Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak w tytule... już trzeci przycisk musiałem wymienić w ciągu trzech lat. Teraz wożę w zapasie taki przycisk. 

Myślałem by jakoś wzmocnić te słabe "nóżki", ale nie wiem jak. Czy źle się obchodzę z tym przyciskiem? W necie nie natknąłem się na podobny temat.   

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano

Nie wiem czy źle czy może masz jakiś poniedziałkowy model. W moim LCI pierwszy przycisk trzyma się już 11 lat i 200k km 😛.

Ale ja jestem chyba jakiś inny, tego przycisku nie używam prawie wcale. Po co? Automatyczna blokada skrzyni jest w zupełności wystarczająca.

• Lubię to 1

spacer.png

Opublikowano

a co się dokładniej dzieje z przyciskiem?

Jak masz automat to przed wyłączeniem wciskaj "atuo hold" zamiast ręcznego, wtedy po wyłączeniu silnika zaciąga ręczny.

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano

W przypadku autohold ręczny jest zaciągany po zgaszeniu silnika, czyli po wrzuceniu P. Chodzi o to, żeby obciążenia z kół odebrać na hamulcu, a nie żeby były przenoszone przez skrzynie do blokady, co jest mniej bezpieczne dla skrzyni. W przypadku parkowania na nierównym terenie ręczny, a potem P jest zalecaną praktyką

• Lubię to 1
Opublikowano

Pewnie, stromy podjazd czy parking w górach, jak najbardziej ręczny ma sens. 

Ale dla większości kierowców to krzywy chodnik już oznacza nierówny teren, gdzie muszą zaciągać ręczny bo stanie się nie wiadomo co😂.

spacer.png