Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od samego początku po zakupie auta nie działał mi czujnik deszczu, po tych długich latach postanowiłem sie za to zabrać i już straciłem pomysły.

Mianowicie sensor deszczu działa jak zwykła czasówka, on jest razem z czujnikiem światła - czujnik światła działa prawidłowo.

Czujnik jest podpięty, w INPIE normalnie go pokazuje, daje inicjalizacje i nic to i tak nie daje.

Ten czujnik jest fabryczny, nikt tu nie dokładał, E46 SEDAN 2003r.

Brak błędów z czujnika.

Nie wiem czy przednia szyba nie była kiedyś wymieniana, no ale czujnik ta jego obudowa jest normalnie przyklejona nic podejrzanego nie widać.

Czujnik podmieniałem na inny i także nic to nie dało, po prostu działa jak zwykła czasówka.

Jakieś pomysły?

Mam laptopa z kablem, mogę coś tam podziałac tylko proszę wyjaśnić co konkretnie bo nie jestem obeznany w tych programach

Opublikowano

Chce zainstalować PA SOFT i na win 10 i w ogóle automatycznie mi jakies sterowniki instaluje i w rezultacie nie działa ten program. Co to w ogóle za softy? Ile mam się z tym 🤬 aby to w końcu zainstalować? Jakaś paranoja

REGULAMIN

4. Na forum nie przeklinaj - wyrażaj się z kulturą oraz zgodnie z ogólnie przyjętymi normami dobrego wychowania. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Normalne że ma swoje sterowniki. Najpierw podłącz interfejs do laptopa , potem do gniazda diagnostycznego żeby miał napięcie i wtedy zainstaluj. Powinno się udać.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale na win10 to raczej nie pójdzie.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano

Również śmigam na win10.

Opisz dokładnie jak fukcjonuje czujnik - co masz na myśli, że działa jak czasówka?

Opublikowano

Sensor deszczu ogarnięty, nie był aktywowany, w NCS to ogarnąłem.

A z Pasoftem mam taki problem że jak w poradniku pokazuje "inne urządzenia i tam jest BMW scanner" to u mnie tam tego nie ma. Mam tylko w kontrolerach uniwersalnej magistrali szeregowej USB serial conwerter. Mam tak samo na 2 komputerach

Opublikowano
18 godzin temu, rradek01 napisał(a):

Mam tylko w kontrolerach uniwersalnej magistrali szeregowej USB serial conwerter. Mam tak samo na 2 komputerach

Jeśli dobrze pamiętam nie ma to znaczenia. Po podmianie sterowników na te właściwe całość pracuje poprawnie.