Skocz do zawartości

Komunikat/wskaźnik stanu płynu do spryskiwaczy, czy u Was działa poprawnie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fun fact. Sprawdzcie czy dziala Wam poprawnie wskaznik, ktory powinien zakomunikować stan płynu spryskiwaczy. U mnie niestety nie działa. Zerknąłem do manuala, ale nie ma tam nic o wskazywaniu tego komunikatu na desce rozdzielczej. Trochę googlania i widzę, że taka informacja jednak sie powinna pojawić. Możecie potwierdzić że u Was to działa poprawnie? Byłem w ASO, mam podjechać w przyszłym tygodniu na dokładniejsze sprawdzenie. Możliwe ze cały zbiornik jest do wymiany, wg googla w zbiorniku jest zespolony czujnik stanu płynu spryskiwaczy. 

Opublikowano

Dobre pytanie. Od ponad roku ani razu nie widziałem komunikatu o kończącym się płynie, a podejrzewam, że chociaż raz bym coś takiego zobaczył. Daj znać co ASO powiedziało 🙂

Opublikowano

100% ze jest komunikat o niskim stanie sprysku, przynajmniej u mnie, 1Q2021

chyba ze tez z niego zrezygnowali jak np. z listwy swietlnej w tylnych drzwiach, czekamy na marudowerow 😉

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

FYI, wymieniono zbiorniczek w ramach gwarancji, czujnik stanu jest razem ze zbiorniczkiem. 

Ważne, że teraz działa 🙂 Sprawdzcie u siebie.

Opublikowano
22 godziny temu, karlos91 napisał(a):

Nie wiem jakim cudem, ale przez 80 kkm uzylem moze 3 razy spryskiwaczy 😄 

U mnie ciut więcej, ale przez prawie dwa lata też zużyłem co najwyżej jeden zbiornik, więc nawet nie wiem, czy u mnie czujnik działa 😞 

• 1 miesiąc temu...