Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę ze to najlepiej świadczy ze jest hit sprzedazowy. Ciesze sie ze swoje w grudniu odebralem

Opublikowano
W dniu 28.02.2025 o 19:30, Mariusz2709 napisał(a):

Ale że co przepraszam 10-12 miesięcy teraz na 20 d trzeba  czekać który salon ci to powiedział?

Mariusz, napisałem, że na wersję 20 (podstawowa benzyna), a nie  20 d.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Zastanawia mnie jak na realizację zamówionych już aut wpłyną cła na części służacych do produkcji pojazdów na terenie USA. Zakladam iż dotyczy to X3, bo nie sądze iż wszystkie komponenty produkowane są w USA.  Gdzieś miała powstać druga linia produkcyjna dla X3, ale nie pamiętam gdzie i zastanawiam się czy da radę , bez dodatkowych opoznien obsluzyc zamowienia na auta z EU.

Opublikowano
W dniu 31.03.2025 o 15:15, Amaza napisał(a):

Zależy od modelu. Wersja X3 M50 jest robiona tylko w USA.

Jak narazie cła są na samochody które są importowane do Stanów, w przeciwnym kierunku narazie jest po staremu wiec kupując z USA zmian ceny nie powinno być.

Opublikowano

Od maja części do samochodów, z których USA buduje będą doładowane cłem 🙂

A jak jeszcze UE wprowadzi odwetowe... tylko czy pojawi się różnica na X3 z USA i RPA? Sądzę, że nie i podrożeją jedne i drugie, bo dlaczego nie.....

Opublikowano
W dniu 4.04.2025 o 07:56, GrzegorzKo napisał(a):

Jak narazie cła są na samochody które są importowane do Stanów, w przeciwnym kierunku narazie jest po staremu wiec kupując z USA zmian ceny nie powinno być.

Cłami bedą objęte też części do ich montazu, jezeli nie zostały wyprodukowane w USA.

Opublikowano

Przypuszczalnie wyprodukują auta, na które mają części, później zawieszą produkcję. Spróbują przeczekać kilka miesięcy, jeżeli nie będzie porozumienia celnego między USA a UE, to wycofają produkcję z USA. Każde auto produkowane w USA, nawet amerykańskie, składa się z tysięcy części produkowanych średnio w 24 krajach, więc te części będą oclone. Trump zarżnął właśnie amerykański przemysł motoryzacyjny (i nie tylko), przez niezrozumienie, że świat działa obecnie inaczej, niż kilkadziesiąt lat temu. 

• Przykro mi 1
Opublikowano

Pytanie do osób które zamówiły i czekają na samochód. Czy dostaliście informację o przesunięciu produkcji ze względu na obecną sytuację (cła)? 

Opublikowano

U mnie przesunięcie z kwietnia na czerwiec. Odbiór był planowany na czerwiec teraz koniec sierpnia początek września. 

Opublikowano

Dostałem informacje, że wszystkie X3 z pakietami M, stoją i czekają na części, może niedługo ruszą z produkcja. Ja mam na lipiec. 

Opublikowano
3 godziny temu, mathieu napisał(a):

@Johny_666 a kiedy takie info dostałeś?

Gdybym gdzieś nie wyczytał na jakimś FB i am nie dopytał to by mi dealer nic nie powiedział…

Opublikowano

Jakie wersje silnikowe? Słyszałem, że są problemy z dostępnością m pro. Handlowiec mówił mi, że m50 ma pierwszeństwo, stąd jestem ciekaw czy przesunięcia dotyczą wszystkich wersji 

Opublikowano

Mi przesunęli produkcje 20d z kwietnia na lipiec. A takie info dostałem o obecnej dostępności

Standardowo czas oczekiwania to 5 miesięcy, przy czym niestety trzeba usunąć kilka opcji:

• Krytycznie niedostępne są:
  • Sportowy układ hamulcowy z czerwonymi zaciskami (zatem nie ma szans na M pro)
  • Adaptacyjne reflektory LED (do usunięcia zatem pakiet premium)
  • Aktywna wentylacja foteli przednich (do usunięcia zatem pakiet comfort).

Jeśli zostawimy powyższe opcje czas oczekiwania wydłuża się do 10 miesięcy z opcją wydłużenia tego czasu.

Opublikowano
3 godziny temu, Salmo_as napisał(a):

Mi przesunęli produkcje 20d z kwietnia na lipiec. A takie info dostałem o obecnej dostępności

Standardowo czas oczekiwania to 5 miesięcy, przy czym niestety trzeba usunąć kilka opcji:

• Krytycznie niedostępne są:
  • Sportowy układ hamulcowy z czerwonymi zaciskami (zatem nie ma szans na M pro)
  • Adaptacyjne reflektory LED (do usunięcia zatem pakiet premium)
  • Aktywna wentylacja foteli przednich (do usunięcia zatem pakiet comfort).

Jeśli zostawimy powyższe opcje czas oczekiwania wydłuża się do 10 miesięcy z opcją wydłużenia tego czasu.

Ale kicha, dobrze ze brałem w ciemno auto w zeszłym roku i mam wszystkie pakiety. W zyciu bym nie zamowil tego auta bez tych elementow. Wspolczuje.

Opublikowano

Też słyszałem od handlowca (i to w lutym), że pakiet M-pro w restrykcjach bo są braki tych czerwonych hamulców i M50 ma priorytet, ale jak ostatnio stanąłem obok zwykłej (20 lub 20d) to na moje oko przynajmniej przednie hamulce (czerwone) są znacznie mniejsze, może chodzi o tylne zaciski. Grill i lusterka i tak inne, więc to chyba nie ma znaczenia, ale lampy już mogą robić zamieszanie.

Opublikowano

Tarcze w M50 sa jednak dużo większe

M50

Wentylowana tarcza hamulcowa/perf. lewa
34 10 8840333
374x36 1  
2203,99 PLN
w ciągu 5 dni
  Dodatkowo konieczne są: - klocki hamulcowe - czujniki zużycia okładziny hamulcowej - pasta do klocków hamulcowych W pojazdach starszych niż 48 miesięcy dodatkowo jest zalecane: - Wymiana sprężyn rozprężnych i sworzni prowadzących patrz instrukcja naprawy!  

20d

4 Wentylowana/perforowana tarcza hamulcowa
34 10 8842578
348x30 2  
1731,70 PLN
w ciągu 5 dni

Dla pojazdów:
  • wyposażonych w HAMULEC SPORTOWY M, CIEMNONIEB.METALIK (03M1)
lub
  • wyposażonych w HAMULEC SPORT.M, CZERWONY Z WYS.POŁ. (03M2)
lub
  • wyposażonych w Wzmacniane hamulce (0102)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Hej. Zamówiłam g45 w listopadzie, podobno już płynie, ale okazuje się że nie wszystko co zamawiałam zamontowali…. Mam pakiet m, m pro, comfort, innowacje i inne duperele ale nie zamontowali zawieszenia adaptacyjnego. Jest tylko te pakietowe - sportowe m. Przyznam że strasznie się wkurzyłam bo czekam już pół roku, absolutnie nikt mnie nie poinformował, pewnie do odbioru bym się nie dowiedziała gdybym sama nie spytała. Auto ma być w 90%używane w mieście - Polska B, takie sobie drogi i nie wiem czy nie będzie twarde i niekomfortowe w używaniu. Mogę go nie odbierać ale 😂’zamówienie kolejnego nie gwarantuje że zamontują wszystko’, poza tym będzie min kilka/dziesiąt tys więcej do wyłożenia. Podpowiedzcie jak się Wam jeździ z tym zawieszeniem M?