Skocz do zawartości

Jakie tanie amortyzatory na tył do e60.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Nie bardzo mam teraz fundusze na sachs, KYB, monroe, meyle, trw, bilstein, więc prosiłbym o wskazanie której z firmy moge kupić zamiennik na montaż jako tyle amortyzatory do bmw E60 sedan: Daco, Master-Sport, Denckermann , Kraft, SRL, Hart. Dziękuję . Potrzebuję jeszcze sprężyny i poduszki amortyzatora. Tak zeby był komplet.

Opublikowano

Wiesz, że tanie amortyzatory moga Cię finalnie kosztować więcej niż te droższe? 

KYB wcale nie jest taki drogi, a ujdzie. Marki tańsze które podałeś to chiński badziew tylko pakowany przez te firmy. 

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, KucaQ napisał(a):

KYB wcale nie jest taki drogi, a ujdzie. Marki tańsze które podałeś to chiński badziew tylko pakowany przez te firmy. 

Nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie ponad 600 zł za same amortyzatory to jednak dużo dołóż do tego sprężyny osłony odboje i poduszki i wyjdzie około 1 000 zł a jeszcze wymiana. 

Sachs - 404 zł szt.

Bilstein - 383 zł szt

KYB - 313 zł szt.

Meyle - 246 zł szt.

TRW - 230 zł szt.

Monroe - 210 zł szt.

Master sport - 115 zł szt.

Daco - 85 zł szt.

Nr oem 33526766605

Edytowane przez oczko992

Opublikowano

Jesli 600zł za amortyzatory dobrej firmy Cie przerasta to może to dobry moment by odpuścić sobie BMW, a już tym bardziej serię 5. 

BMW nie lubi półśrodków. Kupisz śmietniki po 100zł za sztukę, a za pół roku znów będziesz jechał na wymianę bo się wyleją, albo od nowości będą stukać. I zamiast przyoszczędzić, to wpakujesz sie na minę i wymiana amortyzatorów zamiast kosztować 1500zł, będzie Cię kosztowała 3000, a potem będziesz wszem i wobec ogłaszał, jakie to BMW jest do dupy. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No jedynie DACO.

Te tanie amortyzatory są dobre bo są dobre i tanie.

A może gdzieś regenerują za 50zł ? No ale dojdzie koszt przesyłki ...

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
23 godziny temu, oczko992 napisał(a):

Nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie ponad 600 zł za same amortyzatory to jednak dużo dołóż do tego sprężyny osłony odboje i poduszki i wyjdzie około 1 000 zł a jeszcze wymiana. 

Sachs - 404 zł szt.

Bilstein - 383 zł szt

KYB - 313 zł szt.

Meyle - 246 zł szt.

TRW - 230 zł szt.

Monroe - 210 zł szt.

Master sport - 115 zł szt.

Daco - 85 zł szt.

Nr oem 33526766605

Generalnie, BMW e szeesiont to furka premium.  Najtańsze z tej listy które bym ewentualnie proponował to KYB i Meyle ale generalnie najlepiej Sachs albo Bilstein.  Reszta to ryzyk fizyk bo to są firmy które często biorą towar o niskej jakości od czajników.  Tak jak już ktoś wspominał, kupisz tanie to będziesz poprawiał za kilkanaście tysięcy kilometrów.  

Edytowane przez Tomek777

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tanio kupujesz dwa razy kupujesz.

Monroe nie są drogie a mają 5l gwarancji,bynajmiej tak bylo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Znajomemu na tył montowałem daco i jeździ już drugi rok ?

Opublikowano

Z tanimi czesciami tak jest - trafisz na lepszą partie i pojeździsz, ale nie masz gwarancji, że kolejny zestaw będzie taki sam.