Skocz do zawartości

Tapicerka Sensafin - pęknięcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś miał u siebie taki problem? G05 LCI, przebieg 50 tys. km, samochód ma 1,5 roku... jest to pęknięcie a nie rozerwanie spowodowane jakimś zahaczeniem. Gwarancja to ogarnie? 

tempImageaYG0eR-0000.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Czekam na tych, co twierdzili uparcie, że cerata Sansafin jest lepsza od Merino:)

Co do gwarancji, to powinni to uznać. Jeśli nie to próbuj w innym ASO

Edytowane przez robert0707

Opublikowano

U mnie w G30 po 4 latach i 110 tys. km Sensafin na boczkach przednich foteli zaczął pękać w tych samych miejscach – dokładnie wzdłuż szwów i na krawędziach podparcia bocznego. Najpierw małe pęknięcia, potem już strzępi się materiał.

Serwis BMW w ramach goodwill wymienił całą tapicerkę boczków (bezpłatnie), ale powiedział, że to znany problem przy intensywnym wsiadaniu/wysiadaniu i noszeniu jeansów z grubymi szwami.

Jeśli masz jeszcze gwarancję lub auto nie jest bardzo stare, idź od razu do ASO z zdjęciami – często uznają to jako wadę materiałową i robią wymianę. Warto też sprawdzić, czy nie ma akcji serwisowej na daną partię skóry (podaj VIN, ktoś może sprawdzić).

Jakie masz auto i ile już przejechane?

Opublikowano
  • Moderatorzy
15 godzin temu, robert0707 napisał(a):

Czekam na tych, co twierdzili uparcie, że cerata Sansafin jest lepsza od Merino:)

Co do gwarancji, to powinni to uznać. Jeśli nie to próbuj w innym ASO

Sensafin to przecież prawie naturalna skóra.

Z dzikiego węża ..... strażackiego.

Swoją droga ekoskóra w Mercedesie nazwana Arctico też mi popękała na gwarancji. Dlatego teraz tylko skóra naturalna.

Opublikowano

Ta Artctico to tak śmierdzi plastykiem, że nie mogłem minuty wysiedzieć w takim aucie.

Opublikowano

Na gwarancji to przechodzi, ale potem i tak to wróci...