Skocz do zawartości

Akcja serwisowa na rozrusznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdzilem po nr Vin i moje auto jest zaliczone do wymiany rozrusznika które się zapalają.

Jestem zdziwiony bo auto jest ze Stanów.

Zastanawiam się czy mi zaktualizują sterowniki przez co strace wykodowany start stop.(Zostawiłem tylko w trybie Eco)

Oddawał już ktoś swoją trójkę na tą akcję?

Opublikowano
31 minut temu, przemko216 napisał(a):

Jestem zdziwiony bo auto jest ze Stanów

Ale dlaczego? Sam mam B46 i aktywną akcję serwisową na przewód powrotny zbiorniczka wyrównawczego - akcja która była przeprowadzana tylko w USA, ale bez problemu do zrealizowania w PL. Analogicznie do rozrusznika. Nie ma znaczenia na który rynek jest auto. F30 na EU i USA były produkowane w Niemczech, rozruszniki w EU i USA podejrzewam, że są identyczne. 

31 minut temu, przemko216 napisał(a):

czy mi zaktualizują sterowniki przez co strace wykodowany start stop

Bardziej niz o start stop, martwiłbym się na Twoim miejscu o utracenie konwersji na EU, zwłaszcza, jesli była zrobiona nie do końca prawidłowo. Ostatnio rozmawiałem z doradcą w BMW Premium Arena w Łodzi, powiedzieli mi, że aut z USA nie chętnie się tykają, bo mieli już sytuacje, gdzie auto z USA, po aktualizacji sterowników się wykrzaczyło. Ja póki co z powyższą akcją dot. przewodu zbiorniczka sie wstrzymuję, bo nie chciałbym z kolei stracić Carplaya, a nie wiem czy od tak go później przywrócę. Ale jeśli wskoczy mi akcja na rozrusznik, to już sie wahać nie będę. Wstawiam auto i niech robią. Poza rozrusznikiem podobno można nawet liczyć na nowy akumulator ? 

30 minut temu, przemko216 napisał(a):

Oddawał już ktoś swoją trójkę na tą akcję?

Akcja dopiero parę dni temu została ogłoszona, więc raczej wątpie. 

Który masz rok? 

Edytowane przez KucaQ

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, KucaQ napisał(a):

Ale dlaczego? Sam mam B46 i aktywną akcję serwisową na przewód powrotny zbiorniczka wyrównawczego - akcja która była przeprowadzana tylko w USA, ale bez problemu do zrealizowania w PL. Analogicznie do rozrusznika. Nie ma znaczenia na który rynek jest auto. F30 na EU i USA były produkowane w Niemczech, rozruszniki w EU i USA podejrzewam, że są identyczne. 

Bardziej niz o start stop, martwiłbym się na Twoim miejscu o utracenie konwersji na EU, zwłaszcza, jesli była zrobiona nie do końca prawidłowo. Ostatnio rozmawiałem z doradcą w BMW Premium Arena w Łodzi, powiedzieli mi, że aut z USA nie chętnie się tykają, bo mieli już sytuacje, gdzie auto z USA, po aktualizacji sterowników się wykrzaczyło. Ja póki co z powyższą akcją dot. przewodu zbiorniczka sie wstrzymuję, bo nie chciałbym z kolei stracić Carplaya, a nie wiem czy od tak go później przywrócę. Ale jeśli wskoczy mi akcja na rozrusznik, to już sie wahać nie będę. Wstawiam auto i niech robią. Poza rozrusznikiem podobno można nawet liczyć na nowy akumulator ? 

Akcja dopiero parę dni temu została ogłoszona, więc raczej wątpie. 

Który masz rok? 

KucaQ 

Który masz rok?

Jak to z tymi samochodami z juesej rok wyprodukowania 2017 a zarejestrowania 2018

Ale wszędzie w dokumentach polskich mam rok produkcji 2018

Więc myślicie że pojadę wymienią mi rozrusznik i oddadzą w wersji oryginalnej amerykańskiej?

W srodę podjadę do serwisu w Dobroniu i dokładnie dopytam.

Opublikowano
12 godzin temu, przemko216 napisał(a):

Który masz rok?

Tak jak w profilu - 2018, produkcja marzec.

Jak to z tymi samochodami z juesej rok wyprodukowania 2017 a zarejestrowania 2018

Ale wszędzie w dokumentach polskich mam rok produkcji 2018

Bo w USA rok pierwszej rejestracji jest traktowany jako rok produkcji. I to czasami bywa problemem przy rejestracji w PL, słyszałem pare historii, że polskie WK robiły problemy przy autach z USA, gdzie rok faktycznej produkcji był wcześniejszy niż rok pierwszej rejestracji. 

Więc myślicie że pojadę wymienią mi rozrusznik i oddadzą w wersji oryginalnej amerykańskiej?

Tego nie wiem. Dopytaj w swoim lokalnym ASO. Mi jedna osoba doradziła oddanie auta na akcję z zastrzeżeniem, że nie życze sobie aktualizacji oprogramowania. Czy to rzeczywiście jest możliwe i ASO podejmie się wykonania akcji bez ingerencji systemowej? Nie mam pojęcia. Ja póki co czekam na części do wymiany poduszki w E91. Jak pojade, to podrążę temat akcji serwisowej w F30.

Opublikowano

Czy tylko silniki benzynowe podlegają akcje serwisowej? 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@PiotrLublinBMW również silniki B4x diesel TÜ1.

Druga dyskusja jest tutaj -> 

Edytowane przez M4R10

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A F31 z 2014 320D też łapią że na akcję serwisową.

Dzisiaj auto nie odpaliło, wyświetlił się komunikat awaria rozruszania a komory silnika wydobywał się biały gęsty dym i pozostał zapach spalenizny.

Czy ktoś dostał zgodę na wymianę rozrusznika w ramach akcji serwisowej w F31 z 2014r