Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak w tytule, wymieniałem linkę otwierania maski, tę cześć od wnętrza auta, rozebrałem plastiki pod kierownicą, po lewej stronie od pedałów i listwę obok siedzenia, po wymianie linki i złożeniu wszystkiego do kupy, świeci się kontrolka poduszki, jest błąd "Zuendkreis 1 ---> Fahrer Gurtstrammer. Grenzwertueberschreitung Fehler momentan vorhanden" czyli mniej więcej "błąd przekroczenia limitu napinacza paska kierowcy aktualnie obecny". Co mogłem przez przypadek urwać albo rozłączyć podczas rozbierania tych elementów? Po usunięciu błąd pojawia się od razu na nowo.

Edytowane przez Radek528
Opublikowano

Kable pod fotelem odsuwając fotel

Sprawdź duża wtyczkę pod fotelem a potem label idący do napinacza

• Lubię to 1
Opublikowano

Kable wyglądają w porządku, mam inny trop, na jednym zagranicznym forum mi podpowiedziano, że być może z jakiegoś powodu wystrzelił napinacz pasa. "Do klamry przymocowany jest naładowany napinacz, który napina pas w razie wypadku. Możliwe, że w jakiś sposób go uruchomiłeś. Jeśli spojrzysz bezpośrednio pod siedzenie „użyj latarki”, zobaczysz rurkę, która jest przymocowana do klamry. Jeśli wygląda na pustą, powinna być w porządku. Jeśli widać końcówkę sprężyny, oznacza to, że została ona uruchomiona i należy ją wymienić." Muszę to sprawdzić, dziś już nie chce mi się schodzić do auta, ale jutro obadam temat.

• Moderatorzy
Opublikowano

Jak wystrzeli napinacz to będziesz miał klamrę na tyle schowaną, że ciężko będzie zapiąć pas, a na pewno będzie widać różnicę do fotela pasażera. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Trzeba zmierzyć rezystancję ładunku napinacza.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)