5500-6500, jakos tak.

Opublikowano

Dzisiaj było jakoś tłoczno na A11 z Kołbaskowa więc tylko jeden pomiar udało mi się zrobić.
;-)

Równe 12sekund. To tak sobie bo na YouTube mają pomiary na poziomie 10.8s

Paliwo 98

opony zimowe

temperwtura -5

Edytowane przez ubejane

Opublikowano
  • Autor

Najlepiej w dwie strony mierzyc i srednią z tego 😄