Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zakupiłem przez alledrogo i pod dom mi postawili a auto jest świetne .

Pamiętaj ,że to nie zawsze tak dobrze się kończy i zawsze auto trzeba Dobrze sprawdzić pod każdym względem .

Na tym serwisie ogłaszają się też uczciwi sprzedawcy nie tylko komisanci i handlarze złomu . :nienie:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
  • Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Nie wiem dlaczego diesel to "strzał samobójczy"? Ja uzytkuje już 3 lata 320d z DPF 2005 rok a jazda 90% w miescie. W tym okresie nie miałem (odpukac) najmniejszego problemu z autkiem. Mimo,że to juz 3 lata nawet nie mysle o zmianie bo tak polubilem ten samochód (pierwsze BMW) :D
Opublikowano
Czyli jednym słowem jakiej bym nie wybrał (oczywiście jeśli będzie zadbana) podoła wymaganiom :cool2: Zastanawiam się jakiej ceny mogę się spodziewać kupując od normalnego użytkownika* (czyt. nie handlarz :) ).Samochód będzie przebadany od deski do deski u znajomego na miejscu :norty:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ty zacznij od sprawdzenia przebiegu w ASO po VINie a potem dopiero sprawdzaj auto fizycznie, bo szkoda czasu oglądać "cofki" a takich 90% w ogłoszeniach.
Opublikowano
ja mam np. 318i ( silnik 2.0 129 koni ) w sumie miałem szukać Diesla ,ale trafiała się dobrze wyposażona benzyna . Fakt mocy mniej ,ale nie trafisz tak byś miał wszystko ! musisz sie pogodzić coś za coś . Szukaj z jak najmniejszym przebiegiem . co do benzyny palą ok 10l w mieście i da sie w miare dynamicznie jeżdzić da sie przyzwyczaić . Silniki za to bezawaryjne . Jesli chcesz moc szukaj 3.0

sprzedam E90 . 2007 r. 214 tys km . bezwypadkowa

http://images9.fotosik.pl/3382/17096446618ee79emc.jpghttp://images9.fotosik.pl/3382/f4b104e47553a614mc.jpghttp://images9.fotosik.pl/3382/52cc5e934e5d2209mc.jpg

Kamil

Opublikowano

Napiszę to po raz kolejny, bo jest co chwalić - dwulitrowe diesle BMW to chyba najlepsze dwulitrowe diesle jeżdżące na drogach.

Co nie znaczy, że nie mają wad ;)

Największym wrogiem diesla jest jazda na niedogrzanym i złe użytkowanie.

Co do DPF - to nie jest jakaś wielka wada. Szczerze mówiąc wystarczy wiedzieć, że coś takiego w samochodzie istnieje i że trzeba sobie raz na jakiś czas o nim przypomnieć w trasie. Ewentualnie przeczyścić fizycznie. Jak będziesz ruszał w trasę jakąś powiedzmy 50 km (do babci na wieś czy coś) to go przegoń na wyższych obrotach i tyle.

Dbaj zimą, lej dobre oleje i wstawiaj dobre filtry, dbaj o turbinę. Kup zadbany egzemplarz i ciesz się długimi latami z diesla :cool2:

Opublikowano
Ty zacznij od sprawdzenia przebiegu w ASO po VINie a potem dopiero sprawdzaj auto fizycznie, bo szkoda czasu oglądać "cofki" a takich 90% w ogłoszeniach.

A co to za problem cofnąć tak, żeby nie wykryli w ASO przy przeglądach :norty: Znam kilka osób którzy tak robią, że nawet po VINIe nie sprawdzisz prawdziwego przebiegu :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O czym Ty kolego w ogóle piszesz, bo ja o sprawdzeniu w ASO historii przeglądów wykonanych w Niemczech albo innym państwie podając nr VIN zanim w ogóle pojawisz się tam z autem, które chcesz kupić? Czytaj ze zrozumieniem, proszę.
Opublikowano
Witam ,ja mam 2.5 tez nie jest zly ,nawet idzie 7,2s do 100 a spalanie w miescie to 12l, nie kupuj żadnego 1,8 bo to trzeba pchac i bedziesz zalowal
Opublikowano
Panowie temat jest ""Jaki silnik benzynowy wybrać w e90?"" co wy z tymi ropniakami tak... :mad2:

sprzedam E90 . 2007 r. 214 tys km . bezwypadkowa

http://images9.fotosik.pl/3382/17096446618ee79emc.jpghttp://images9.fotosik.pl/3382/f4b104e47553a614mc.jpghttp://images9.fotosik.pl/3382/52cc5e934e5d2209mc.jpg

Kamil

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gnombris i jak ci sie sprawuje ta 2.5? bo szukam dla siebie 325 lub 330 tylko ze 330 ciezko znalezc z duza navi xenonem i w automacie w pieniadzach jakie moge przeznaczyc :D i sklaniam sie ku 325 w automacie z w/w wyposazeniem. Daje ten silnik rade w tej budzie?

🙃🙃

Opublikowano
gnombris i jak ci sie sprawuje ta 2.5? bo szukam dla siebie 325 lub 330 tylko ze 330 ciezko znalezc z duza navi xenonem i w automacie w pieniadzach jakie moge przeznaczyc :D i sklaniam sie ku 325 w automacie z w/w wyposazeniem. Daje ten silnik rade w tej budzie?

Idzie i to ladnie,nie zbiera sie zbytnio do 3000 ale pozniej idzie konkretnie

Przy 140km/h silnik ma 3000 obrotow raptem na 6 biegu.

Opublikowano
Panowie temat jest ""Jaki silnik benzynowy wybrać w e90?"" co wy z tymi ropniakami tak... :mad2:

Dajmy tematowi się rozwinąć :wink: Odrzuciłem na wstępie silniki diesla, ale widzę że koledzy sprawnie je użytkują w mieście co jest dla mnie ważną informacją. Powyżej dwóch litrów nie będę się pchał (wysoka akcyza).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dylemat jest. za 325 z przebiegiem 70 - 90 tys km trzeba dac mniej wiecej tyle ile za 330 tylko z przebiegiem 120 130 tys km. I wybrac slabszy z nizszym przebiegiem czy mocniejszy z wyzszym.

🙃🙃

Opublikowano

M-pakiet to to nie jest ;)

Mega Full też nie. Zdjęcia podrasowane by Photoshop ;)

Załatw VIN to się przyjrzymy temu samochodzikowi.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

jaki silnik BENZYNOWY wybrać, a link diesla :duh:

Benzynowy 318i - nie idzie, jak chcesz być objechany przez skodę fabię to to jest samochód dla Ciebie

Benzynowy 320i - najlepszy kompromis w benzyniaku pomiędzy osiągami a spalaniem, aczkolwiek osiągi jak na tę klasę auta pozostawiają wiele do życzenia, poza tym niektóre wersje są ponoć awaryjne, mój przełożony jeden ma 318i, drugi 320i i średnio co 2 miesiące są w serwisie :duh: moooże to zasługa aut służbowych.... :roll:

Benzynowy 325i - 3 litrowa jednostka, z punktu widzenia konstrukcyjnego wydaje się byc najmniej awaryjna ale różnie to bywa, osiągi jak na polskie warunki mogą być wystarczające

Benzynowy 328i - 3 litrowa jednostka produkowana na amerykę. Osiągi podobne jak w E46 330ci, spalanie porównywalne z 325i relatywnie dobra jednostka, cieszy się dobrą opinią jednak szkopuł tkwi w tym, że ciężko dostać egzemplarz w dobrym stanie nie złożony z dwóch

Benzynowy 330i (258km) - jeszcze bez bezpośredniego wtrysku, przyzwoite osiągi pozwalające objechać 85% aut poruszających się po polskich drogach spalanie w dużym mieście w dużych korkach może osiągnąć 20L! jednak tą jednostkę da się jeszcze zagazować.

Benzynowy 330i (272km) - wtrysk bezpośredni, posiada wszystkie zalety poprzedniego silnika, lecz z racji wtrysku bezpośredniego raczej nie da się założyć LPG, jest to auto dla ludzi, którzy lubią czerpać przyjemność z jazdy. Spalanie relatywnie niższe niż w wersji 258 km

Benzynowy 335i (306km) - genialny silnik (wiem, stronnicza opinia:P) ma opinie awaryjnego z powodu padającej pompy paliwa, wtrysków itp. Nikt jednak nie wspomina, że jeśli autko jest na gwarancji to wymiana tych elementów jest praktycznie za darmo. Jeśli o autko się dba, to odwdzięcza się długą i bez awaryjną jazdą przy na prawdę dobrych osiągach - autko dla ludzi, którzy lubią czerpać przyjemność z jazdy :) Spalanie tu mogę podać dokładne w trasie od 8 litrów przy spokojnej jeździe w górę. W mieście Warszawa/średnie korki od 13 litrów w górę. Seria osiąga 200 w około 19 sekund, po lekkim chip tuningu jest to około 17,5 s.

Benzynowy M3 V8 (420km) - wisienka na torcie, autko dla koneserów :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
325i miał 3 litry dopiero od 2008 roku o ile dobrze pamiętam. Wcześniej było to normalne 2.5 litra.
Opublikowano
325i miał 3 litry dopiero od 2008 roku o ile dobrze pamiętam. Wcześniej było to normalne 2.5 litra.

Rowniez jestem tego zdania ale glowy nie dam

Opublikowano
Dlatego napisałem jednostka 3 litrowa:P bo pamiętałem że była jakaś 2.5, która też miała ~218 koni :) - ale nie znam kompletnie nikogo z tym silnikiem, podobnie jak 316i, którego pominąłem. Bo taki silnik nadaje się tylko jako wygrana w reklamie orange :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bystry kolego nie jesteś. :) Spójrz jakie auto ma kolega, na którego post odpisałeś. :) Już znasz.

Sprowadziłem z USA kiedyś kumplowi E90 325i 2006 i to też jest 2.5 oczywiście.

Opublikowano
Witam kolego po 4 miesiącach szukania w Pl BMW benzynki dwulitrowej z navi itd. odpusciłem i zaczołem szukac w DE znalazłem super autko 2,0 benzynka 150 km 2006 rok idrive e91.Ale licz się z tym że w DE autko jest srednio drozsze 8-10 tyś złotych ale pewne.Pozdro