Skocz do zawartości

BMW X3 przyciemniane szyby boczne i tylna oraz przód kameleon. Oryginał czy folia?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Podobnie jak w g20 mam dylemat bowiem cenię sobie bardzo widoczność przez wszystkie szyby. W listopadzie moje x3 idzie na produkcję, ale zastanawiam się czy dołożyć przyciemniane szyby oryginalnie czy sobie oklejić po dostawie. Jakie przyciemniene procentowe jest w oryginale? Raczej daleko mi od tego, żeby bardzo zaciemnić ten tył no i planuje wideorejestrator BMW na tył i przód.

Macie też zdjęcia oryginału oraz waszych oklejeń. Czy do oklejenia tych szyb fachowcy będą chcieli demontować boczki czy listwy? Jeśli tak to ewentualnie zlecę to dilerowi, żeby niczego nie uszkodzili, o ile nie domówię oryginałów.

Czy ktoś z Was ma oklejoną szybę przednią? Jakie wrażenia? Raczej bym chciał tylko ochrony przed kamykami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do oklejenia nie trzeba  w większości przypadków demontować boczków.

Stopień przyciemnienia, czy kolor folii (czarny, grafitowy, zielony, brązowy, lustrzanka itp.itd) w przypadku folii wybierasz sobie sam.

Wolałbym zdecydowanie oryginalne przyciemniane szyby, niż później oklejane folią, bo co ori, to ori.

Benzyna zamiast krwi...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Oryginalne wyglądają 10 x lepiej niż folia. Nawet teraz mam bezpośrednie porównanie (G01 folia, E91 fabryka).

• Lubię to 1
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. A orientujecie się jaki stopień przyciemnienia mają te oryginały? Kurczę trochę się cykam zgłaszać zmianę:)) Dopiero mi potwierdzili slot na 9 listopada do produkcji więc po 6 miesiacach czekania raczej bym nie chciał wypaść z kolejki:)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam pytanko po vin S420 to sa szyby chroniace przed słoncem  chodzi mi o auto z USA jak widac na licytacji tam sa tez przednie boczne ciemne tak to jest wszystkie przyciemniaja czy tylko tylnie a przod moze byc folia.....no chyba ze w USA  jest to lalne i fabrycznie takie sa40629874_Image_4.jpg.dfa3021b0d68e1bf431e47a5eae1580b.jpg40629874_Image_2.jpg.d04a0f52490ccb72c6c89e8e5311b867.jpg

Opublikowano
34 minuty temu, BARTRSL napisał(a):

Witam pytanko po vin S420 to sa szyby chroniace przed słoncem  chodzi mi o auto z USA jak widac na licytacji tam sa tez przednie boczne ciemne tak to jest wszystkie przyciemniaja czy tylko tylnie a przod moze byc folia.....no chyba ze w USA  jest to lalne i fabrycznie takie sa40629874_Image_4.jpg.dfa3021b0d68e1bf431e47a5eae1580b.jpg40629874_Image_2.jpg.d04a0f52490ccb72c6c89e8e5311b867.jpg

W USA fabryka to też, tak jak u nas, tylko tył więc przednie szyby to aftermarket. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój jak przyjechał z USA wszystkie szyby miał przyciemnione nawet czołową. Z zewnątrz wygłądało jakby nikogo w środku nie było. Tam się chyba nikt tego nie czepia.

Oryginalnie jest tylko przyciemniona tylna szyba i tylne boczne szyby 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W texasie niczym się nie przejmują, sprawdzają na przeglądzie czy świecą światła i auto hamuje - bez wchodzenia pod auto. A mają te przeglądy całkiem zlikwidować

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW