Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Które auto byście wybrali? 3-ka tańsza o 50 tys zł, mowa oczywiście o nowych autach z salonu, oba z xDrive, oba sedany, bo kombi nie potrzebuję, bardzo podobne wyposażenie.

Mam 1 dziecko 5 lat i w sumie rzadko gdzieś daleko wyjeżdżamy, aby ciągle potrzebować wielkie, pakowne auto typu SUV lub duże kombi z dużym kufrem. 

Nową serią 5 G60 540d jeździłem w styczniu i duże wrażenie na mnie zrobiła, a 3-ka trochę czuć, że mniejsza nawet z przodu dla kierowcy, choć z drugiej strony jej mniejsza waga i to, że jest wyraźnie krótsza spowoduje, że lepiej się będzie nią manewrować w dużym mieście.

Niezła zagwozdka 🙂

Opublikowano

Powiem ze swojego doświadczenia: jak jeżdżę piątką to brakuje mi zwinności trójki. Przesiadam się na dzień czy dwa do trójki i z miejsca brakuje mi komfortu piątki: tu jest bardzo duża różnica. Tak więc zależy czego poszukujesz i jakie są priorytety. Jak chodzi o miejsce, to w obu samochodach jest przecież OK. Z jednym dzieckiem na pewno bez problemu.   

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

^^^^^ o to to to , lepiej bym tego nie ujał , jednak 5 jest nowszym modelem i dluzej bedzie produkowany obecna 3 mimo swoich zalet zdaje sie juz konczy zywot pomalu.