Skocz do zawartości

Jaki silnik do e90?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeśli ktoś kupuje złom za grosze, to ma kasę żeby go odpicowac, zarobić i dać cene niższa niż w de.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jeszcze pozostał mi nawyk oglądania co ciekawego się pojawia na allegro i jeśli jest ktoś zainteresowany 3 litrowym dieslem to myślę że warto jechać i obejrzeć:

http://allegro.pl/bmw-330xd-231km-x-drive-max-wyposazenie-176tys-km-i5335747448.html

tym bardziej że wpisuje przebieg na fakturze i jest w tej miejsowości aso bmw

Z M-pakietu to tu nie ma żadnego elementu, zewnętrzny można łatwo dołożyć ale wnętrze też dużo zmienia.

Gość wystawia ciekawe egzemplarze i robi mnóstwo dobrych zdjęć, jak rok temu szukałem swojej to miał niesamowitą niebieską przedliftową 325d z chyba wszelkimi możliwymi dodatkami Performance z hamulcami włącznie, sprowadzoną z Luksemburga. Straszny miałem zgryz czy jej nie wziąć bo naprawdę unikalna ale uparłem się na 4x4 i bałem się że jednak jak od handlarza to mina, a tania też nie była jak na rocznik.

Bardzo jestem ciekaw czy ktoś z forum ja wziął i czy była tego warta.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
ja bym się nie czepiał tych 200 mikronów, pewnie innym miernik i będzie 180 lub 220?! Ważne, że całe auto jest w tej samej wartości. Jeśli nigdzie nie ma powyżej 250 to znaczy, że nie ma szpachli. Więc nie róbmy tutaj tragedii
Opublikowano
Szukaj samochodu, a nie ceny przyjacielu. Wtedy auto znajdziesz w kilka dni :cool2:
Opublikowano
tak jak mowi luki, szukanie okazji zazwyczaj konczy sie kosztami i rozczarowaniem, jezeli nie zamierzasz uzywac samochodu rok i go sprzedac to moze warto troche na bok odlozyc cene.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
kurcze , powoli trace nadzieje na dorwanie nie kombinowanego touringa :(

Na dniach będę rejestrował swoje 330xd touring - chętnie sprzedam go w dobrej cenie.

Jakby co pisz na priv

Opublikowano

Witam ,

Mam pytanie czy jest realne wyrwac E90 przed liftem za okolo 35K w sedanie ? Chodzi mi o silnik 2.0 diesla badz benzyne. Pytam bo jestem uzytkownikiem Audi i nie lapie sie w cenach BMW :) Z tego co widze sa ogromne rozbieznosci. Jak bardzo moga spasc ich ceny do konca roku ?

Opublikowano
Do 35 tys kupisz ale troche sie szrotow naogladasz. Do konca toku raczej ceny dobrych egzemplarzy nie spadna.

NA co zwracac uwage przy kupnie diesla 2.0 i tak samo przy benzyniaku

Opublikowano

Kolego, uwagę zwraca się na wszystko :) Jak Ci napiszemy, że na turbinę bo lubią padać, to innych rzeczy nie sprawdzisz ? :) Przed zakupem nie ważne jakiego auta, czy to Golf V, BMW e90, Mazda 6, czy Audi A4, należy sprawdzić wszystko co się da :)

Minimum to (jesli chodzi tylko o silnik) :

- Korekcja wtrysków;

- Ciśnienie doładowaniaTurbo;

- Stan filtra DPF (Jeżeli jest);

- Przepływomierz powietrza;

- Odczuwalność drgań na nodze, przy wciśniętym sprzęgle (dwumas).

Ale to tylko moje zdanie :)

Opublikowano

Witam serdecznie,

od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna mojego pierwszego bmw. Mieszkam w Niemczech i i tutaj też chcę kupić samochód. Co sądziecie o tym samochodzie:

http://gebrauchtwagen.bmw.de/CarSearch/Details/1128972/8

Jeszcze niedawno ten samochód był w Premium selection, ale z racji, że w maju skończył 5 lat to już nie jest i cena została opuszczana o około 500 euro. Czy z racji tego, że auto jest od dealera BMW mogę być pewny, że nie ma wad ukrytych? Czy jednak również należy przejechać się z nim na ispekcję? Czy przy takim stanie licznika i w taki wieku czeka mnie w niedługim czasie jakaś kosztowna wymiana?

Opublikowano
Ale wyglada na to, ze to auto ma dopiero 4 lata i nadal jest oferowane w Premium Selection. Kupilem juz 3 auta w tym regionie (Stuttgart) bezposrednio w BMW ogladajac uprzednio sporo egzemplarzy i musze stwierdzic, ze handlarzom BMW ogolnie nie nalezy ufac. Auto ma gwarancje EuroPlus przez kolejny rok, ale dokladne sprawdzenie auta przed kupnem to mus.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano
w Niemczech skutecznie dziala rękojmia za wady , więc jeżeli wyjdzie coś nie tak, to spokojnie od Dealera mozna żądać usunięcia usterki
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Kolego, uwagę zwraca się na wszystko :) Jak Ci napiszemy, że na turbinę bo lubią padać, to innych rzeczy nie sprawdzisz ? :) Przed zakupem nie ważne jakiego auta, czy to Golf V, BMW e90, Mazda 6, czy Audi A4, należy sprawdzić wszystko co się da :)

Minimum to (jesli chodzi tylko o silnik) :

- Korekcja wtrysków;

- Odczuwalność drgań na nodze, przy wciśniętym sprzęgle (dwumas).

Ale to tylko moje zdanie :)

Z tą przepływką to bym nie przesadzał - element nie jest drogi a jak będziemy się rozdrabniać to nigdy nie kupi się auta. Można sprawdzać przepływkę, termostaty, dysze spryskiwaczy itp ale moim zdaniem szkoda czasu bo za jakiś czas i tak to padnie a to kosztuje grosze w porównaniu do innych tematów.

Ogólnie:

-sprawdzamy historię w ASO - jak nie ma historii to nas tez tam nie ma :D.

-sprawdzamy czujnikiem grubosc powloki lakierniczej

-podpinamy pod kompa i sprawdzamy bledy

-sprawdzamy czy nie ma wycieków z magla, turbo,kolektora, IC

-warto zerknąc w kolektor w kwestii klapek

-sprawdzamy geometrie

-sprawdzamy korekcje wtryskow

Tyle jeśli chodzi o podstawy. Przyzwyczaj się do myśli, że NIGDY nie znajdziesz wszystkiego.

Podejrzewam że nawet we własnym samochodzie każdy ma drobne usterki o których nie wie bo jeszcze się nie ujawniły.

Opublikowano
jak mamy zerknąć w kolektor ? albo sprawdzić geometrię u kogoś pod domem ? wycieki bez zdjęcia osłony jeśli nie są znaczące też odpadają, jakby mi ktoś przyjechał z komputerem i chciał grzebać po swojemu i sprawdzać to bym się w życiu na to nie zgodził , albo spotykamy się w warsztacie czy servisie albo się nie spotykamy wcale.
Opublikowano
  • Członkowie klubu

JAk to u kogos pod domem ?

Jak kupujesz auto za 50k nie sprawdzasz go pod domem ani po ciemku przeciez (????!!!!!!!!).

Dla mnie to było jasne jak słońce, że mówimy o sprawdzaniu auta w warsztacie a nie pod domem. To domem to można sobie grzebać w różnych miejscach ale napewno nie w aucie które chcesz kupić.

Kolega wyzej pisał o sprawdzeniu:

- Korekcja wtrysków;

Jak chcecie to sprawdzać bez kompa pod domem?

Pod domem mozesz sprawdzic:

- poziom oleju,

- większe wycieki,

- lakier,

- przejechac się i sprawdzic czy jedzie prosto

- czy nic nie bije przy hamowaniu

- czy nic nie stuka w zawieszeniu na nierownosciach

- po wyjsciu z auta po przejazdzce mozesz sprawdzic czy zostawia dwa slady czy wiecej :D.

Wystarczy?

Przy tak napakowanych elektroniką autach jak E9X - moim zdaniem - NIE.