Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno zakupiłem e60 535d z 2005r. Wczoraj usłyszałem niepokojące dźwięki coś jakby rzężenie oraz klikanie z dołu samochodu (na filmikach dobrze to słychać)

Miał ktoś podobny problem bądź wie co to może być? Z góry dziękuje za pomoc. 

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Jak manual to dwumasa padła pewnie.

Jak dasz gazu i puścisz to się zmienia?

Kiedyś w automacie mi padło koło zamachowe, dzwoniło jakby ktoś wrzucił garść śrub do miski olejowej. Ale głownie dzwoniło przy puszczaniu gazu jeśli dobrze pamiętam.

Edytowane przez madseason
Opublikowano
W dniu 29.11.2024 o 16:06, madseason napisał(a):

Jak manual to dwumasa padła pewnie.

Jak dasz gazu i puścisz to się zmienia?

Kiedyś w automacie mi padło koło zamachowe, dzwoniło jakby ktoś wrzucił garść śrub do miski olejowej. Ale głownie dzwoniło przy puszczaniu gazu jeśli dobrze pamiętam.

Nie, jest to automat. Byłem u mechanika i to dziwne klikanie okazało się być sprawką webasto które sie samo odpalało. Został do wykluczenia to dzwonienie.

• Moderatorzy
Opublikowano

No tak, klikanie to od webasto, uruchamiać się będzie zawsze przy niskich temperaturach, żeby silnik dogrzać. Bardzo fajne rozwiązanie, brakuje mi tego w obecnym samochodzie.

Ja pisałem o dzwonieniu 🙂

• Moderatorzy
Opublikowano

Z tego co wiem, to nie ma zamienników i robiłem na szybko za granicą - u mnie jakieś 2000pln za część + robota (rozpięcie skrzyni itp - tanio nie jest).

Tak, u mnie to było problemem i po wymianie całkowicie ustało.