Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, widziałem dzisiaj przez ułamek sekundy (chyba M340i/d) w Swoszowicach (Kraków) G20 LCI w kolorze Melbourne Red - mam zamówiony taki kolor i przyznam szczerze że naszyły mnie wątpliwości co do tego koloru - slot do produkcji mam (podobno) na styczeń 2024 więc jest czas na zmianę. Nie wiedziałem tego koloru na żywo poza zdjęciami z netu więc trochę wybór "w ciemno", alternatywą był czarny szafirowy ale trochę mi się już znudził ale jest taką klasyką ...

Czy ktoś kolegów/koleżanek tutaj na forum ma może G20 LCI w tym kolorze i można by go zobaczyć/obejrzeć na żywo w Krakowie i okolicach? 

Opublikowano

Podepnę sie pod pytanie bo sam zastanawiam się nad modyfikacją zamówienia mam kod 111 i produkcja na 8 tydzień 2024. Czy wykonanie modyfikacji poprzez dodanie dodatkowych opcji może spowodować zmianę planowanej produkcji?

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a co jednak się nie podoba ?? wydawał się ładny na fotkach jak Ferarri 😛 

male-bmw-2.png
Opublikowano
4 godziny temu, wehyr napisał(a):

a co jednak się nie podoba ?? wydawał się ładny na fotkach jak Ferarri 😛 

tak żebyś wiedział 😛 Niestety mam wrażenie że był/jest (na żywo) jakiś taki bardziej stłumiony/wyblakły i nie robiący takiego wrażenia jak na fotkach ... i to zasiało dużą dozę wątpliwości co do wyboru ...

Opublikowano

Moge potwierdzic Melbourne Red na F40, bo druga polowa chciala czerwony, ze na zywo potrzeba naprawde dobrego slonca / swiatla by ten kolor zyl. W przecietny szary dzien to jest taki stlumiony, jakby przybrudzony czerwony. 

A bialy byl za free i nie ma tego "problemu" 😄 Ale nie namawiam nikogo na bialy. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
5 godzin temu, karlos91 napisał(a):

Moge potwierdzic Melbourne Red na F40, bo druga polowa chciala czerwony, ze na zywo potrzeba naprawde dobrego slonca / swiatla by ten kolor zyl. W przecietny szary dzien to jest taki stlumiony, jakby przybrudzony czerwony. 

A bialy byl za free i nie ma tego "problemu" 😄 Ale nie namawiam nikogo na bialy. 

biały zawsze ani nie będzie piekny ani szpetny 😛 jest to dobry wybór + czarne dodatki jak dla mnie 🙂 następnym razem w końcu może się pokuszę o kolor ind 🙂 chyba że zmienię markę 😉 oby 😜 

male-bmw-2.png
Opublikowano

Dziękuje za odpowiedzi - ustaliłem że w BMW M Cars maja 3 G20 w Melbourne Red na salonie, więc podjadę sobie i sprawdzę. 

@karlos91 dziękuje, właśnie takie miałem odbiór tego koloru jak widziałem go przez chwilę.

U mnie biały odpada, bo mam środek Oyster więc wrócę do czarnego, bo nic innego mi nie podchodzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
8 godzin temu, neokrk napisał(a):

Dziękuje za odpowiedzi - ustaliłem że w BMW M Cars maja 3 G20 w Melbourne Red na salonie, więc podjadę sobie i sprawdzę. 

@karlos91 dziękuje, właśnie takie miałem odbiór tego koloru jak widziałem go przez chwilę.

U mnie biały odpada, bo mam środek Oyster więc wrócę do czarnego, bo nic innego mi nie podchodzi

porób fotki jak będziesz oki ? i podrzuć tutaj 

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
9 godzin temu, neokrk napisał(a):

Niestety nie zrobiłem fotek (timing) ale to jest ogłoszenie na podstawie którego namierzyłem że mają samochód z tym kolorem.

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-seria-3-bmw-318i-sedan-g20-nowa-cena-krakow-libertow-ID6FSnde.html

Ze swojej strony dodam że zmieniam kolor i będzie czarny szafir.

jak ten kolor jest jak na pierwszej fotce to rzeczywiście słabiutko 😞 

będzie czarny bandyta 😉 

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
11 godzin temu, neokrk napisał(a):

tak, będzie czarny 🙂 Bandyta to nie wiem bo to takie M dla "ubogich" nie to co M3C które jest bandytą ... 😛 

oj tam następne będzie m3comp 😉 
ale m3 robi robotę w tanzanite również 😉 

male-bmw-2.png
Opublikowano

Melbourne Red dla mnie porażka, to jakiś ewenement aby jedyny czerwony był smutny i nijaki. W poprzedniej 4ce chciałem czerwony ale jak zobaczyłem na żywo to wziąłem w ciemno Sunset Orange i nigdy nie żałowałem.

Opublikowano (edytowane)

Sunset orange w cieniu wygląda jak brązowy. W ogóle mam wrażenie że to problem wielu kolorów z konfiguratora że w słońcu wyglądają super a w cieniu ich blask mocno znika. 

Edytowane przez adiki

Opublikowano
W dniu 15.10.2023 o 23:40, pawel737 napisał(a):

W Bielsku u Sikory jest Melbourne Red chyba 320i.

Tak wygląda Melbourne Red, moim zdaniem na żywo wygląda bardzo dobrze, ja akurat lubię auta w czerwonym kolorze, a ten odcień jest taki w stylu Ferrari/Alfa Romeo Red, czyli jedyny słuszny. Dodatkowo bardzo dobrze się komponuje z czarnymi dodatkami i najważniejsze, nie widziałem drugiego takiego BMW serii 3 na drodze, a to jest jak najbardziej na plus. Czarnych, niebieskich, szarych i białych trójek jest od groma.

20231014_102141.jpg

• Lubię to 2
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, monkahead napisał(a):

Tak wygląda Melbourne Red, moim zdaniem na żywo wygląda bardzo dobrze, ja akurat lubię auta w czerwonym kolorze, a ten odcień jest taki w stylu Ferrari/Alfa Romeo Red, czyli jedyny słuszny. Dodatkowo bardzo dobrze się komponuje z czarnymi dodatkami i najważniejsze, nie widziałem drugiego takiego BMW serii 3 na drodze, a to jest jak najbardziej na plus. Czarnych, niebieskich, szarych i białych trójek jest od groma.

20231014_102141.jpg

Tu wyglada oki, tabzanite czy portimao tez traci bez slonca niestety.  

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
16 godzin temu, adiki napisał(a):

Sunset orange w cieniu wygląda jak brązowy. W ogóle mam wrażenie że to problem wielu kolorów z konfiguratora że w słońcu wyglądają super a w cieniu ich blask mocno znika. 

Ten kolor to juz w ogole tylko ladny w sloncu.   

male-bmw-2.png
Opublikowano
5 minut temu, maciej_cie napisał(a):

Ja niestety kompletnie nie rozumiem fenomenu Portimao. 

Jak nie chcesz czarnego szarego ani białego to wybór wcale nie jest taki duży.