Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 
Mam pytanko czy orientuje się ktoś jaki może być powód błędnego odczytu nowego czujnika poziomu oleju, mianowicie wymieniłem olej i przy okazji czujnik poziomu ale po uruchomieniu pokazuje ze jest niski poziom oleju i nagle informacja ze nie może dokonać odczytu i automatycznie ze czas na serwis oleju resetuje serwis ale po uruchomieniu silnika wyskakuje ten sam problem
Z góry dziękuję za komentarze 

WhatsApp Image 2024-09-06 at 19.50.24.jpeg

WhatsApp Image 2024-09- at 19.50.24.jpeg

Opublikowano

Robiłeś diagnostykę?

np. bimmertool może pokazać poziom oleju z odczytu chwilowego i długoterminowego. Zobacz co tam jest oraz sprawdź błędy

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano (edytowane)

@adam111 Tak diagnostyka zrobiona  Bledy to  Brak czujnika  290D00 i blad komunikacji magistrali danych BSD
@Kuj0n zamiennik ale jeden z drozszych dobierany do numeru Vin itp.

Edytowane przez FlorekFLK
Opublikowano (edytowane)

musisz sprawdzić całą magistralę BSD sprawdź wiązkę i zacznij od diagnozy alternatora po czym wszystkie elementy na magistrali BSD

ale ja osobiście zaczął bym od oryginalnego czujnika oleju

Edytowane przez Jack-Strong
Jack_Strong-