Skocz do zawartości

Lampy F10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowicze, z racji tego że jestem nowy, nie wiem czy dobrze założyłem temat, proszę o wyrozumiałość. 
Ogólnie sprawa dotyczy mojego BMW F10 zakupione z USA 535i xdrive silnik N55 
Moje pytanie brzmi panowie czy to jest ksenon skrętny? Ewentualnie jakie polecacie? Jestem trochę zielony w temacie aut.
Jedną lampę chce dokupić, ze względu że ktoś włożył chińczyka i soczewki różnią się od tej oryginalnej co wstawiłem, a strasznie mnie to razi w oczy taki detal, dlatego pytam doświadczonych z forum i miłośników BMW. 
Możecie również polecić jakie lampy włożyć do takiej F10 może jakieś ledowe, może bi ksenon, ksenon. 

IMG_0240.jpeg

IMG_0238.jpeg

IMG_0237.jpeg

IMG_0239.jpeg

Opublikowano
  • Moderatorzy

Podaj VIN pojazdu. Z tego co pamiętam to LED i ksenon świecą asymetrycznie nawet na rynek USA plus mają homologację wybitą europejską.

Tylko bieda halogen świeci płasko, ale nie sądzę, że taki masz.

Opublikowano
  • Autor

VIN: WBA5B3C52FD540165

W sensie tą co wstawiłem lampę jest oryginalna z BMW. 
właśnie mam dylemat zielony jeśli chodzi o ten temat, mi się właśnie wydaje że to jest ksenon skrętny.  
Właśnie tak jak mówisz z tym USA, dlatego jedną lampę chce dać do przerobienia, a drugą dokupić już Europejska 

Opublikowano
  • Autor

Wszystko możliwe, jedna lampa chińska była włożona i soczewki się różniły od tej drugiej. 
Myślałem nad kupnem nowych ledowych właśnie (wiadomo troszkę bieda), ale bije sie z myślami, może coś doradzisz? 

Jakieś polecasz lampy do takiej F10? 
z góry dziękuję za pomoc 

Opublikowano
W dniu 23.12.2025 o 22:21, Precik1 napisał(a):

Wszystko możliwe, jedna lampa chińska była włożona i soczewki się różniły od tej drugiej. 
Myślałem nad kupnem nowych ledowych właśnie (wiadomo troszkę bieda), ale bije sie z myślami, może coś doradzisz? 

Jakieś polecasz lampy do takiej F10? 
z góry dziękuję za pomoc 

Z ciekawości, jak sprowadzałes, to dostałeś raport z Carfax? Zastanawiam się czy te lampy co masz to kwestia kolizji i wymiany uszkodzonej części czy ktoś nieudolnie tuningował.

realoem.com - tu sobie mozesz po VIN wyszukiwac poszczególnych części i ich numerów do Twojego auta. Ty, tak jak i ja w swojej poliftowej F10 LCI 535iX mamy Adaptive LED Headlights, numer części masz poniżej.

Jeśli chcesz taniej, to tak jak @Ponta wyżej sugeruje, używany komplet na EU. Polecam szukać na Ovoko . pl - używki w całej Europie, ale wiadomo że na olx czy allegro też znajdziesz.

Inna sprawa, skoro sprowadziłeś to pamiętaj, że musisz tylne lampy przerobić kierunki na pomarańczowe (przeciwmgielne fabrycznie masz, ale nie podpięte), mogę dać namiar na solidnego gościa w okolicach Częstochowy.

image.thumb.png.10cdc36583818c484efeab249cddafd0.png

Opublikowano

Poprawka, nie Adaptive LED tylko Adaptive xenon (patrząc po pierwszym zdjęciu jakie wrzuciłeś).

image.png.cd1e462cc610554673bb990244a6dccf.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 27.12.2025 o 23:03, kaju23 napisał(a):

Z ciekawości, jak sprowadzałes, to dostałeś raport z Carfax? Zastanawiam się czy te lampy co masz to kwestia kolizji i wymiany uszkodzonej części czy ktoś nieudolnie tuningował.

realoem.com - tu sobie mozesz po VIN wyszukiwac poszczególnych części i ich numerów do Twojego auta. Ty, tak jak i ja w swojej poliftowej F10 LCI 535iX mamy Adaptive LED Headlights, numer części masz poniżej.

Jeśli chcesz taniej, to tak jak @Ponta wyżej sugeruje, używany komplet na EU. Polecam szukać na Ovoko . pl - używki w całej Europie, ale wiadomo że na olx czy allegro też znajdziesz.

Inna sprawa, skoro sprowadziłeś to pamiętaj, że musisz tylne lampy przerobić kierunki na pomarańczowe (przeciwmgielne fabrycznie masz, ale nie podpięte), mogę dać namiar na solidnego gościa w okolicach Częstochowy.

image.thumb.png.10cdc36583818c484efeab249cddafd0.png

Opublikowano
  • Autor

Tak wszystko sprawdzone w carfax i chyba tu bym obstawił właśnie że ktoś nieudolnie to wymienił, właśnie jestem zdziwiony, przy demontażu jeden chińczyk jeden oryginał, no cóż zdarza się i tak, a soczewki się tylko różnią wyglądem, strasznie to wygląda, mimo że działa wszystko, ale no wizualnie dla mnie to odpycha, co kto woli. 

Dzięki za info z lampami tylnymi ale temat ogarnąłem już na początku jak przyjechał, wyciągnąłem lampy zawiozłem w mojej okolicy Lublina  przerobił za 500zł dwie sztuki plus daje rok gwarancji, działają elegancko.
Akurat przeciwmgielne są jak rozbierałem sprawdziłem sobie wszystko i wiązka jest wyciągnięta, nawet żarówki są włożone, wystarczy wymienić przełącznik i śmiga, myślałem że trzeba będzie to przerabiać.

Dzieki za info 😀 z lampami gdzie można znaleźć 

Opublikowano
  • Autor

Wystarczy dokupić przełącznik zmiany świateł i wymienić, nawet nie ma sensu rozbierać 🙂 Jeśli chodzi o przeciwmgielne 

Edytowane przez Precik1