Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzięki Panowie za oświecenie.

Cóż, tak wertuję te ogłoszenia z BMW E92 i Volvo C70 II w benzynach i już nie wiem co myśleć.

Volvo raptem kilkanaście benzynowych egzemplarzy w Polsce, E92 też nie wygląda to kolorowo.

Czy pora spojrzeć w stronę E92 320d? :lol:

wszystko zalezy od budzetu, jak chcesz wydac 30tys na auto to możesz sie mocno zdziwić, ja np w swoje w ciagu roku wpakowałem ok 10tys zł (wtryski, pompa wody, sprzeglo itp). Co ciekawe w 320i też może Cie to czekać :|

a co do doprowadzania auta z USA do stanu używalności to pomyśl ile to auto kosztowało handlarzy ? kupili je w cenie złomu ? bo przecież tranport z USA nie kosztuje 1000zł, łatwo możesz sie wpakować na mianę.

gm7CfMp.jpg?1
  • Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dzięki Panowie za oświecenie.

Cóż, tak wertuję te ogłoszenia z BMW E92 i Volvo C70 II w benzynach i już nie wiem co myśleć.

Volvo raptem kilkanaście benzynowych egzemplarzy w Polsce, E92 też nie wygląda to kolorowo.

Czy pora spojrzeć w stronę E92 320d? :lol:

wszystko zalezy od budzetu, jak chcesz wydac 30tys na auto to możesz sie mocno zdziwić, ja np w swoje w ciagu roku wpakowałem ok 10tys zł (wtryski, pompa wody, sprzeglo itp). Co ciekawe w 320i też może Cie to czekać :|

a co do doprowadzania auta z USA do stanu używalności to pomyśl ile to auto kosztowało handlarzy ? kupili je w cenie złomu ? bo przecież tranport z USA nie kosztuje 1000zł, łatwo możesz sie wpakować na mianę.

Jeszcze się nie nastawiam na kupno, tylko tak ciekaw jestem ile trzeba dać za jakiegoś nie-ulepa E92, do 40 tys można już coś znaleźć?

Póki co wygrywa C70, przynajmniej jeśli chodzi o kwestie awaryjnośći (R5 w Volvo są nie do zajechania) i tego, że raczej nie były upalane przez Sebków pod remizą.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do 40 tys znajdziesz, ale trzeba cierpliwości.

Podstawowa rzecz dla każdego samochodu z USA to VIN.

3A0jS9b.png
Opublikowano

Póki co wygrywa C70, przynajmniej jeśli chodzi o kwestie awaryjnośći (R5 w Volvo są nie do zajechania) i tego, że raczej nie były upalane przez Sebków pod remizą.

cos za coś, jak dla mnie C70 wyglada jak dziadkowóz :D taki na emeryturę w sam raz :cool2:

gm7CfMp.jpg?1
Opublikowano

cos za coś, jak dla mnie C70 wyglada jak dziadkowóz :D taki na emeryturę w sam raz :cool2:

No widzisz, to mi znowu C70 II się dużo bardziej podoba od E93, ma naprawdę zgrabną linie, dach po zamknięciu nie wygląda jakby był "doczepiony", jak to ma miejsce w przypadku E93. :D Okej, koniec OT

volvo-c70-01.jpg

Opublikowano

Panowie, jesteście w stanie mi doradzić w sprawie modelu poniżej? Samochód 5 lat temu sprowadzony z Włoch przez prywatną osobę (jeździł 2 lata) następnie kupił ją aktualny właściciel (jeździ 3 lata). Przy kupowaniu miał zwiększoną wartość na czujniku lakieru na drzwiach (lakierowanie ponoć) + nad lewym reflektorem (tutaj większa wartość). Moim zdaniem wygląda sensownie, na pierwszy rzut oka, po za delikatnymi niedociągnięciami jest OK. Wykupienie sprawdzenia VINu u Draya (bimmer-check) polecacie?

https://www.olx.pl/oferta/bmw-3-e90-325i-jasna-skora-ksenony-CID5-IDvHFHz.html#2e5ae92df0

VIN: WBAVB11030KU25055

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, jesteście w stanie mi doradzić w sprawie modelu poniżej? Samochód 5 lat temu sprowadzony z Włoch przez prywatną osobę (jeździł 2 lata) następnie kupił ją aktualny właściciel (jeździ 3 lata). Przy kupowaniu miał zwiększoną wartość na czujniku lakieru na drzwiach (lakierowanie ponoć) + nad lewym reflektorem (tutaj większa wartość). Moim zdaniem wygląda sensownie, na pierwszy rzut oka, po za delikatnymi niedociągnięciami jest OK. Wykupienie sprawdzenia VINu u Draya (bimmer-check) polecacie?

https://www.olx.pl/oferta/bmw-3-e90-325i-jasna-skora-ksenony-CID5-IDvHFHz.html#2e5ae92df0

Tak, polecamy. Polecamy też korzystanie z odpowiedniego działu do pytania o samochody z ogłoszeń: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=44

Natomiast co do samochodu to przede wszystkim poproś o zdjęcia z jakimi uszkodzeniami został sprowadzony. O ile w ogóle mają takie zdjęcia lub wiedzę...

Opublikowano

Tak, polecamy. Polecamy też korzystanie z odpowiedniego działu do pytania o samochody z ogłoszeń: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=44

Natomiast co do samochodu to przede wszystkim poproś o zdjęcia z jakimi uszkodzeniami został sprowadzony. O ile w ogóle mają takie zdjęcia lub wiedzę...

Również skorzystałem z tamtego działu, jednak odwiedzając od pół roku codziennie to forum wywnioskowałem, że większą szansą na pomocną odpowiedź jest napisanie tego również tutaj.

@Blade1984

2.5 silnik, duża nawigacja za 32k zł to cena wysoka Twoim zdaniem? Przeglądam ogłoszenia od pół roku i jest to naprawdę jedna z nielicznych ofert która mnie poruszyła. Twoim zdaniem jaka cena jest w porządku za takie wyposażenie? (głównie zależy mi na nawi i 2,5 silniku / 3.0 przedlift.

Abstrahując od tematu samochodu z linku powyżej, bo może się to przydać każdemu.

Przedzwoniłem do ASO BMW. Podając numer VIN nie znaleziono jakiejkolwiek historii serwisowej zaś ostatni odczyt z kluczyka był z 2013 roku i miał 108k km - o czym może świadczyć brak historii serwisowej i brak odczytu z kluczyka po 2013 roku?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Chyba logiczne, że o tym, że ktoś nie serwisował auta w ASO po 2013 r.

Co wcale nie skreśla auta.

Musisz zrozumieć, że cena za auto w 90% to cena za jego stan, rocznik, stan blacharski, historię napraw itp. Wyposażenie nie stanowi aż tak o cenie auta jak to co przed chwilą napisałem.

Opublikowano
Chyba logiczne, że o tym, że ktoś nie serwisował auta w ASO po 2013 r.

Co wcale nie skreśla auta.

Musisz zrozumieć, że cena za auto w 90% to cena za jego stan, rocznik, stan blacharski, historię napraw itp. Wyposażenie nie stanowi aż tak o cenie auta jak to co przed chwilą napisałem.

czyli rozumiem, że Polskie ASO posiadają historie serwisową tylko z Polski, a odczyt z kluczyka mogą zrobić wszędzie (tylko wtedy kiedy było serwisowane ostatnio w ASO), tak? Wykupując u Draya raport dostaję z całej europy (również Włochy) jak wyglądała sytuacja?

Ja w pełni zdaję sobie sprawę, że cena za samochód to jego ogólny stan, tylko rozchodzi mi się o to, że bardzo ciężko znaleźć sensownie wyglądające CHOCIAŻBY ogłoszenie z 2,5 silnikiem i nawigacją :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rynek krajowy na E90 z 3.0 jest beznadziejny, szczerze to nawet w CH i DE nie jest różowo. Ta wygląda całkiem nieźle, cena wywoławcza też spoko. Największym problemem są skóry bez grzania.

Wykupując u Draya raport dostaję z całej europy (również Włochy) jak wyglądała sytuacja?

Generalnie tak, możesz też spróbować po taniości na auto-records.com będziesz miał datę, miejsce i przebieg przy przeglądzie.

3A0jS9b.png
Opublikowano

Ja w pełni zdaję sobie sprawę, że cena za samochód to jego ogólny stan, tylko rozchodzi mi się o to, że bardzo ciężko znaleźć sensownie wyglądające CHOCIAŻBY ogłoszenie z 2,5 silnikiem i nawigacją :)

Ja patrze na biksenony, fotele z pamięcią po cholere Ci nawigacja? I do tego jeszcze 13letnia? Uwierz mi ze to dziadostwo jakich mało bo jest poprostu stare a takie rzeczy bardzo szybko wypadają z obiegu. Wspolczesny telefon z niskiej półki oferuje 10x więcej.

gm7CfMp.jpg?1
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Tobie mogę zadać to samo pytanie, po co Ci fotele z pamięcią? :)

Fotel ustawiasz raz, więc tym bardziej mój argument jest trafny.

Kolega chce mieć nawigacje, może nie ze względu na jej użyteczność a względy wizualne, bo ładnie dopełnia deskę rozdzielczą i bez niej jest pusto?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Arolst, dlaczego nie możesz zrozumieć że lepiej mieć tę nawigację i nie korzystać niż nie mieć jej wcale. Tak było i będzie zawsze. I proszę nie próbuj "lepiej nie mieć nawigacji ale sprawne auto"... Lepiej mieć sprawne auto i nawigację. To samo tyczy się każdego innego gadżetu jaki można sobie dołożyć do samochodu - skóra, pamięć foteli, xenon, nagłośnienie, uchwyty na kubki itd.
Opublikowano

Zgadza sie ze warto mieć nawigacje ale nie kierowalbym sie tym szukając auta. Mam najnowsza nawigacje ze wszystkimi aktualizacjami w serii F i uwierz mi ze wielokrotnie musialem odpalić google maps bo nawigacja seryjna nie miała niektorych pozamykanych dróg.

Dlatego uważam ze jest to najmniej przydatny gadżet w erze smartfonów.

Chce tylko przekazać osoba ktore szukaja swojego wymarzonego auta zeby skupili sie ma innych dodatkach bo nawigacja seryjna jest duzo gorsza niz zwykle google.maps.

gm7CfMp.jpg?1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Idąc tym tropem to można powiedzieć że czarne materiałowe siedzenia są lepsze niż skórzane - bo praktyczniejsze jak te mapy Google. W zimę nie mrożą a w lato nie parzą. Po to wybieramy markę premium żeby mieć te wszystkie zbyteczne bajery. Nawet jeśli stać nas tylko na bajery sprzed kilkunastu lat.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kurnik w desce to nie tylko mapy. Poza lepszym wyglądem to jeszcze sterowania radia, komputer pokładowy, iDrive na środku.
Opublikowano

Już Panowie dajcie spokój z tą niby wyższością nawigacji , wszystko zależy co się komu podoba.

Chociaż przypuszczam, że nie wszyscy wiedzą iż z nawigacją fabryczną dostawało się w gratisie :wink: przy akumulatorze IBS- Intelligent Battery Sensor .

Czy to dobrze, czy źle w przypadku już starszych :| autek niech każdy sobie sam odpowie.

Opublikowano

Standardowa gadka, która wraca na forum jak bumerang. Nawigacja w prawie piętnastoletnim samochodzie poszukiwana niczym bożek, bo funkcjonalność rodem z Pegasusa ale ładnie wygląda w samochodzie. Ja pierd... :mad2:

Teraz uwaga - w samochodzie bez kurnika też można sterować klimatyzacją. Nawet jest opcja sterowania radiem. :duh:

www.kancelariaturowski.pl