Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po długim "googlowaniu" doszedłem do wnioksu że, wymieniłbym a właściwie, wyrzucił tłumik końcowy oraz środkowy i dodałbym inną końcówkę wydechu. Lubię jak jest troche głośniej a o dziwo całkiem nieźle to brzmi jak na tak banalną i tanią przeróbkę.

Moje pytanie brzmi, jakie średnice rury zamówić do tłumika końcowego a jaką do środkowego i jaka średnice końcowek. Ktoś się orientuje w temacie? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moze zadajesz "dziwne" pytania? Podjedz do warsztatu, podnies auto, sprawdz. Nawet nie podales czy masz 129 czy 150KM, kolektor 4-2-1 czy 4-1? Czego oczekujesz... 

Opublikowano

318i 2007r. Tak jak na profilu 129KM

kolektora nie sprawdzałem, po co? Skoro planuje wyciąć środkowy tłumik i końcowy i w miejsce tłumików wstawić rurę z nierdzewki tylko nie jestem pewien ilu calowa, znalazłem informację

odnośnie 2.25 cala w miejsce rezonatora ale tak jak mówię, pewny nie jestem, co do tłumika to nie mam pojęcia ilu calowa rura będzie pasować.

Mógłbym podjechać na garaż podnieść i zmierzyć, problem jest taki, że złamałem nogę a siedzenie w domu daje popalić to chociaż myślę co mogę z samochodem porobić jak wyzdrowieje😉