Skocz do zawartości

ISTA + enet nie dziala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Odinstalować kompletnie ISTA + zainstalować ponownie przez Stadalone Installer - przypilnować aby komputer się nie uśpił podczas instalacji.

Nic ręcznie nie wypakowywać itp. 

Reinstalacja powinna pomóc. 

Ustawienia karty sieciowej na auto.

Czy wcześniej w systemie był zainstalowany BMW Standard Tools?

Edytowane przez luk_byd

Opublikowano
  • Autor

Po reinstalacji ruszylo. Tak jak widac na zalaczonym filmie. Ale za kazdym razem instalowalem ISTE tak samo, nie mam zielonego pojecia gdzie lezy prolem. Ale sie nie poddaje i zaraz wrzuce pakiet jezykowy i zobacze czy znow sie wysypie, czy tez nie. Nie wydaje mi sie zeby pakiet jezykowy mial wplyw na dzialanie samego programu (ale nie wykluczam) jedyne co zrobilem to dogralem przed instalacja isty program VSRedist all In one (moze tu byl problem). Jesli ruszy z jezykiem polskim, to znaczy ze brakowalo skladnikow z tego wlasnie programu. Dam znac co z tego wyszlo. Jesli wszystko smignie to wrzuce calego posta z dokladnymi wytycznymi, bo moze przyda sie dla innych zanim ze zlosci przejada kota na ulicy.

Edytowane przez MarcinMa

BMW F32

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
6 godzin temu, MarcinMa napisał(a):

Ale za kazdym razem instalowalem ISTE tak samo

Ok, ale musiało coś się uśpić lub przerwać podczas przed ostatniej instalacji.

zaraz wrzuce pakiet jezykowy i zobacze czy znow sie wysypie

Nie, to juz nie zaszkodzi ?

esli ruszy z jezykiem polskim, to znaczy ze brakowalo skladnikow z tego wlasnie programu

Nie, to nie to. 

Ale najważniejsze ze dziala ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
11 godzin temu, MarcinMa napisał(a):

Po reinstalacji ruszylo.

Ja wczoraj zacząłem przeglądać i w końcu sam doszedłem do tego, że pora u mnie na update. Zasysam właśnie 4.57.21 bo miałem 4.30

spacer.png

Opublikowano
  • Autor

Po wgraniu PL ISTA nadal smiga. Jak cos to mam torenta 4.57.21 i swie rozne instalki. Jak wyslesz pena to moge ci wrzucic. Gdybys jeszcze gdzies znalazl PL do 4.57.21 to bylo by mega.

BMW F32

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dzięki, nie trzeba. 2 godziny i ściągnięte. Teraz tylko kwestia przerzucenia bo ja mam istę na karcie pamięci więc trochę potrwa zanim się przerzuci te 400gb bo jeszcze ista p.

spacer.png

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
18 godzin temu, MarcinMa napisał(a):

Po reinstalacji ruszylo. Tak jak widac na zalaczonym filmie. Ale za kazdym razem instalowalem ISTE tak samo, nie mam zielonego pojecia gdzie lezy prolem. Ale sie nie poddaje i zaraz wrzuce pakiet jezykowy i zobacze czy znow sie wysypie, czy tez nie. Nie wydaje mi sie zeby pakiet jezykowy mial wplyw na dzialanie samego programu (ale nie wykluczam) jedyne co zrobilem to dogralem przed instalacja isty program VSRedist all In one (moze tu byl problem). Jesli ruszy z jezykiem polskim, to znaczy ze brakowalo skladnikow z tego wlasnie programu. Dam znac co z tego wyszlo. Jesli wszystko smignie to wrzuce calego posta z dokladnymi wytycznymi, bo moze przyda sie dla innych zanim ze zlosci przejada kota na ulicy.

To jest Twój film ? Ten komp to Panasonic CF-D1 ? Ile procek ma rdzeni, standardowo miały 2 a ISTA nie wymaga 4 rdzeni ? Chciałem kupić takiego cudaka tylko nie wiem czy ISTA będzie jakoś działać na tym

Krzysztof
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 24.01.2026 o 12:19, Kuj0n napisał(a):

Ja wczoraj zacząłem przeglądać i w końcu sam doszedłem do tego, że pora u mnie na update. Zasysam właśnie 4.57.21 bo miałem 4.30

A te nowsze nie wymagają 'licencji' / 'aktywacji' ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tak było jak ostatnio szukałem ale teraz nic nie trzeba aktywować. Teraz jest w formie to skopiowania a nie instalacji i jakieś pliki do przerzucenia. 

spacer.png

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej,

Macie jakieś dobre źródło dla 4.57.21 z informacją jak zainstalować ?