Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Co przeglądam Allegro dla samochodem dla brata zawsze nurtuje mnie jedna kwestia: zerknijcie na lampy przednie i tylnie tego auta z aukcji i powiedzicie czy takie lampy były seryjnie montowane czyli:

z przodu z pomaranczowym kierunkowskazem a z tylu z bialym ?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1559401

Bo rozumie ze przednie z pomaranczowym kierunkiem i tylnie z pomaranczowym tworza komplet, tak samo jak lampy z przednie z bialym kierunkiem z przodu i bialym z tylu.

Czy w takim razie mozna powiedziec ze auta z takimi lampami byly bite i robione i ktos nie swiadomie kupil i zalozyl takie lampy (pomimo ze ktos pisze ze auto bezwypadkowe). Moze byc jeszcze druga opcja ze ktos sobie sam kupil i przelozyl na biale bo mu sie podobaja :)

I jeszcze jedno pytanie : jak najlepiej zerwac z samochodu znaczek 525 i TDS bo mnie to meczy i chce u siebie zerwac :)

Opublikowano
Ja ostatnio ściągałem znaczek ze swojej. Suszarką podgrzałem napisy, a do usunięcia użyłem nici dentystycznej, resztki kleju najlepiej usunąć benzyna. Pzdr
Opublikowano
Cześć!

Co przeglądam Allegro dla samochodem dla brata zawsze nurtuje mnie jedna kwestia: zerknijcie na lampy przednie i tylnie tego auta z aukcji i powiedzicie czy takie lampy były seryjnie montowane czyli:

z przodu z pomaranczowym kierunkowskazem a z tylu z bialym ?

Bo rozumie ze przednie z pomaranczowym kierunkiem i tylnie z pomaranczowym tworza komplet, tak samo jak lampy z przednie z bialym kierunkiem z przodu i bialym z tylu.

Czy w takim razie mozna powiedziec ze auta z takimi lampami byly bite i robione i ktos nie swiadomie kupil i zalozyl takie lampy (pomimo ze ktos pisze ze auto bezwypadkowe). Moze byc jeszcze druga opcja ze ktos sobie sam kupil i przelozyl na biale bo mu sie podobaja :)

w tym przypadku moze byc ze seryjnie tak wyszedl. czesto wychodzily z przodu biale kierunki a z tylu pomaranczowe. co innego jakby bylo na odwrot. bo chyba fabrycznie nie bylo ze przod pomaranczowy a tyl bialy.

nie jestem ekspertem w tej sprawie wiec mozliwe ze sie myle, ale wydaje mi sie ze tak bylo.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
A ja twiredze że tak nie było. Jeśli samochód posiada białe to ma je do okoła jeśli pomarańczowe to też do okoła. Nie widziałem nigdy Zadnego samochodu które by fabrycznie miało takie rzeczy porobione. To tak jakby ktoś na produkcji wsadził z tyłu czarną skóre do jasnej z przodu - bo akurat taką miał pod ręka. Do tego na przedstawionym egzemplarzu jest jeszcze z tyłu dołożona listwa chromowa która było dopiero w poliftingowych modelach a z przodu i z boku są białe kierunki. Wniosek z tego że z tyłem było coś robione. Może nie miał dużego dzwona ale przynajmniej jedna lampa została stłuczona, a wiadomo ze pomarańczowe tańsze i łatwiej dostać.
Opublikowano
ewentualnie cienką żyłką

ps po co zrywać te znaczki?? czyżby kolega się wstydził swojego silnika?? :naughty:

Nie wstydze sie silnik tylko trzymam auto pod blokiem i nie chce zeby poszlo na czesci - bez znaczka ciezej rozszyfrowac jaki silnik (jezeli auto idzie na silnik :P)

tiger81 właśnie tak samo myśle. Co do listwy to juz jest inna bajka :)

Opublikowano
A ja twiredze że tak nie było. Jeśli samochód posiada białe to ma je do okoła jeśli pomarańczowe to też do okoła. Nie widziałem nigdy Zadnego samochodu które by fabrycznie miało takie rzeczy porobione. To tak jakby ktoś na produkcji wsadził z tyłu czarną skóre do jasnej z przodu - bo akurat taką miał pod ręka. Do tego na przedstawionym egzemplarzu jest jeszcze z tyłu dołożona listwa chromowa która było dopiero w poliftingowych modelach a z przodu i z boku są białe kierunki. Wniosek z tego że z tyłem było coś robione. Może nie miał dużego dzwona ale przynajmniej jedna lampa została stłuczona, a wiadomo ze pomarańczowe tańsze i łatwiej dostać.

zgadza się ! ten jest dosyć podejżany . . . choć Niemcy lubują sie w zmianach kiernunków, często tylko z przodu albo tylko z tyłu :D parę przykładów poniżej:

http://www.mobile.de/SID6gZjEGSUTiHnXNyLhtCvfQ-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublicJ1163069168A1LsearchPublicD1100CCarZ-t-vctpLtt~BmPA1B21B20C105%81g-t-vCaMiMkPRQuSeUnVb_X_Y_x_yetprsO~BSRA6A1B20D3500H90000000BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0FDieselH50000000A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&sr_qual=GN&top=26&id=11111111232020397&

http://www.mobile.de/SIDvDLYYDoBqwSaooD0N4H9hg-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublicJ1163069168A1LsearchPublicD1100CCarZ-t-vctpLtt~BmPA1B41B20C105%81g-t-vCaMiMkPRQuSeUnVb_X_Y_x_yetprsO~BSRA6A1B20D3500H90000000BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0FDieselH50000000A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&sr_qual=GN&top=54&id=11111111232054952&

http://www.mobile.de/SIDOkLnjIV2a4TxPJRxSPBScg-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublicJ1163069168A1LsearchPublicD1100CCarZ-t-vctpLtt~BmPA1B81B20C105%81g-t-vCaMiMkPRQuSeUnVb_X_Y_x_yetprsO~BSRA6A1B20D3500H90000000BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0FDieselH50000000A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&sr_qual=GN&top=81&id=11111111231053752&

pozdro !

Opublikowano
tym sie niema co przejmowac. warto ogladnac komore bagaznika , latwo bedzie rozpoznac czy cos bylo dlubane czy nie . wszystko powinno byc rowne i nie posmarkane smołą czy innymi wynalazkami typu spawanie itp. przod tez lepiej sprawdzic choc zapewne komus sie podobaly biale kierunki boczne i przednie. ja tez u siebie wymienilem komplet lamp z przodu i z tylu i kierunki na biale po bokach , ktos pewnie kiedys bedzie myslal ze cale auto bylo kelpane :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja też wymieniałem osłony lamp przednich ze względu na zmatowienie (od razu mi światła "odżyły" , świecą jak nowe) Niestety na rynku nie było z pomarańczowym kierunkiem więc dla całego ogólnego wyglądu zmieniłem wszystkie klosze. Stare tylnie i boczne mam w garażu (są idealne) - przody wywaliłem bo raczej nikomu nie byłyby potrzebne. I co też powiedzą ,że auto klepane?.... :mad2: Ktoś mógł zrobić jak ja - wymienić przednie klosze ze względu na ich stan a nie chciało mu się wymieniać tyłów. :norty:

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Oj.. mea culpa.... jestem glab... zdawalo mi sie ze jednak tak bylo, bo sporo.. naprawde sporo (przynajmniej 530d) w CH jest wlasnie z bialymi kierunkami z tylu i pomaran. z przodu. Musialem napisac emaila do starego wlasciciela i jego zapytac jak to bylo... okazuje sie ze jak kupowal to od razu byly zamontowane biale heck... Czemu od razu nie chcial przodu to nie wiem... :cool2:
Opublikowano
Ja też wymieniałem osłony lamp przednich ze względu na zmatowienie (od razu mi światła "odżyły" , świecą jak nowe) Niestety na rynku nie było z pomarańczowym kierunkiem więc dla całego ogólnego wyglądu zmieniłem wszystkie klosze. Stare tylnie i boczne mam w garażu (są idealne) - przody wywaliłem bo raczej nikomu nie byłyby potrzebne. I co też powiedzą ,że auto klepane?.... :mad2: Ktoś mógł zrobić jak ja - wymienić przednie klosze ze względu na ich stan a nie chciało mu się wymieniać tyłów. :norty:

jak masz wszystkie w tym samym kolorze to nie ma problemu, nikt nie bedzie się zastanawiał nad niczym.