Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cześć,

szukam posiadaczy G80 / G81 / G82, którzy chcieliby spotkać się i pokazać swoje auta oraz poopowiadać o modyfikacjach, które w nich zrobili. W głowie rośnie mi lista zmian, które chciałbym zaaplikować mojemu autu i chciałbym zderzyć te pomysły z kimś bardziej doświadczonym w temacie, no i zaczerpnąć dalszych inspiracji 

Jakby co, stawiam kawę! 😄 

Pls o kontakt przez wiadomość prywatną na forum

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
W dniu 11.06.2025 o 22:09, maciek_w napisał(a):

Cześć,

szukam posiadaczy G80 / G81 / G82, którzy chcieliby spotkać się i pokazać swoje auta oraz poopowiadać o modyfikacjach, które w nich zrobili. W głowie rośnie mi lista zmian, które chciałbym zaaplikować mojemu autu i chciałbym zderzyć te pomysły z kimś bardziej doświadczonym w temacie, no i zaczerpnąć dalszych inspiracji 

Jakby co, stawiam kawę! 😄 

Pls o kontakt przez wiadomość prywatną na forum

Tu na forum nie modyfikują, tylko martwią się o gwarancję...

• Lubię to 1
  • Haha 1
  • Przykro mi 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na to wygląda… 🫢

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu wrzucę kilka. Na zachętę 😄

Galerii nie zakładam, za często auta zmieniam, a po ich sprzedaży i tak proszę adminów o usuwanie wątków z galerii

IMG_9862.jpeg

IMG_9786.jpeg

IMG_9704.jpeg

IMG_9698.jpeg

IMG_9638.jpeg

• Lubię to 3

Opublikowano (edytowane)

Bajka, no palce lizać 🙂

Jak po X5 M60i? Tak na chłodno po około 3-4 tygodniach?

Zadowolony ze zmiany?

Edytowane przez Exposito
  • Dziękuję 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Exposito napisał(a):

Bajka, no palce lizać 🙂

Jak po X5 M60i? Tak na chłodno po około 3-4 tygodniach?

Zadowolony ze zmiany?

Bardzo! Choć wyobrażam sobie osoby, które klęłyby na czym świat stoi 😅

Dla mnie na plus:

* responsywność wszystkiego w zasadzie (czułość układu kierowniczego, reakcja na gaz, działanie hamulców)

* zachowanie zawieszenia i nadwozia w zakrętach (“wydawało” mi się, że M60i nie buja w zakrętach… aż przejechałem ten sam zakręt z dużo większą prędkością i zobaczyłem, co znaczy, że nie buja 🤣)

* rozmiary (X5 to wielkie auto, mi tak naprawdę niepotrzebne jest aż takie duże na co dzień; a nawet na wyjazd z rodziną G81 ma dość miejsca)

* iDrive 8.5 w wersji M i bogactwo opcji dopasowania zawieszenia, skrzyni i trybów dla chuliganów 😇  (M1 / M2)

* bardziej surowe i zdecydowanie mniej przefiltrowane traktowanie kierowcy i pasażerów (tzw. Komfort); w tej kategorii umieszczam także brzmienie silnika i wydechu, nieporównanie lepsze niż w M60i, które było kompletnie pozbawione wszelkich akustycznych atrybutów oczekiwanych od ponad-500-konnego V8

* oszczędny silnik - koszty benzyny spadły mi o 15-20%

Na minus:

* fotele; te M-kowe w X5 były z innego kosmosu; to jedyna rzecz, za którą naprawdę tęsknię 

* hałas w środku dochodzący od kół; wydech i silnik są bardzo cywilizowane i rzekłbym nawet, że za ciche; natomiast HAŁAS od opon jest wkurzający (umówiony jestem na jesieni w ciche auto we Wrocławiu; zobaczymy, czy będą mogli coś w tej kwestii poradzić)

* brakuje kilku luksusów i gadżetów z X5; no i ogólnie odczuwalna jest jakościowa przepaść między 3er (auto “przeciętne”) a X5 (auto “premium”); jednak wiedziałem, na co się decyduję i świadomie zgodziłem się na rezygnację z dopieszczenia alcantara na suficie i innymi bzdetami

Edytowane przez maciek_w

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

A tu w zacnym towarzystwie spostrzeżonym w przelocie 🥰

IMG_9867.jpeg

Edytowane przez maciek_w