Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak jest z tymi zapachami do auta montowanymi w schowku. Zamontowałem 2 różne zapachy, włączyłem je w ustawieniach i.....NIC. Ani ja , ani nikt z moich pasażerów nie czuje żadnego zapachu. Trzeba coś jeszcze uruchomić? Przypuszczam, że nosy mamy sprawne 🙂 🙂 🙂 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

U mnie też nic nie czuć - także mam dwa zapachy (coś Gold i coś Blue). To musi być taki ogólnie skaszaniony ficzer, bo w siódemce też nie czułem 

Edytowane przez maciek_w

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 11.06.2024 o 19:54, maciek_w napisał(a):

U mnie też nic nie czuć - także mam dwa zapachy (coś Gold i coś Blue). To musi być taki ogólnie skaszaniony ficzer, bo w siódemce też nie czułem 

Ja mam już drugi komplet zapachów. U mnie czuć mocno. Na tyle ze z 3 musiałem zmniejszyć na 1, bo było zbyt intensywne dla dzieci. Kiedyś byłem sceptyczny do opcji ale dostałem ją z dobrem inwentarza w aucie stockiwym i po roku dopiero zacząłem używać.

Zakladam ze w menu są widoczne i uruchomiliście? 

Opublikowano

Tak widoczne. Uruchomione...nawet na 3. Najpierw jeden, jak nie było czuć, to włączyłem drugi. Ciągle nic nie czuć..wyłączyłem nawet tą jonizację, sądząc,  że to coś da, ale nic.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
6 godzin temu, Tomasz73 napisał(a):

Tak widoczne. Uruchomione...nawet na 3. Najpierw jeden, jak nie było czuć, to włączyłem drugi. Ciągle nic nie czuć..wyłączyłem nawet tą jonizację, sądząc,  że to coś da, ale nic.

Tak samo u mnie. Włączone razem z jonizacją, poziom intensywności ustawiony na 3. Nic nie czuć

Opublikowano

Te aromatyzer orygilany to jest jeden wielki niewypał. Mam u siebie trzy X5, Jedna z 2019, 2022 i 2023 i żadnej zapach nie działa zadawalająco. PO 4 wymianach zapachów dałem sobie z tym spokój i teraz używam innych zapachów.

Te zapachy z aromatyzera są owszem wyczuwalne ale w naprawde znikomym stopniu.

Cena zapachów zabija samą zabawę. hehhe 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A jakie zapachy polecacie? Eksperymentowałem z różnymi - chyba najmniej powodów do narzekania dają te ludziki z Shell. Mogłyby dłużej "działać", ale same zapachy są przyjemne, mają dobrą intensywność i nie drażnią

Opublikowano

Osobiście od lat nie korzystam z żadnych zapachów w pojeździe. Do tego zawsze na myjniach uprzedzam żeby nie stosowano żadnych "plaków" (jako ogólne określenie tego typu produktów, a nie marki od której potoczne określenie się wzięło. Dobre myjnie mają środki bezzapachowe.

Miało to dla mnie sens 20 lat temu, przy używanych, starych i zaniedbanych autach. Przy nowych ... kompletnie - dla mnie osobiście - zbędne.