Skocz do zawartości

BMW x5 G65 - nowy model, opinie, informację , dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Salve ! , 

Przekopałem internet oraz AI w celu zebrania informacja dla rynku EUROPEJSKIEGO bo produkcja G65 ma się zacząć już za rok - tak sierpien 2026 🙂. Chętnie poslucham waszych opini i wiem że jednym będą się zmiany podobać bo lubią nowinki technologiczne, a innym jak mi dinozaurom motoryzacji bardzo srednio. Zawsze uwielbiałem BMW za skupienie wokół kierowcy, wszystko pod ręką i tak też było do os 7... po liftingu już zaczął się festiwal gadżetów ..a w G65 będziemy mieli wodospad .. bajerów... auto będzie niczym jak wóz cygański. 

Zacznijmy: 
- Brak Idrive - przechodzimy na cały system  X z panormaicznym wyświetlaczem na podszybiu, z tą dziwną kierownicą - jak to wygląda możecie zobaczyć na przykłądzie ix3 ( https://www.youtube.com/watch?v=zDh6HxGIK5E )
- Ma być naszpikowana bajerami jak BMW 7 i nastawione na luksus np. automatyczne otwieranie i zamykanie drzwi , ekran dla pasazera (po co NIE WIEM ? ) , dodatkowe oświetlenia, szklany dach nie otwierany oświetlany ,  brak klamek (ma byc cos jak w Mustangu Mach E ) , nic nie wiadomo na temat foteli komfortowych czy pozostaną, 
- X5 ma być większe i zastąpić jednoczesnie model X7 - tak x7 konczy swój żywot 
- Silniki: 40D - prawdopodbnie ma zastąpić 30d i zostanie wykastrowany mocowo, 40 - czyli obecne 40i .. nie wiadomo jak mocowo , m60e - nie wiadomo czy R6 + plug in , czy jednak postawiają na v8 + plug in 
- nic nie wiadomo narazie o x5m 

2025-x5-g65-spied-exterior-9.jpg

2025-x5-g65-spied-exterior-13.jpg

2025-x5-g65-interior-1.jpg

Edytowane przez Big_daddy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

oby tendencja na giełdzie była cały czas taka sama a klienci zagłosowali odpowiednio portfelem. Najszybciej ich nakieruje na poprawny tor.
Szybciej będzie nowy model, miejmy nadzieje bardziej udany. 

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
28 minut temu, nomad66 napisał(a):

oby tendencja na giełdzie była cały czas taka sama a klienci zagłosowali odpowiednio portfelem

podobno serie 5 maja poprawic i dać szybciej lifting .. bo ludzie czesciej biora teraz 3 zamiast 5 ... 

• Lubię to 1
Opublikowano
9 godzin temu, Big_daddy napisał(a):

podobno serie 5 maja poprawic i dać szybciej lifting .. bo ludzie czesciej biora teraz 3 zamiast 5 ... 

gdzieś można poczytać, co mieliby zmienić w G60? Bo nie spodziewałbym się zmiany jakościowej, więc co takiego - dołożą soft close i ewentualnie akustyczne szyby?

Opublikowano
30 minut temu, J.D. napisał(a):

gdzieś można poczytać, co mieliby zmienić w G60? Bo nie spodziewałbym się zmiany jakościowej, więc co takiego - dołożą soft close i ewentualnie akustyczne szyby?

Linia stylistyczna idzie do kosza, więc zmieniają przód, prawdopodobnie tył, wjeżdża nowa deska z panoramic view, itd.

Opublikowano
10 godzin temu, buster12 napisał(a):

Linia stylistyczna idzie do kosza, więc zmieniają przód, prawdopodobnie tył, wjeżdża nowa deska z panoramic view, itd.

No to szkoda, bo akurat linia stylistyczna nie jest zła - myślę, że już miała czas się przyjąć, bo sporo tego jeździ. Akurat ten trend stylistyczny neu classe (czy jak to się tam pisze), totalnie mi nie leży.

Opublikowano

Ja też patrzę z obawą na nowy model X5... no ale cóż, jak nie będzie ładne to będzie trzeba poszukać czegoś innego, wyleczyłem się dawno z przywiązania do marki.

Opublikowano
5 minut temu, Kingu napisał(a):

, jak nie będzie ładne to będzie trzeba poszukać czegoś innego

ja wyleczylem sie dawno z kupowaniem wzrokiem :D... do tej pory wole wzor swiatlem dziennych pre-lci ... no ale juz bylo tylko LCI na rynku ... 

Kupuje tak aby mi auto pasowalo .. i moze byc to nawet dacia .. jak komforot i wyciszenie bedzie na satysfakcjonujacym poziomie .. a multimedia nie beda doprowadzać mnie do bialej goraczki 😄

Opublikowano
5 godzin temu, J.D. napisał(a):

No to szkoda, bo akurat linia stylistyczna nie jest zła - myślę, że już miała czas się przyjąć, bo sporo tego jeździ. Akurat ten trend stylistyczny neu classe (czy jak to się tam pisze), totalnie mi nie leży.

Ja się akurat bardzo cieszę. Czy Neue Klasse mi podejdzie? Nie wiem, bo koncept zawsze jest lekko skrajny, a dopóki nie wiadomo co dokładnie bmw zaprezentuje, to nie będę się wypowiadał.

Cieszy mnie jeszcze fakt, że z pewnością trafiłem na swego rodzaju peak jakościowo-stylistyczny jeśli chodzi o X5. To auto podoba mi się praktycznie w każdym calu i raczej nie będę go zmieniał przez dłuższy czas. Niemniej z ciekawością patrzę na to co internet pokazuje w kontekście G65.

• Lubię to 1